perjantai 12. elokuuta 2011

Kahdeksan kalaa ja kissa

Aamulla oli rappusille levitelty yöllinen kalansaalis. Seitsemän ahventa ja kuha. Mahdottoman suuria ahvenia, ainakin minun silmissäni. Piti mittakin hakea esiin ja tehdä mittauksia.


Kissaa huudeltiin ja odoteltiin, jospas se tulisi katsomaan saalista. Tulihan se sitten hetken kuluttua. Kalat eivät herättäneet suurta mielenkiintoa. Kunnes olivat lautasella. Tie lautaselle oli ilmeisesti melkoisen sotkuinen, sillä kalansuomuja oli pitkin kuistin lattiaa kun palasin töistä kotiin.

Kaunista mosaiikkiako?
Aamulla ensimmäinen kommentti työpaikalla oli: "Haetko maitoa?"
Seuraavaksi sain kuulla kauhistelua: "Hui kuinka laiha olet!"
Vaikka olin pukeutunut vaakaraitaan. Eikös sen pitäisi leventää, eikä kaventaa? No, eipä ollut ensimmäinen kommentti painostani. Paino on kyllä hieman tippunut, tiedän sen itsekin. Viime viikolla pohdin asiaa jopa ääneen: Olen kohta yhtä laiha kuin kissakin. Kunnes sitten tapahtui se yksi tapaus. Ja kissa pulskistui. Olen pohtinut että voinko kertoa siitä täällä. Ja tullut siihen päätökseen, että kyllä voin. Kyllä kissaihmiset ymmärtävät. Mutta siitä jutusta toisella kertaa. Nyt takaisin tähän painavaan asiaan. Kotio kun pääsin, etsin sängyn alta vaakan. (Kirjoitetaanko se noin?)

Ensin kalibrointi.
Ensin punnittiin kissa. Se tapahtui siten että nostin kissan vaa´alle. (Onko tuo oikea kirjoitusmuoto? Kokeilen kaikkia mahdollisia, jospa joku menee oikein. Tosin heittomerkkejä ei ilmeisesti kotimaan kielessä käytetä? En pahastu jos joku suomenkielentaitoinen kertoo oikeinkirjoituksen oikean muodon.)

Veikkaukset kissan painosta ovat osuneet oikeaan.
Kissa painaa nelisen kiloa. Tosin, vaaka on mallia suuntaa-antava, joten kovin monen desimaalin tarkkuudella ei pysty tulosta tarkasti sanomaan. Sitten oli minun vuoroni.

Kovin laihalta en tässä kuvakulmassa näytä.
Tarkkasilmäisimmät saattavat nähdä oikeat lukemat. Paljastettakoon sen verran, että vielä toistaiseksi olen kelvollinen verenluovuttajaksi. Painoraja ylittyy vielä. Lopuksi vielä yksi vaakakuva.

Kissalle riitti. Se pakeni paikalta.

2 kommenttia:

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!