keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Paikallisia levottomuuksia

Syyskuu alkoi meillä hieman levottomissa merkeissä. Maanantai-iltana tuntui jo kovin viileältä, joten korkkasin kuumavesipullokauden. Kuumavesipullo lämmittää mukavasti peiton alla, varsinkin nyt kun huoneessa on viileä. Myrskykin tykkää köllötellä lämpimän kuumavesipullon kyljessä. Tai sen päällä.


Kissa oli yöllä kovin levoton. Se ei tiennyt halusiko se mennä ulos vai olohuoneeseen vaiko jatkaa unia. Pitkästä aikaa (tätä ei ole tapahtunut koko kesänä) kissa heittäytyi vuoteen viereen lattialle ja kynsi vuoteen reunaa, samalla hinaten itseään lattialla. Huokaisin itsekseni. Jaahas, tätäkö se sitten talvella tulee olemaan? Koska kissa ei tiennyt mitä se halusi, päätin raottaa ikkunaverhoa ja nostin kissan ikkunalle. Miettiköön siellä.

Kissa tiiraili pimeälle kujalle aikansa, hyppäsi viimein sänkyyn ja tassutteli ylitseni. Ja paineli pihalle. Kuumavesipullosta tämä levottomuus ei suinkaan johtunut, sillä äitini ihmetteli ääneen seuraavana päivänä kuinka levotonta heilläkin oli yöllä ollut. Vanhempieni kissa Vilma olisi kovasti halunnut seurustella ja jutella kun olisi pitänyt nukkua. Mistähän moinen?

Translation: Restless.

25 kommenttia:

 1. Toivottavasti kissatkin saavat jatkossa unta öisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä toivomme ihan toden teolla!

   Poista
  2. Jos teilläkin päin on ollut siilejä liikkeellä niin kuin täällä meillä ja kissat ovat havainneet ulkona liikkuvat siilit. ;)

   Poista
 2. Erikoista. Olikohan jokin pelottava eläin ollut liikkeellä ja sai kissat vähän sekaisin?
  Toivottavasti tilanne rauhoittuu ja pääsette hyvään unirytmiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ymmärrä mistä oikein oli kysymys! Ulkona oli "jotain" mikä aiheutti levottomuutta.

   Poista
 3. Voi. Jotain on liikkeellä. Kissa varmaan sanoisi: NIITÄ on liikkeellä.
  Mutta kun me ihmiset ei tiedetä mitä ne on.
  Suloista että avasit verhon ja nostit Myrskyn katsomaan ikkunasta. Ei meillä vaan. Hautaudun päälakea myöten peiton alle, jos untani yritetään häiritä.
  Täällä ei olla vielä korkattu kuumavesipullokautta, mutta aihetta olisi, monena yönä on tosiaan ollut kylymä! Laiton tosin kellarin kesällä auki olevaan ikkuna-aukkoon taas ikkunan paikoilleen, pikkuräppänätkin voisi sulkea, se auttaa varmaan asiaa. Samoin kuin olkkarin tuplaikkuna, sekin oli vielä pois paikaltaan. Ja ikkunateipit. Konstit on monet.
  Lämpimiä ja rauhallisia öitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. "Niitä" oli liikkeellä. Meillä on ikkunat paikoillaan, mutta teippaukset puuttuvat. Mutta öisin ovet ovat raollaan, ei toki ulos asti, mutta siten että Myrsky pääsee vapaasti kulkemaan. Tänä aamuna sisällä oli lämmintä 18 astetta...
   Eli teippiä kehiin molemmissa talouksissa!

   Mukavan lämpimiä ja pehmeitä öitä teillekin!

   Poista
 4. Myrskykin haluaisi jatkaa kesää ja villejä öitä. Viime yö oli tosi kylmä, menin kissan kanssa nukkumaan, mutta kun yöllä heräsin oli kissa kadonnut. Aamulla kuitenkin heräsin taas kissa kyljessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin. Villin menon pitäisi varmaan vielä jatkua! Eilen illalla pimeän tullen pihavalojen alta vilisteli varjo, Myrsky hepuloi ja säntäili pihalla. Kivaa taisi olla.

   Poista
 5. Täälläkin kissat on olleet levottomia muutamana viime yönä. Hoitokissa on vihdoin kotiutunut niin että leikkiä vaan haluaisi ja oma kissa päivystää raksupussilla ja koittaa sitä saada kumoon. Välillä tömistellään sängyssä kun isäntäväki ei muuten tajua tulla palvelemaan heidän armojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä yölliset tömistelyt ja herättelyt ottavat voimille!

   Poista
 6. Kyllä niitä varmasti on liikkeellä. Pimenevät illat ja rapina vaan kuuluu...

  VastaaPoista
 7. Oli mitä oli, toivottavasti ilmiö ei toistu! Öisin pitäisi nukkua!

  Vai olikohan kissamaailman täysikuu? Sellainen voisi aiheuttaa levottomuuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmismaailman täysikuuhan oli vasta joku aika sitten, kissoillahan saattaa olla toisenlainen kuunkierto. Olen täsmälleen samaa mieltä. Yöt ovat nukkumista varten. Kissoilla on tietysti eriävä mielipide. (Siitäkin.)

   Poista
 8. Mitä mitä! Meilläkin herättiin tuona nimenomaisena yönä kissahäiriköintiin, vaikka nuo eivät ole öisin naukuneet sitten pentuaikojen! Syytä ei löytynyt, eikä toiminta onneksi jatkunut seuraavana yönä...

  Hämmentävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kuinka? Teilläkin? Tämä on erittäin, erittäin omituista.

   Poista
  2. Joo, yöllä herättiin Viiman naukumiseen. Kävin katsomassa, että onko Myrsky sotkenut hiekkalaatikon portaat (koska hieno neiti ei silloin MISSÄÄN TAPAUKSESSA voi mennä sinne asioille, jos matkalla on kakka), mutta laatikko oli lähes puhdas, ruokaa oli vielä jäljellä, ja vesikuppi täynnä. Kissa oli makuuhuoneen oven lähettyvillä huutamassa, eikä siten edes voinut huutaa ikkunan takana mönkivien yöperhosten perään kun ne eivät siihen näy. Palasin nukkumaan, huuto jatkui hetken, ja sitten kissa hiljeni, tai minä nukahdin. Pelkäsin, että mokoma olisi hoksannut, että naukumalla voi kerjätä leikkikaveria myös öisin, mutta se ei kuitenkaan sitä ole tuon kyseisen illan jälkeen enää yrittänyt.. Tosi kummallista!

   Poista
 9. Onks tää ny joku uus juttu sanonnasta: nostetaan kissa pöydälle, siis tässä tapauksessa ikkunalaudalle. :D

  VastaaPoista
 10. Joo. Ja tämä tehdään yöllä. Ei päivänvalossa.

  VastaaPoista
 11. Jospa se oli se kuuluisa "Kissojen Yö" :)

  VastaaPoista
 12. Hmm, olikohan tuo se sama yö kun meillä oltiin rauhattomia. Yksi syyllinen on pikkiriikkiset ötökät, joita meillä lentelee. Kissat tuojottelee niitä, itse ei edes meinaa nähdä. Yöt ovat aikas viileitä jo, perheen unkarilaishenkilö kiukuttelee kun aamulla 17 astetta ;)

  VastaaPoista
 13. Onpas merkillistä, kun monilla kissoilla on ollut rauhatonta. Meillä ei kuitenkaan ole, Ruska vaan paimentaa pesuettaan samaan tahtiin päivät ja yöt.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!