keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Soita minulle, siili!

Missä olet siili?

Sinut nähtiin viime kesänä useamman kerran sijaiskodin pihalla, iltahämärissä. Olemme odotelleet sinua ja tovereitasi. Kaipaamme sinua ja tuhinaasi. Onko jotain ikävää sattunut sinulle? Missä olet, soita minulle/meille!

"Ei niitä siellä ylhäällä ole! Katso alaspäin!"

Todellakin. Viime kesänä kirjoitin ainakin viisi siili-postausta, tämän kesän saldo on nolla. (Aiemmat postaukset pääsee lukemaan jutun lopussa löytyvistä siili-tunnisteista.)

Keväällä ja alkukesällä odotin kovasti siili(e)n näkemistä. Useampana iltana varta vasten pyörin pihalla kuulostelemassa niitä yhdessä kissan kanssa, mutta rapistelua ei kuulunut. Myrskykin nousi pihakeinuun tähystelemään niitä. Kujakyttä tietää kyllä että siilit eivät kiipeile, mutta kissa halusi päteä.

"Joo ei näy."

Tänä kesänä niistä ei ole mitään havaintoa. Myrskykään ei kerro minulle jos kysyn siltä. Olen jo luovuttanut toivoni siilien suhteen. Mitähän niille on voinut tapahtua?

Translation: Waiting for the Night Train.

24 kommenttia:

 1. Täälläkään ei näy siilejä, mutta en ole niitä aiempinakaan vuosina nähnyt. Joku arveli, että tämä johtuisi kettujen runsastumisesta. Itse olisin taipuvainen syyttämän tästäkin peuroja, niin kuin kaikesta muustakin pahanteosta ;-) Tavalla tai toisella!
  Myrsky näyttää ihan huuhkajalta tuossa ensimmäisessä kuvassa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, laitetaan kaikki pahanteko peurojen piikkiin, sopii minulle:D Mutta täällä ei voi peuroja siilikadosta syyttää, syyllinen on kaivettava jostain muualta. Kissassa on kieltämättä huuhkajamaisia piirteitä, eikä tämä ole ensimmäinen havainto niistä!

   Poista
 2. Saama ihmettelen minäkin,yhden siilin olen nähnyt kerran enkä,tarkavaisena Myrsky katselee:9

  VastaaPoista
 3. En tiiä mitä sille on käynny, mut meijjän ainut siili löyty (Milla löys) heinäpesästään kuolleena. Harmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi, todellakin! Siilit ovat niin sympaattisia otuksia eikä niistä ole haittaa varmaan kenellekään.

   Poista
 4. Ei ole meilläkään siiliä näkynyt.
  Käämeitä kyllä.
  Onpa myrsky kiivennyt korkealle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käärmeet ovat ei-toivottuja vieraita, onneksi meillä ei niitä ole näkynyt!

   Poista
 5. Voi, olisiko siilejä vienyt jokin virus? Myrsky varmaan osaisi kertoa. Meillä ei ole koskaan näkynyt siilejä, ne olisivat kyllä mukavia piha-asukkeja. Mieluusti vaihtaisin myyrät siileihin, mutta Nero taitaa olla eri mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viruskin se voisi olla. Toivottavasti koko kanta ei ole menetetty, ovat ne niin symppiksiä otuksia. Erittäin todennäköisesti Nero ei halua myyräkannasta luopua!

   Poista
 6. Hmm, onko pihapiiriä siivottu? Siili tykkää risuista, koloista, heinistä ja sensemmoisesta, johon voi piiloutua. Meillä ei ole siilejä näkynyt vuosiin, vaikka niitä nuolemattomiakin alueita olisi....
  Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko. Tätä minäkin mietin, mutta ainakin sijaiskodin takapiha on ennallaan, se on suorastaan kulttuuriympäristö noille tuhisijoille!

   Poista
 7. Toivottavasti siili vielä ilmaantuu. Siilipäivityksiä on niin mukava lukeakin. Itse olen nähnyt näillä main vain yhden (saman kuin Unnakin) ja toivon toki kovasti, että sillekin kuuluu hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilit ovat kivoja, toivotaan kovasti että ne ovat vielä hengissä. Toivon mukaan teidän city-siilikin tuhisee jossain onnellisena ja pulskana.

   Poista
 8. Harvemmin enää siilejä näkee. Mutta siilit voivat olla sellaisia, että jonakin vuonna niitä on, seuraavana ei ja sitten taas on. Vaikkei siilin tuhinaa kuulu tänä vuonna, kannattaa odotella taas ensi keväänä. Toivottavasti tulisivat, siilit on mukavia otuksia!

  Myrsky nousi titetysti pihakeinuun tähystämään, koska ylhäältä näkee paremmin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei auta muuta kuin odotella, ja jättää ne takapihat siivoamatta. Korkealta todellakin näkee paremmin!

   Poista
 9. No kuulehan kissakuoma, siileistä suurin osa kualee talven aikana ja vissiin oli viime talvi jotenkin outo ja siiliä kuoli vielä enemmän. Tää tieto ei oo kyl ihan vaktaa, mutta ei kyllä viktiotakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsit. Saatoitte pojat tuossa osua naulan kantaan. Toivottavasti edes kaksi siiliä selvisi talvesta. Niistä voisi siteen tulla lisää niitä piikkipalloja...

   Poista
 10. Tähystystornissa on komea kissa! Veikkaamme, että sillä on raitapaita ♥

  VastaaPoista
 11. No voi, toivottavasti Siili on kunnossa!

  VastaaPoista
 12. Siilit etsivät ravintoa pihapiiristä lähinnä alkukesästä. Loppukesästä siilit vetäytyvät metsän antimille. Metsästä on tänä kesänä löytynyt mainiosti hyönteisiä ja tietysti myös marjat ovat aikaisessa.
  Johtuen aikaisesta lämpimästä jaksosta, siilit vetäytyivät metsään todella aikaisin. Teidän "lemmikkisiili" on siis luultavimmin elossa ja palaa taas ensi keväänä/alkukesästä.

  Tämä tieto on saatu/kuultu Radio Suomen Luontoillasta. On siis ihan virallinen lausunto. Ohjelma löytyy Areenasta. Suosittelen kuuntelemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet kiitokset kommentistasi Hanna! Mieli huojeni, täytyy toivoa ja uskoa että siili kavereineen palailee vielä maisemiin:)

   Ja kiitokset kuunteluvinkistä.

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!