keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Lunta

Ja sitä riittää

Joulukuussa on satanut paljon lunta. Ihan riittämiin, jos minulta kysytään. Lumen syvyys on meillä 28 cm. Viime yönäkin satoi lunta. Lämpötila laski nollan tienoille ja heräsin yöllä siihen kun lumet tulivat alas katolta. Se tiesi aamulla hikoilua lumikolan ja -lapion varressa. Ja sääennusteet uhkaavat että lisää lunta on tulossa.


Kuvankaltainen näky on odottanut minua useasti kun palaan töistä kotiin. Kissa odottelee pääsyä sisälle portailla. Tänään pihalla minua ei ollut vastassa kissa, vaan erittäin kookas rusakko. Se otti käpälät nopeasti alleen kun tulin pihalle, puhisten ja puhkuen pyöräni kanssa. Huomenna saan polkupyöräni jarrut ja vaihteet kuntoon, ehkä nastarenkaankin alle.

Onneksi kissalla ei ole huolta moisesta. Kissalta löytyy neliveto omasta takaa ja samat nastoin varustetut tassut all-year-round. Tosin on siinä lumessa haastetta kissallekin, vaikka kuinka se neliveto löytyisikin. Kysytään vaikkapa Myrtiltä.

Translation: A Winter Romance? Not.

13 kommenttia:

 1. Hahhhah, niille Myrtin lumi-neliveto-kuville on naureskeltu täälläkin! Mustin on myös nähty kyntävän kuonon syvyydellä lumessa, kun oli pakko päästä pihan perälle tarpeilleen. Valitettavasti siitä ei ole kuva-aineistoa! Kaupungissa ollessamme kissojen ulkoiluttaminen on hyvin erilaista. Ransun kanssa voisi laittaa vaikka balleriinat jalkaan, kun voi olla varma siitä, että se pysyttelee auratuissa paikoissa, mieluiten vieläpä niissä, joissa aura on rohmaissut lumet maanpintaan asti.
  Musti sen sijaan lähtee painelemaan umpihankeen, sitä ulkoiluttaessa olisi kalastussaappaat ihan paikallaan.
  Myrsky puskemassa tuiskussa kotirapuilla on niin söpö näky kotiintulijalle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naurettu? Ei kissoille parane nauraa ees seljän takana. Nii. -Myrtti-

   Poista
  2. Kissoissa on eroja:D

   Ja eivät ihmiset ilkeyttään kissoille naura, kissat vain ovat niin ihania♥ että kirvoittavat naurut!

   Poista
 2. Myrsky tuiskussa :) Lunta on tullut ihan riittämiin, lapion varressa on rehkitty. Huomenna pitää mennä jo kuistin katollekin tiputtelemaan kinokset alas. Kuinka paljon tätä oikein tulee tänä talvena? Viime vuonna tähän aikaan maa oli vielä paljas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama askare odottaa sijaiskodin henkilökuntaakin, kuistin katolla on kiitettävä kerros lunta. Katolle mars!

   Poista
 3. Ihana kyllä on tulla kotiin kun on tuommoiset tervetulojoukot!

  VastaaPoista
 4. Nähtävästi Myrskystä on ihanaa kun sijaisemäntä tulee kotiin. Oikein tuolia puskee. Pääsee sisälle ja lämpimään, vaikka kyllä näköjään Myrsky ulkonakin viihtyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ulkoilee vaihtelevassa määrin. Jonkinmoinen pakkasraja tosin silläkin on.

   Poista
 5. Juu, täytyy myöntää että tänään oli haastavat olosuhteet pitkäkarvaiselle, mutta miä kolli en moisesta välitä, menoksi vain. Tänään tein illalla timjamikierroksen uudelleen, oli jo helpompi kun oli aamulla tarvotut jäljet alla. Mutta yhtäkomiat lumipampulat sain aikaiseksi kun haistoin oravan jäljet :D
  -lumikissa Myrtti mahtava-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet ihan mahtikolli! Ja täytyyhän sitä oravajahtiin lähteä, oli millainen hanki hyvänsä!

   Poista
 6. Meillä ei odota kukaan ovella, ainakaan ulkona. Hienostelevat itämaiset pysyvät lammasvällyissä pesässään tai sitten toisessa lammaspaikassa lämminvesivaraajan päällä.
  Oot kyllä hurja, kun talvellakin pyöräilet. Mä kerran lensin pyörällä, se oli lokakuuta, ja hajos nenä sekä polvikierukka. Oon tullut vähän araksi jo märkyyden suhteenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatiaiset taitavat olla hieman sitkeämpää tekoa kuin itämaiset, mutta voiton vievät kuitenkin ne siperialaiset:D

   Tässä talvipyöräilyssä ei ole mitään hienoa, mutta minulla ei ole omaa autoa. Välimatkat ovat kuitenkin niin lyhyitä. Ja pyörällä pääsee nopeammin kuin kävellen.

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!