tiistai 4. joulukuuta 2012

Pakkanen hyydyttää kissan

Pakkanen on paukkunut ihan kiitettävissä lukemissa, liki kahdessakymmenessä asteessa on käyty. Viima yhdessä pakkasen kanssa on jo koristellut sijaiskodin keittiön ikkunan huurrekukilla. Ulkona on kylmä. Henkilökunta lämmittää takkaa ahkerasti ja lämpöpatterit hehkuvat punaisena. Sähkön kulutus on noussut. Ihan vielä en olisi näin kylmiä ilmoja kaivannut.
Elämä hidastuu pakkasella. Työmatkoihin kuluu enemmän aikaa, talvipyöräily ei ole niin hieno laji kuin sitä luulisi. Kylmyys jähmettää vaihteet ja rattaat, lumi tunkee jarrupalojen väliin. Pakkanen on myös hyydyttänyt kissan. Ulos se ei juurikaan halua mennä.


Cheri postasi samasta aiheesta. Ja niin teki Ninnikin. Myrsky on löytänyt oikein mainion lämmittely- ja tarkkailupaikan keittiön sähköpatterin vierestä. Patteri lämmittää kissan turkkia mukavasti, sen huomaan itsekin kun Myrskyä silitän. Kissan turkki tuntuu käden alla mukavan lämpimältä.


Aamulla kissa nousee samaan aikaan sängystä kuin minäkin. Se tulee nököttämään patterin viereen kun laitan kahvin tippumaan ja puuron kiehumaan. Patterin lämmöstä on pikkuhuuhkajan hyvä tarkkailla keittiön tapahtumia. Illalla henkilökunnan tultua kotiin, asettaudutaan samoille passipaikoille. Makupalan toivossa on hyvä elää.

Translation: Winter Freeze.

14 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että suuri saalistaja Myrskykin viihtyy sisätiloissa pakkasella. Tämä onkin epidemia kissojen keskuudessa, eikä minun tarvitse olla huolissani. Ilmojen lauhduttua ulkoilu taas maistuu. Patterin vieressä on mukava köllötellä, kenen tahansa.

  VastaaPoista
 2. Minuakin huolestutti tilanne, mutta helpotti kovasti kun luin aamuisen postauksesi. Loppuviikosta näyttäisi lauhtuvan.

  VastaaPoista
 3. Myrsky-mäyris: Kuule kaima, ihan on samanlaiset kujeet täälläkin pihapiirissä. Pakkasen purtavaksi ei parane mennä, eikä kyllä tee mielikään, kun jalat jäykistyvät ja joutuu klinksuttaa 2-3 tassulla. Hyytävää.

  Mäkin oon tällänny itteni patterin eteen. Äippä nosti meille oikeen kopan siihen. On tosi lämmintä. Aaahh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pojat, on teillä sitten kiva äippä. Laittaa kopankin patterin eteen. Teillä palvelu pelaa!

   Poista
 4. Myrsky on muhkea katti :) Kissoilla on ilmiömainen tapa löytää lämpimät paikat sisällä, ulkona -missä vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -Ja vielä muhkeampi kun tulee pakkasesta sisätiloihin:D

   Poista
 5. Siun pitää Myrsky tulla miun kanssa leikkimään, ei tule kylmä, ei :D -myrttipoika-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kutsusta Myrtti! Tulisin kyllä mutta mä en tykkää matkustaa autossa...

   Poista
 6. Onnen Myrsky, kun saa olla sisällä lämpimässä. Toisiko pukki hänelle sähkölämmitettävän alustan?

  VastaaPoista
 7. Hei Myrsky. Toi sun kansikuvas on niin ihana, että me tullaan siitä todella hyvälle päälle. Aina. Joo pakkasesta, meillä kissat on kaikki ihan sähköisiä :/
  -Helena ja Blackie-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset. Pakkanen todellakin sähköistää ilmapiirin!

   Poista
 8. Olette onnekkaita, kun patteri toimii. Meillä on jääkylmä patteri ja toinen kerrospukeutuu ja toinen pakkautuu tiiviiksi kasaksi. Mindy ei yleensä viihdy peiton alla, mutta kylmyys on ajanut sinnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Tuohan on kauheata. Teidän täytyy turvautua toisiinne, ehkäpä pysytellä peiton alla yhdessä. Toivottavasti lämpö palautuu!

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!