lauantai 10. marraskuuta 2012

Sijaiskoti onnellisena esittää: Sylikissa

Osa 2

Ensimmäisen kerran tämä tapahtui elokuussa. Kävi ilmi että Myrskyssä on piileviä sylikissan piirteitä. Sairaslomaviikollani tämä toistui. Sinä perjantaina kun ensilumi peitti sijaiskodin pihan. Silloin minä ryhdistäydyin ja päätin lähteä käymään kirjastossa. Ensin keitin kuitenkin itselleni kahvit.


Mokan tippuessa menin etsimään kissaa, tarkoituksenani oli tehdä tilannearvio: Haluaako herra mennä ulos vai jäädä sisälle? Kissa löytyikin kuistilta missä hetkeä aiemmin se oli nuuhkutellut kissanmintun vartta minkä olin pelastanut lumen alta.
Silittelin kissaa kaikessa rauhassa ja istuuduin lattialle kameran kanssa. Ja kissa kiipesi syliini.


Olin aivan ällistynyt. Mistähän syystä se oli juuri tämä hetki kun kissa päätti tulla syliini? Ja kahvinikin oli tippunut. Minä olen varsinainen nirppanokka mitä tulee kahvin juomiseen. Haluan juoda tuoretta, en pannussa puolta tuntia seisonutta ja muljunutta. (Metsällä termoskahvit ovat sitten aivan toinen asia.) Tämä oli kuitenkin niin harvinaista, että tuolla hetkellä viis veisasin tuoreesta kahvista.


Myrsky tuli ihan itse syliini. Se oli ihana hetki. Toivoin että se kestäisi mahdollisimman pitkään. Onneksi lattialämmitys oli päällä, joten kylmä minulle ei tullut. Risti-istunta kovalla lattialla alkoi kyllä jonkin ajan kuluttua puuduttamaan jalkojani. Mutta mitäpä sitä ei kissan vuoksi tekisi...

Translation: Lovefool.

Vielä pieni lisäys loppuun: Nämä herkistelyhetket ovat erittäin poikkeuksellisia. (Oikeasti olemme tosi kovia kavereita.)


33 kommenttia:

 1. Voi kuinka suloiset kuvat :)
  Kissa sylissä on melkein parasta maailmassa (heti lastenlasten jälkeen :D ) ja vielä paremmaksi sen tekee vastahakoisen kissan syliintulo!

  Siskonikin muistaa varmaan ikänsä kun jo edesmennyt 18 vuotias Santtutyttö tuli nuhjaamaan viereen ja antoi jopa silitellä kunnolla....mitä ei ollut koskaan oikein vieraille suonut, oli täysin merkkautunut minuun....
  Juonia, ihania otuksia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pepi.
   Kissat ovat hyvinkin juonia! Ja niin ihania♥

   Poista
 2. Myrsky sä näytät kauniilta ilvekseltä alimmassa kuvassa. Kyl me miähetkin voidaan välillä hempeillä. Juu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä hiivin yhtä hiljaa kuin ilves, ja olen nopea. Mähän sanoin että ollaan kovia tyyppejä. Ja tosta hempeilystä... Se ei tule tavaksi!

   Poista
 3. Kovia kavereita, juupa juu :-D Ihana hetki!

  VastaaPoista
 4. Oi kuinka suloista. Se on kyllä jännä kun kissa tekee tuon, vaikka normaalisti ei tule syliin ollenkaan. Hellä ja herkkä hetki tosiaan, josta emäntäkin nauttii ihan hievahtamatta, vaikka paikat puutuvat.
  Tämänhetkinen kissani Ruska on siitä ihana, että se tulee syliin joka päivä ja montakin kertaa. Ja kehrää hurjasti. Mutta kun tuo syliintulo on jokapäiväistä, se ei tunnu mitenkään ihmeelliseltä, joskus jopa hiukan kyllästyttävältä (sanoin tämän kuiskaten, etti Ruska huomaa eikä pahoita mieltään).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka päivä! Siis joka päivä! Voi hyvänen aika, ei tuommoiseen voisi millään kyllästyä... ainakaan ihan heti...

