tiistai 8. syyskuuta 2015

Mikä on saalis, kuka on uhka?

Edellisen postauksen kommentit saivat minut ajattelemaan asiaa. Mistä kissa tietää mikä on saalis? Ja mikä on uhka? Ja eritoten mikä koiruus on uhkaava, kuka on rauhallinen kaveri ketä ei tarvitse pelätä?

Aina kun meillä tulee koiravieraita niin tämä kissamamma on heti varpaisillaan ja suustani lipsahtaa ulos sanat: "Meillä on kissa." Minä olen ihan hermona kissan puolesta.

Myrsky tietää että karjalankarhukoira on hengenvaarallinen. Jämtlanninpystykorva saa aikaan myös suuren pelon. Ja berninpaimenkoira aiheuttaa pörhistelyä, samaten pyreneittenmastiffi. Mutta spanielit ovat vaarattomia.


Tai ainakin sellaiset iäkkäät ja harmaantuneet. Kuten tämä kuvan Otso kuka vieraili meillä kuukauden päivät sitten.

Kuten kuvasta näkyy, vierailu sujui rauhallisissa merkeissä. Kukaan ei hyökännyt silmille, kukaan ei juossut pakoon eikä ketään kiskottu hännästä.

Translation: Love, Peace and Harmony.

18 kommenttia:

 1. Niin, se onkin mielenkiintoista. Kyllä varmasti kissat aistivat koiran olemuksesta aika paljon. Pelkkä koko ei selvästikään ratkaise, jotakin muutakin siihen liittyy. Tosin voihan ihminenkin huomata sen kummemmin ihmettelemättä, onko koira tai kissa vanha tai nuori, epäystävällinen tai ystävällinen jne. Miksei siis kissakin huomaisi? Herkempi otus kissa oikeastaan on kuin keskivertoihminen. Onhan siinä aika suuri mahdollisuus tulkita väärinkin toki, mutta aika usein menee oikeinkin.

  Iäkäs ja harmaantunut spanieli ei kyllä näytäkään kovin vaaralliselta, vaan ylen herttaiselta (nuo korvat!)! Hyvä että vierailu meni rauhallisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se asenne ratkaisee? Hyvin meni vierailu, Otso tosin päätti kakata nurmikolle...

   Poista
 2. Kyllä me kissat tiedetään mitä koiraa pitää varoa. Yleensä annan koirille nenille, jos tulevat liian lähelle, enkä väistä tippaakaan! Mutta sitten on koiria, jolloin tiedän että on parempi siirtyä heti toisiin maisemiin. - Pepsi

  VastaaPoista
 3. Piti ihan käydä lukemassa ne kommentit :)

  VastaaPoista
 4. Ne on ne vaistot. Ne, jotka ihminen on hukannut mitei tyystin aikain saatossa -ja aika hyvin mekin siihen nähden selvitään :)

  VastaaPoista
 5. Näistä kuvista tulee niin hyvälle tuulelle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maassa rauha ja eläinten ja ihmisten kesken hyvä tahto:)

   Poista
 6. Kyllä se sieltä vuosituhansien aikana kehittyneistä vaistoista tulee se tieto. Ja hyvä niin, muuten kissan elämä olisi liian stressaavaa. Ja onhan kissa ja erityisesti Myrsky Suuri Peto.

  VastaaPoista
 7. Kissoilla on paljon sisäistä tietoa, olen huomannut. Koiriin suhtautuminen on kyllä mystinen juttu, ei riipu koiran koosta varotaanko sitä vai ei.

  VastaaPoista
 8. Kylläpä näyttää rauhalliselta ja onnelliselta. Hyvä kuoma! Toi Vauvva kruunaa kyl ton kuvan.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!