tiistai 26. marraskuuta 2013

Kun antaa pikkusormen

Se vie koko käden

Tässä on siis kyseessä pihalle pääseminen. Pihalle halutaan ja hingutaan nyt joka päivä. Oli säätila mikä hyvänsä. Olen pyrkinyt ulkoilemaan kissan kanssa aamuisin jos vain suinkin olen ehtinyt.


Tänä aamuna meillä oli pakkasta kahdeksan astetta. Pihalle oli kuitenkin päästävä. Sijaismamman sylissä oli hyvä ihmetellä aamun kauneutta. Eikä tassuja palellut. Ulkoilu jäi aamulla siis erittäin lyhyeksi. Onkohan kolme viikkoa sisätiloissa tehnyt huonoa kissan kylmänsietokyvylle?

Päivällä kun aurinko paistoi kauniisti päästin kissan itsekseen pihalle. Ilman valjaita. Ilman valvontaa. Hermoni kestivät kaksikymmentäviisi minuuttia, sitten hain Myrskyn takaisin sisälle.

Translation: I Want.


30 kommenttia:

 1. Just noin se menee meillä Ruskallekin. Jos antaa pikkusormen, niin... Nyt ei ulkoiluteta, kun on nyt tämä pentukin meillä. Kaupungissa Ruska ei haluakaan ulkoilla, mutta maalla sitäkin enemmän. Ja jos ollaan oltu tunti ulkona, heti sisälle päästyä alkaa pyytäminen, ikään kuin: "Miks mä en IKINÄ pääse ulos?" Ja mitä enemmän ulkoilutetaan, sitä enemmän ulos halutaan. Nyt on suunnitelmissa ensi kesäksi ehkä jonkinlainen ulkoilutarha, jossa kissat voisivat oleskella pitemmän aikaa. Mutta teillä Myrsky on oppinut olemaan vapaasti ulkona, tulemaan ja menemään, miten vain huvittaa. Ei ihme, että ensin tuli valjashalvaus ja nyt tekisi mieli ulkoilla yhtämittaa, tai kuten ennen vanhaan. Sopivia ulkoiluhetkiä Myrskylle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän täytynee hommata Rauhalle omat valjaat tai sitten vuorotella. Ja ulkoilutarha kuulostaa oikein hyvältä idealta:)

   Poista
 2. I know the feeling!!
  Muistan kuin eilisen päivän samanlaiset taistelut meidän Misun, ex-kulkukissan kanssa. Villi kun oli, niin päästettävähän se oli vapaaksi kun oli tulla hulluksi sisällä. Ja niin tuli takaisin :) ja jäi meille pysyvästi. (on siis jo kuollut joku aika sitten)

  VastaaPoista
 3. Oi voi, on mahtanut olla jännää sekä Myrskyllä että mammalla! Onneksi Myrsky tuli vissiin ihan kiltisti sisälle sitten :)

  VastaaPoista
 4. Jo oli aikakin. Meillä aamusella -11. Kissat lähti ulos kuudelta ja tulivat ennen seiskaa sisälle. Päivän mittaan ulos-sisään useasti. Laita kissalle kuistille sellanen solumuovin palanen, siis vaikka telttapatjan tai jumppa-alusen palanen, ni se tarkenee kuistilla useemmanki tunnin ootella sisälleppääsyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talon alla on kellari ja sinne pääsee tuuletusikkunasta. Lämminvesiputkien päällä tarkenee odotella oven avautumista. Tähystystorni pitäisi rakentaa niin kissa voisi kurkkia sisälle.

   Poista
 5. Vinkki Myrskylle. Hyppäät ihmiskuljettajan syliin ja kierrätät sen tontin rajojen mukasesti joka päivä. Ei tassu palele ja korkeelta näkee paremmin ja olokin tuntuu jotenkin kuninkaalliselta.

  VastaaPoista
 6. Hurjaa kissanelämää Myrskyllä (ja sijaismammallakin)!

  VastaaPoista
 7. Se vie koko kissan..
  Mosse tykkäsi noista Myrtin mainitsemista reviirin kiertoajeluista ihmisen sylissä -siihen jää koukkuun kylmillä ilmoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajelu kuulostaa paremmalta kuin kuistilla kykkiminen. Ja mitäpä sitä ei kissan vuoksi tekisi! Nyt olen joutunut kissaa kanniskelemaan päivittäin, eikä se näytä Myrskyä ahdistavan.

   Poista
 8. Siellä alkaa olla lämpöasteiden puolesta jo aikalailla talvi :) Sehän on mainiota jos pakkasellakin ulkoilu maistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi osoittautui lyhytaikaiseksi, mutta ei epäilystäkään etteikö se tulisi takaisin.

   Poista
 9. Kai se on teidän kohta rakennettava sinne pihalle laavu ja yövyttekin sitten siellä :)

  VastaaPoista
 10. Ja vapaus koitti! Meilläkin vierastetaan kylmyyttä vaikka ulkoillaan joka päivä, se on varmaan tämä alku, ennen kuin talveen taas tottuu. Pian Myrsky varmaan jo ulkoilee itsenäisesti, mutta hiljaa hyvä tulee.

  VastaaPoista
 11. No hyvin varmaan meni Myrskyllä ulkona aika:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Pitempä'änkin olisi viihdytty, mutta mamma ei antanut.

   Poista
 12. Ihan nyt uteliaisuudestani kysyn... olenko ymmärtänyt oikein? Asuitte ennen kaupungissa ja nyt maalla? Ennen Myrsky ulkoili vapaasti ja nyt valjailla? Paitsi tänään? Niinkö se meni? Onko teillä jotenkin vaarallisempi ympäristö, kun Myrsky ei saa enää tulla ja mennä?
  Anteeksi uteliaisuuteni....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa kysyä! Nyt asumme siis maalla, ja täällä luultavasti on turvallisempi ympäristö. (Mutta ikinä ei voi tietää mitä tulee tapahtumaan...) Haluan että Myrsky ensin tottuu uuteen kotiin ja ympäristöön ja vasta sitten annan sen vapaasti ulkoilla. Myrskyllä rohkeus itsenäiseen ulkoiluun riittää, mutta minä takerrun.

   Poista
  2. Ah, okei. Tottakai pitää totutella. Ehdin vaan ihmetellä tyhmyyksissäni. Mutta ei kysyvä tieltä eksy, ainakaan pitkälle =)

   Poista
 13. Jess, meillä on ihan sama että Béla alkaa ulkoiluvonkauksen heti, kun se kausi avataan. Muuten se ei edes muista, kuin häkkiulkoilun. Uudessa pihapiirissä kannattaa kyllä olla aluksi varovainen, ymmärrän hyvin huolesi. Tosi söpö tuo kuva :)

  VastaaPoista
 14. Mutta onhan ulkoilukin mukavaa yhdessä! Ootte te niin söpöjä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kunhan vain aika antaisi myöten enemmän.

   Poista
  2. Joo, joku vuorotteluvapaa tai muu tekis hyvää kissa-palvelija -parisuhteelle =)

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!