perjantai 12. huhtikuuta 2013

Sijaiskodin pieni kuratassu

Se on kuulkaa kevät nyt tulossa, ja oikein tohinalla. Siis aivan oikeasti. Yöpakkaset ovat nyt muisto vain. Viime yönä lämpötila pysytteli plussan puolella. Torstaina kävin vielä aamulla jäällä hiihtämässä ja luulen että hiihtämiset ovat nyt tässä. Pihalla on jo monena aamuna tuoksunut keväältä, pakkasesta huolimatta. Kevään tuoksu on hieman vaikeasti määriteltävä tuoksu: Siinä on ripaus lumen alta paljastunutta maata, katupölyä ja auringon lämmittämää aamua.

Hanget hupenevat -ja sijaiskodin piha on aivan liejua. Sulamisvesi lilluu hiekkapihalla. Pienellä kissalla tassut siinä kuraantuvat.


Myrsky yrittääkin vältellä kuraisia kohtia. Kissa hyppii ja loikkii niiden ylitse. Mieluummin tassutellaan hangen päällä, kun sitä vielä on. Varsinainen aristokatti siis. Samoin toimin itsekin. En löntystele kurassa ja kierrän lätäköt jos suinkin mahdollista. Sillä jonkunhan on ne kurajäljet siivottava. Ja tassunpohjat puhdistettava.

"Oma apu paras apu."

Onneksi kissalla on pienet tassut, kuraa ei sisälle paljon tule. Minkälaista se olisikaan tähän kura-aikaan jos kotona olisi koira? Varsin hurjalta näyttävät jotkut koiruudet mitä tuolla kaduilla näkee. Tassut ja mahanalus aivan kurassa. Se onkin tassukaveri vietävä heti pesulle kun sisälle mennään. Toiset taas hoitavat homman oma-aloitteisesti. Kyllä se kissa on joskus helpompi kuin koira.

Lämpimästi tervetuloa mukaan M-Metrossa!

Translation: Laundry Service.

25 kommenttia:

 1. Kyllä kissojen kelpaa kun on oma hyvä pesuautomaatti!
  Ajattelepas niitä huusholleja jossa pari koiraa ja muutama muksu.....mä taidan huomenna pitää revohkan sisällä :D
  Rinsessalandiapäivä tiedossa siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisäleikit kuulostavat näillä keleillä oikein varteenotettavalta vaihtoehdolta, suosittelemme niitä:D

   Poista
 2. Kissa siivoaa onneksi itse kurajäljet pois turkistaan. ;) Kuralätäköitä onkin mukavampi väistellä kuin siivota lattialta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on näin. Kissan peseminen voi olla hiukkasen hankala operaatio. Meillä ei ole edes semmoista harkittu.

   Poista
 3. Kura-asia oli ensimmäinen suuri ero, jonka havaitsin kissan ja koiran välillä. Nero pyyhkii jalat kynnysmattoon, joku voisi sanoa, että se on kynsimistä, mutta kyllä jalat pyyhkiytyvät samalla.

  VastaaPoista
 4. Meillä Robert inhoaa tassujen kuivaamista; muuten niin lempeä kissa alkaa murista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, pelottavaa. Muriseva kissa!
   Sijaiskodissa on huomattu että kissan tassujen pyyhkiminen on melkoisen hankala operaatio. Paljon helpompaa ja kivuttomampaa kaikille osapuolille on jälkien putsaaminen lattiasta.

   Poista
  2. Tassujen pyyhkimisestä ei tiedetä, mutta Friede murisee joka päivä jostain asiasta :D Yleensä Figolle, kun Figo yrittää Frieden ruokalautaselle. Tai kiusaa muuten vaan. Me ei oikein viitsitä enää sen murinoista hirveästi välittää. Ne on eri äänilajit sitten, jotka täytyy tosissaan ottaa :D

   Poista
 5. Voi kuratassut! Oma apua paras apu, mutta kaikkein paras on kumminkin pyrkiä välttämään kuraantumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Jos välttelee kuraisia kohtia pääsee paljon helpommalla.

   Poista
 6. Nyt onkin vähän huono aika lemmikkien ulkoiluttaminen kun on märkää ja likaista
  mutta pianhan kaikki kuivuu kun tuo lumi sulaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tämä aika on vain väliaikaista. Toivotaan että lumi sulaisi pian.

   Poista
 7. Töppöset kyllä nyt likaantuvat ♥

  VastaaPoista
 8. Meillä kisut ravistelee tassujaa, ku sisää tulevat. Koira taasen on viksu, se kävelee lumes, ennen sisäätuloo.

  VastaaPoista
 9. Mä niin ymmärrän, mutavelli on ihan öh.

  VastaaPoista
 10. Suloinen kuratassu <3 Myrskyn kuvioinnissakin on otettu ulkoilu huomioon käytännöllisellä design-yksityiskohdalla: Istuessa maahan osuva alue käpälästä ylöspäin on jo valmiiksi musta, eikä siten tummu liasta. En silti missään nimessä usko herran laiminlyövän tassupesua, vaikka tyyli onkin varmistettu kaikkina aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava havainto. Tämä desing siis mahdollistaa sen että kissa näyttää aina hyvältä, vaikka olisikin reissussa rähjääntynyt!

   Poista
 11. Hölmö ottaa maalle valkovoittoisen kissan - ja tosi urpo tekee sen vielä kahdesti. Nekkuhan on Myrskyn värinen, joten se ei ihan kauheasti aiheuta sydämentykytyksiä sisään tullessaan ja yleensä kaiteella peseekin itsensä ennen sisään tuloa, mutta Leevi - voit vaan kuvitella miltä se näyttää pellolta tullessaan... Ja Nöpö oli samaa maata. Tulis vaan äkkiä kesä ja kuivaa.

  Ihanat kuvat taas kerran komeasta Myrskystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuuhan noita "erehdyksiä", mutta minkäs teet. Kyllä ne kissat ovat niin ihania vaikka minkälaisen siivon saisivatkin aikaiseksi ♥

   Ja kiitos kommentistasi:)

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!