keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Lisää virtaa

Mitä tehdään kun matkapuhelin ilmoittaa virran olevan vähissä? Puhelin isketään kiinni laturin piuhaan ja hetken kuluttua virtaa riittää. Onneksi on olemassa myös varavirtalähteitä, kannettavia USB-latureita jotka tulevat tarpeeseen silloin kun puhelimesta loppuu virta keskellä metsää. Ei todellakaan mikään huono keksintö, sen olen todennut. Metsällä puhelimin akku alkaa useasti piiputtamaan, syynä on paljon virtaa kuluttava Koira-GPS pannan seuraaminen.


Kotosalla puhelin ladataan ihan perinteisin menetelmin. Laturi laitetaan pistorasiaan kiinni ja puhelin siihen jatkoksi. Niin hienoja latureita ei ole keksitty, että niillä väsynyt ihminen tai eläin saisi lisävirtaa kiinnittämällä pistokkeen itseensä. Lisäenergian hankkimiseksi täytyy keksi joitain muita keinoja. Kuvassa Myrsky ei siis ladannut itseään verkkovirralla, vaan se kävi tyynesti torkuille piuhan päälle. Ja jostain syystä kissaa alkoi piuha kiinnostamaan kun vedin sitä pois kissan alta... Se leikki lopetettiin lyhyeen.


Siis ei noin! Sähkölaitteet eivät ole leluja!

Translation: Warning! This Is Not a Toy!

20 kommenttia:

 1. Voihan hölmölainen , meilki tota Ninnii piuhat kiinnostaa, mutta nyt se on oppinnu, ettei kannata niihin koskee onneks, onkos teillä vielä ilmassa sohvan ja huonekalujen raapimista ? miten oot siitä päässy eroo, ei tehoo meillä sitruunakaa siihen , eikä suihkupullokaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky on saanut hyvän kasvatuksen:) Täällä ollessa sillä ei ole ollut (kauhean) pahoja tapoja, onneksi. Joskus kissa nousee takajaloilleen ovenkarmia vasten ja terroittelee siihen kynsiään. Siis todella harvoin.
   Ja jos nähdään että näin tapahtuu, henkilökunta puuttuu heti asiaan ja kieltää kissaa.

   Poista
 2. Tää virran lataaminen näin on ihan selvästi poikien juttu. Ainoa pahoinpidelty puhelimenlaturi kohtasi loppunsa pohjoisessa ja Jerryn osaavissa tassuista. Tytöt ovat ainakin toistaiseksi karttaneet teknisiä vempaimia. Lulu luottaa enemmän aurinkoläikkä-lataukseen, Lea lämmönsiirtymiseen patterin kautta ja Lotta hankaussähköön emännän naamasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pojat taitavat olle enemmän näiden teknisten vempaimien perään. Aivan ihania lataustapoja tytöillä! Ja tuo hankaussähkö on niin♥

   Poista
 3. Niinpä voisipa ladata päivälläkin ihmisee virtaa, tai miksi ei kun ottaa torkun.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivätorkut piristävät kummasti, jos semmoiseen suodaan tilaisuus:)

   Poista
 4. Kyllä meilläkin on laturinjohtoa yritetty syödä ja pureskella, mutta virtaa siitä ei ole kissa eikä ihminen saanut. Sen sijaan emäntä on saanut virtaa kissasta, ihan välttämätön laturi esim. aamuisin. Lataaminen tapahtuu siten, että emäntä istuu nojatuoliin ja kissa hyppää syliin ja alkaa kehrätä ja emäntä silittää kissaa. Se on tehokasta lataamista - emännän akku kestää melkein iltaan saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa♥ Tuonkaltaisessa lataustilanteessa saattaa tosin olla houkutus jäädä siihen paikkaan, ja jättää töihin menemättä!

   Poista
 5. Kissat ovat sähköisiä ja kuvan voisi tulkita niinkin, että generaattori kehrää talouteen sähköä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kylmänä, pimeänä talvipakkasyönä kissan tassut iskevät kipinää kun sähkövaraukset ovat kohdallaan!

   Poista
 6. Meidän Béla söi pentuna kaikki perheen johdot, ja johdon näköiset jutut. Nykyään lataudutaan vain mamman rintojen välissä, enemmän psyykkistä laatua.
  Kyllä Myrsky on sitten fiksu ja hyvin hyvinkasvatettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi johtojen pureskelu on eilistä päivää teillä.
   Kaikki kunnia kissan kasvatuksesta kuuluu Myrskyn oikealle perheelle:)

   Poista
 7. Piuhoihin mieltynyt kissa on varsinainen riesa, minkä lisäksi johdot ovat leluina vielä vaarallisiakin. Vappu on valitettavasti mieltynyt tähän luvattomaan leikkiin, minkä vuoksi kaikki johdot on piilotettava pikimmiten. Toivottavasti Myrsky ei innostu samanlaisista kolttosista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No yksi hyvä puoli tuossa johtomieltymyksessä on: Pysyvät paikat järjestyksessä kun piuhat ovat piilossa. Olen luottavainen Myrskyn suhteen, kissalla on kuitenkin tuota ikää jo sen verran ettei sen olettaisi haksahtavan ihan mihin tahansa. Mutta eihän noista kissoista ikinä tiedä...

   Poista
 8. Meillä on myös nuo aurinkolataukset käytössä; aurinkoa ikkunasta lattialla tai ikkunalaudalla nauttien.

  Myöskin on sellainen liikkeellä ladaten meininki, erityisesti aamuisin! Sellaisia (olikohan se hieno sana kineettinen lataus...) rannekellojahan on, meillä on sellainen kineettinen kissa! Aamulla saadaan kissakilareita, laitetaan matot ruttuun, jotta ihmisäiti myöhästyisi töistä mattojen jatkuvan oikomisen takia... Myös suosioon on tullut koiran kineettisen latauksen yritystä, mutta koira ei ole suostunut sellaiseen klo 6 aamulla...

  Talven tultua kissa lataa myös leivinuunin tai takan päällä itseään. Kevyesti voi olla siellä latauksessa jopa 5h yhtä soittoa!

  VastaaPoista
 9. Aurinkoenergia onkin luonnonmukaista, ja nuo kissakilarit ovat tuttu juttu täälläkin!
  Oi miten ihanaa, teillä on leivinuuni, semmoinen pitäisi olla jokaisessa kissatalossa, sehän on nannaa kissoille.

  VastaaPoista
 10. Ihanan komea Myrsky. Meillä ladataan kissa aurinkoenergialla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoenergia on hyvä latausmuoto, myös ihmisille. Plussana tulee sitä D-vitamiinia.

   Poista
 11. Onpahan taas hienot ilmeet Myrskyllä!

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!