tiistai 27. marraskuuta 2012

Perinneruokaa

Naukulan perheessä on Helmille alkanut maito maistumaan, maitotytöksi johtajatarta jo nimitetään. Sijaiskodissa ei kissalle tarjota maitoa. Kerran ostin kokeeksi kissanmaitoa, ja yllätys yllätys, se ei kelvannut herralle.

Maanantaina kissa tutustui perinneruokaan, leipäjuustoon. Tarkemmin sanottuna se oli bloginpitäjä kuka herkutteli leipäjuustolla. Lämmitin palan leipäjuustoa mikrossa, se pehmeni siellä ihanasti ja siitä irtosi nestettä.


Minä narskuttelin ja maiskuttelin leipäjuustoani ruokapöydän ääressä. No ei suinkaan. Syön siististi suu kiinni. Kissa kuuli aterioimiseni haistoi lämpimän leipäjuuston tuoksun ja hyppäsi pöydälle. Myrsky tunki itsensä apajille. Pelastin juustonpalaseni ja annoin kissan nuolla lautasta. Ei se varmaan suuri synti ole jos kissa joskus nuolee lautasen puhtaaksi, eihän? Pitäähän sitä kissankin jotain lohtua pimeään marraskuiseen maanantaihin saada.

Tervetuloa mukaan ihmettelemään sijaiskodin löyhää kuria Lahna Kissa!

Translation: Traditional Food.

17 kommenttia:

 1. Ei se ole pahakaan synti, joskus pitää saada herkutella. Nero tykkäisi juustosta, mutta saa vain joskus harvoin pienen nokareen. Jostain luin, että kokonainen viipale juustoa kissalla vastaa kolmen hampurilaisen kaloreita ihmisellä. Ei runsas suolakaan taida olla kissalle hyväksi, katkarapuherkustakin liotan aina suolan pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmen hampurilaisen verran kaloreita! Ja se suola! Pitänee laittaa perinneruoka pannaan. Tosin hyvin harvoin sitä leipäjuustoa tulee itsekin syöneeksi.

   Poista
 2. Pikkuisen nuoluja tarjoillaan myäs meillä ;)
  Ihana kuva Myrskystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko. Myrsky on kiitollinen kuvattava, se ei kameraa tai puhelinta hätkähdä vaikka kuinka liki tunkisin!

   Poista
 3. Siitä se lähtee! Juustoa täällä tarjotaan postimerkin kokoinen pala kerran kuukaudessa ja katkaravut toki huuhdellaan hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtuudella saa siis herkutella ja lohturuokaa nautiskella:)

   Poista
 4. Miten tylsää elämä olisi, jos koskaan ei saisi syödä jotain ei niin terveellistä? Ihana kuva nautiskelevasta Myrskystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru. Elämä olisi tylsää ja ihan liian terveellistä ilman herkkuja!

   Poista
 5. No meillä Paavo nuolee aina lautasia ja nyt siitä on jo hyötyäkin, kun meillä ei ole astianpesukonetta, joten Paavo oikeastaan esipesee astioita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esipesu kissan toimesta kannattaa tehdä. Sillä voi säästää vesilaskuissa:D

   Poista
 6. Kyllä ne herkut ovat elämän suola, kaiketi pienillä kissoilla kirjaimellisestikin :)

  VastaaPoista
 7. Taloudessamme kissakansan kuulumiset ovat olleet kortilla viime aikoina palveluntarjoajaan kohdistuneen hakkeroinnin vuoksi. Vielä ei ole mitään tietoa kuinka kauan selvitystilanne oikein jatkuu. Uusi varapaikka on tehty vain hätätilanteita varten, tiedotuskavaksi siitä, ettei meillä ole heitetty blogikissat.comin avaimia nurkkaan.

  Suurikaan yllätys ei liene, että kyseinen varapaikka löytyy osoitteesta lululealotta.blogspot.com

  VastaaPoista
 8. Argh! Hakkerit ovat syvältä, voimme hyvin kuvitella teidän epätoivonne. Toivottavasti tilanne selkiytyy eikä mitään arvokasta katoa.

  Ps. Myrskyllä on muuten hieman ikävä tyttöjä...

  VastaaPoista
 9. Meilläkin tuo lautasten nuoleminen otetaan kissan palveluksena - esipesua se on.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!