lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannusseuraa

Ja muita juttuja

Bloginpitäjä pääsi viettämään juhannusaattoa Vilman kesäparatiisiin. Siellä olin viime juhannuksenakin. Saari on Vilman valtakuntaa, joten Myrsky joutui sai jäädä pitämään huolta sijaiskodin turvallisuudesta. Saareen oli viime kesänä tuotu uusi punainen mökki ja sinne oli muuttanut uusi asukas.

Arvaattehan etunimen?

Ilma oli mitä ihanin. Aurinko paistoi välillä jopa polttavan kuumana. Kuuden aikaan illalla kansallisessa kaupunkipuistossa kävi melkoinen veneliikenne. Tasan kello kuusi mökkiläiset nostivat Suomen lipun salkoon ja siitä alkoi virallinen juhannus. Kansallislaulu jäi tosin tänä vuonna laulamatta säestäjän puuttuessa.


Veneliikenne aiheutti rantaheinikossa päivystävälle Vilmalle melkoista ihmettelyä, sillä jos jonkinmoista paattia kurvaili saaren ympärillä. Sisällehän se oli pienen kissan paettava sitä härdelliä.


Minä innostuin heittämään talviturkkini ja hiihtämään vesisuksilla, vesi oli yllättävän lämmintä. Juhannussaunan jälkeen yritin hankkia itselleni seuraa riippumattoon, mutta saunanraikas olemukseni ei tuottanut tulosta.


Paluumatkalla melkein täysikuu saatteli meitä. Rantauduimme vieraaseen rantaan, meitä oli varoitettu vihaisesta pässistä ja pässin emäntä lupasi turvamieheksi rannalle vastaan. Sinisilmäisenä ajattelin että nämä puheet ovat vain puheita, mutta se olikin aivan totta. Rannalla kuului kellojen kilkatusta kun lammaslauma lähestyi. Emäntä tuli mönkijällä vastaan, komeasarvinen ja äkäinen pässi vanavedessä. Esteeksi viritetyn narun ylitse se hyppäsi tuosta noin vaan, isännät pakenivat pöydälle, toinen yritti puuhun, minä nousin savusaunan kaiteelle. Loppujen lopuksi sitä juhannusseuraa sitten löytyikin, vaikka aivan tämänkaltaista en sen kuvitellut olevan!

Translation: A Midsummers Night´s Nightmare.

23 kommenttia:

 1. Hah hah haa, aivan mahtava tuo pässi. Tommonen kiukkunen kukko on Elonkierrossa. Kukko antaa meillekin kyytiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli lauman- ja reviirinsuojelua tai jotain semmoista. Olihan kokemus:D

   Poista
 2. Hih, olipas oikea pässijuttu! Muuten kyllä reissusi kuulostaa mukavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkisaari on Vilman ja vanhempieni kesäparatiisi. Kaupunkipuistossa on omanlaisensa tunnelma ja yhteishenki. Ja se pässi, en kuvitellut siinä noin pääsevän käymään!

   Poista
 3. Suloisen epäluuloinen pitkäviiksi tuo riippumattokaveriksi kyselemäsi Vilma-neito. Pässi kuulostaa pelottavalta! Jos olisit oikein hardcore bloggari, olisit tietenkin henkikultasi uhallakin näpännyt kuvan hyökkäävästä sarvipäästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkäviiksi riippumatossa olisi kruunannut jussin, mutta oli ihan huippua ilman sitäkin. Ja itseasissa ajattelin kuvata sen lammaslauman, kellojen kalke kuului rantaan mutta jätin kameran veneeseen ja ajattelin että haen sen sitten. Jäi hakematta. Tilanne oli niin nopea:D

   Poista
 4. Hah mikä juhannusseikkailu :-D
  Voi Vilmaa, kun se on niiiiin ihana! Mitkä viikset ♥ ja silmät ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tultu iholle asti. Päässi siis. Vilma olisi saanut tulla ♥

   Poista
 5. Voi mikä ilme Vilmalla! Pässin valtakuntaan ei niin vain mennäkään, hyvä vahti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilma oli juhannuksen kaunotar ♥ Ja pässi oli erittäin vakuuttava!

   Poista
 6. Hieno juhannus teillä on ollut! Ja Vilma on niin kaunis ♥ Kyllä sellainen olisi riippumattoseuraksi hyvä ollut!

  Ja ai mitkä kansallisromanttiset väreet pässiseikkailu tuottikaan! Ei sentään ollut härkiä kuten Seitsemässä Veljeksessä, mutta riittää se pässikin kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan kaikkea ei voi sentään saada! Minäkin hieman samaa, lammaslauma niityllä ja kesäyö, mutta pässi tuli ja jyräsi!

   Poista
 7. Hienosti aloititte juhannuksen lipun nostolla.
  Olipa siellä aikamoinen pässi. huh.
  Hyvää pyhää teille.

  VastaaPoista
 8. Vilma kaunottarella on muhkeat viikset!

  Voihan pässi sentään! Voivat olla kiukkuisia, ja nyt siitä tuli todistekin :) Onneksi selvisit seikkailusta ehjin nahoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihaisen pässin kanssa voi pahimmassa tapauksessa mennä luut murskaksi. Minua jäi kuitenkin asia kaivelemaan, luulen että menen aitauksen taakse sitä vielä joku kerta tiiraamaan.

   Niin, ne V/Wilmat ♥

   Poista
  2. Pässit on niin viattoman näköisiä vaan vaarallisia väärälle päälle sattuessaan. Kokemusta täällä on vain ihmispässeistä, mutta nyt selvisi että pätee eläinpässeihin kanssa ;)

   Vilman viikset ihastuttaa suuresti täälläkin ♥

   Poista
  3. Waude, mikä juttu;) Takuulla ei ole leikkimistä itsetietoisen pässin kanssa.

   Oi, siitä on aikaa, kun olen vesisuksilla hiihtänyt...

   Poista
  4. Taru: Eläinpässeillä on kovempi kallo, ihmispässit voivat ottaa kättä pidempää avuksi. Parempi vain juosta karkuun jos näyttää uhkaavalta:D

   Leena: Hienointa hiihdossa oli se, että isäni on nuorena poikana samoilla puusuksilla hiihtänyt!

   Poista
 9. Oi oi pässien kanssa saa olla varovainen,hyvä että selvisi siitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä lähtien ymmärrän ettei niiden kanssa ole leikkimistä!

   Poista
 10. Vilma viidakkokissa on ihana kaunotar vihreäsilmä. Varsinainen juhannuksenvieton loppuhuipennus tuo pässi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilma on ihan superkaunis maatiaistyttönen:)
   Ja se pässi luku sinänsä!

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!