maanantai 19. syyskuuta 2011

Rakas lapsi monta nimeä

Oikea sanonta taitaa olla "Rakkaalla lapsella on monta nimeä." Myrsky ei kuitenkaan ole lapsi. Tai joskus se on ollut kissalapsi. Tai eläinlapsi. Tällä hetkellä se on kuitenkin aika rakas, joten sillä on muutama lempinimi. Viime yönä se uuden lempinimen. Nukuin enemmän kuin levottomasti. Yö olikin jo melko viileä. Kävin ulko-ovella huutamassa ja katsomassa näkyykö sitä kissiä.
Kissi. Sekin on yksi nimitys Myrskylle. Näkyihän kissiä, ja sisälle se tulikin. Sammutin valot. Siinä yön pimeydessä sitten tihrustelin kissaa ja houkuttelin sitä mukaani sänkyyn. Näytti siltä että sillä oli häntä hassusti koukussa. Se sai uuden lempinimen. Koukkuhäntä.

Viime yönä en näitä kuvia ottanut. Kuvat on otettu kuudes päivä kuluvaa kuuta.

Koukkuhäntä olikin melko helppo houkutella sänkyyn. Helppo sen kanssa ei kuitenkaan ollut nukkua.

Kirjakin on siis luettu. Yleensä en Waltersin kirjoja lue, mutta muita ei ollut tyrkyllä.

Kuulosti siltä että pieni kehräys olisi koko ajan kuulunut. Yritin pysyä mahdollisimman paikoillani etten vahingossakaan häiritsisi sitä. Kerran se hyppäsi pois sängystä, kuulin neljän pienen tassuntömähdyksen lattialle. Haluaakohan se ulos, ajattelin. Käväisi se ulkona kuistilla juomassa. Palasimme takaisin sänkyyn. Ennen aamukuutta se tuli ihan liki kasvoja ja taas lähdimme ulos. En jaksanut siinä vaiheessa enää odotella, joten suljin oven ja kissa jäi ulos. Yritin vielä hetken verran nukkua.

Kuvat otin ihan ite. Pokkarikamera oli oikeassa kädessä. Hiukkasen haastavaa.

Töissä sitten valittelin miten yksi koukkuhäntä tuli sänkyyn enkä saanut nukuttua.
Vali vali... Oikeasti olin hiljaa sisälläni onnellinen.

2 kommenttia:

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!