   Poista
 5. <3 <3 teille! Onneksi sattui kamera lähistölle ;)

  VastaaPoista
 6. Oi onnea! Kateellisena täällä kuvia katselen.

  VastaaPoista
 7. Kovisten hellä hetki ♥ Kissat ovat kovin erilaisia tämän asian suhteen. Meillä sylitellään joka päivä ja pitkään. Syli on ehdottomasti paras nukkumapaikka prinssin mielestä. Pidän sitä hyvänä saavutuksena, koska aluksi kissaan ei saanut edes koskea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villikkoprinssisi tulee syliin joka päivä? Siis aivan uskomattoman ihana saavutus:)

   Poista
 8. Ihania kuvia! :)

  Kissoille tuntuu joskus tulevan syliintulotarve ihan yllättäen ja nuo hetket ovat parhaita.

  Kollo käy sylissä joka päivä ja valitsee tarkasti hetken, jolloin olen mitään tekemättömän näköisenä sohvalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa ja Kollo:) Ja teilläkin tämä on jokapäiväistä? Voi teitä onnekkaita:)

   Poista
 9. Iltapäivälehden viimeisin lööppi: "Myrsky aiheutti suunnattoman tunnekuohun sijaiskodin mamin sydämeen ".

  Kyllä tossa tilanteessa kahvit saa konsentroitua pannuun vaikka tunneiksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä sentään lööppijulkkisia olla, vaikka tottahan tuo on. Melkoinen tunnekuohu:)

   Poista
 10. Ihanat kuvat ihanasta hetkestä. Myrsky(kin) näyttää niin tyytyväiseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuua:) Eikös sitä ole sananlasku: "Ei kahta ilman kolmatta?" Tai jotain sinnepäin... Jospas vielä kolmas kertakin tulisi.

   Poista
 11. Se on Myrsky ihan ok. Voithan selittää lämmittäneesi tassujasi tai tarvinneesi kipeästi rapsutusta kutisevaan korvan takuseen. Tai että enhän miä mutta kun äippä näytti siltä... -myrtti-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus voi pehmoilla se taitaa olla sallittua, vaikka kuinka koviksia oltaisiinkin. (Kyllä me molemmat tykättiin.)

   Poista
 12. Voi ihana Myysky, sylipoika! ♥

  VastaaPoista
 13. Ei menny katu-uskottavuus! Itekin käyn sylissä vaan joskus tosiharvoin ja sillon ihmiset melkein lakkaa hengittämästä, etten lähtis pois! Yleensä en sit oo pitkään siinä, ettei niiltä loppuis happi. Tykkään silti.

  Terkuin Unna Tuutikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kuulla tuo! Hyvä että katu-uskottavuus säilyi. Salaisuus taitaa olla se, ettei tuota tee joka päivä. Pehmoksihan sitä leimautuisi...

   Poista
 14. Ihana yllättäjä olet ja niin komea! (Mandyn mieleinen herra!) Eikös sitä nyt raidallisten villasukkien kera ole raidallinen kolli ihan ok? Raitojen lumoa ja lämpöä...

  Mandykään ei ikävä kyllä ole sylikissa, mutta sohvalle kyllä parkkeeraa viereen nukkumaan ja käy reisiä leipomassa. Koira kyllä haluais olla sylikoira, mutta kaikki lähemmäs 50kg syliin, puuh! Mieluummin ottaisin kissan syliin ja koiran viereen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista Mandylle♥
   50kg syliin, sehän on melkeinpä mahdotonta! Tai ei ainakaan kovin pitkäksi aikaa... Taitaa Eki olla teidän perheen pehmoilija;)

   Poista
  2. Jeps! Hot dog ja cool cat löytyvät meiltä... Ihan näin se meillä oikeesti menee!

   Poista
 15. Voi ihanuus ja onnen hetket! ♥ Myrsky se osaa yllättää.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!