lauantai 5. heinäkuuta 2014

Myrsky ja sähkökatko

Myrskynpuuska puhalsi ja ukkonen paukkui meidän kulmallamme torstaina. Jalo aavisti sen jo ennakkoon. Koira aloitti villin haukkumisen ennen ukonilmaa. Päätin nykäistä modeemin piuhat seinästä. Kävihän siinä niin että sähköt menivät.


Eivätkä aivan heti tulleet takaisin. Oli käytävä hakemassa päätilalta vettä. Kylmä ei kesällä ehtinyt tulemaan ja puskaan oli onneksi lyhyt matka. Kahvit ja teevedet keitettiin puuliedellä. Sähköttömyyttä kesti viitisen tuntia. Pikkuisen harmitti. Ehdin jo siinä ajassa tuskastumaan, se tunnustettakoon.

Haittasiko sähköttömyys Myrskyä? No ei sitten pätkän vertaa. Hetken aikaa oli ahdasta ruokailualueella, siinä kaikki. Seuraavana aamuna käynnistin tietokoneen ja laitoin modeemin piuhat seinään. Ei yhteyttä. Ukkonen oli ehtinyt rikkomaan modeemin ja oli lähdettävä kaupoille. Seuraavalla kerralla on syytä olla nopeampi. Täytyy reagoida heti kun Jalo aloittaa ukkoshaukun.

Viikonloppuja kaikille!

Translation: Electric.

22 kommenttia:

 1. Jaloa on siis toteltava! Onneksi ei tuon pidempään kestänyt katkos kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi selvisimme vain muutamalla tunnilla. (Ja hammasten kiristyksellä!)

   Poista
 2. No höh, olipa huonoa tuuria. Onneksi teillä on kuitenkin ukkosvahti :)

  VastaaPoista
 3. Harmillista että tuhoja ehti tulla! Ensi kerralla sitten paremmalla onnella. Harmillista sekin, että ruokailualueella oli ruuhkaa, mutta siitäkin ilmeisesti selvittiin hyvin. Onneksi kissoja ei ihmismaailman murheet paljon liikuta. Meillä säikähtävät sähkökatkojen kohdalla yleensä vain äänimaailman äkillistä muutosta, kun ensin kaikki hiljenee ja sitten hurahtaa takaisin käyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissoja nämä hetkelliset sähkökatkot eivät onneksi suuremmin vaivaa. Itsekin sitä on ihmeissään tuosta hiljaisuudesta...

   Poista
 4. Hyvä teillä on ensi kerralla sitten tietää, että Jalon suusta se totuus kuuluu...

  VastaaPoista
 5. Meillä Milla kertoo jo 1-2 tuntii ennen ukkosen tuloo, et kohta se alkaa. Meillä katkotaan sähköt keskukselta asti ja muut piuhat nyitää pistokkeista irti. Ennen meillä kesti katkot tuntitolkulla, kun ollaa viimonen käyttäjä linjan päässä, mut nykyää enää joitain kymmenii minuuttei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siis onnea omistaa koira:) Ja olette ilmeisen onnekkaita jos vain muutamilla kymmenillä minuuteillä sähköttömyyttä selviätte. Tällä kertaa katkon aiheutti meillä linjalle kaatunut puu, mikä oli mitä pahimmanlaatuisessa ryteikössä.

   Poista
 6. No voi hitsi, vai semmoinen ukkonen! Meillä saaressa on kohtuullisen usein sähkökatkoja, vähän harvemmin noin pitkiä. Kissoista ne varmaan ovat ihan yhdentekeviä ;-) Onneksi saa kahvit tehtyä puuliedellä, se on pääasia. Ja se, että sähköt tulivat takaisin. Harmi vain modeemia! Jalo, modeemivahti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on puuliesi, ei ole heti ihan pulassa. Ja kesällä riittää valoa! Jalo taisi saada ylennyksen...

   Poista
 7. Ai hurjaa, kyllä eläimet tietävät! Kyllä me olemme niin riippuvaisia sähköstä, että ihan hirvittää.

  VastaaPoista
 8. Kissatkin tietävät ukkosen lähestyvän, mutta eivät aina kerro. Jalo on luotettavampi. Sähkökatkot ovat tuttuja, kesällä ei niinkään haittaa, mutta talven pimeinä on tylsää lueskella kynttilän valossa. Heti kun jyrähtää, meillä lasketaan kanisteri vettä varoiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun on otettava myös tämä ohjelmaan. (Edellisestä pitkästä katkoksesta oli jo niin kauan aikaa että olin unohtanut kuinka pitää toimia!)

   Poista
 9. Teillä sitä sattuu ja tapahtuu: puustaputoamisia ja pässiyllätyksiä. Ikävä tuollainen sähkökatkos ja laiteviat. Onneksi on kylmähermoinen Myrsky - ainakin noissa laiteasioissa : )

  VastaaPoista
 10. Eläimet on kyllä fiksuja! Alkoi kyllä naurattaa se ruokakuppikuva: Myrsky tietää, että erikoistilanteissa varsinkin ruokahuollosta on huolehdittava <3, että pystyy selviytymään.

  VastaaPoista
 11. Modeemit on kyllä ihmeen herkkiä ukkoselle, meilläkin on niitä mennyt monta

  VastaaPoista
 12. Hyvä, että teillä on oma ukkosvahti!
  Meillä menee Robertilla (ja vähän allekirjoittaneellakin) ukonilmalla tassut veteläksi ja pupu pöksyyn :)

  VastaaPoista
 13. Onneksi teillä on ukkos- eli sähkövahti, Jalo.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!