keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Löytyykö marketista herkkuja kissalle?

Lähikauppa on avoinna arkisin ja lauantaisin aamukahdeksasta iltakymmeneen. Sunnuntaisinkin aamukymmenestä iltayhdeksään. Koen sen ihan hyväksi asiaksi. Jos jääkaapista puuttuukin maitoa, tai tulee tarve saada jotain elintärkeää. Vaikkapa sitä jokapäiväistä leipää (l. makeisia). Eilen illalla tuli tehtyä ostosreissu iltayhdeksän jälkeen lähikauppaan. Karkkia en ostanut, vaan puhdasta sokeria sekä rahkaa.

Kissa kuuli saapumisen ja se ilmaantui jostain pihan pimeydestä esiin. Ja se komensi toiveikkaana. Olisikohan marketista tarttunut mukaan jotakin kissalle kelpaavaa?

Joku koukkuselkä Quasimodo käväisi lähikaupassa.
Koska kauppa on lähellä, ja kello oli jo paljon, en kokenut tarvetta laittaa ykköskuteita ylleni.

(Se toppaliivi, syksyn paras vaatekappale)
Kyseistä lähikaupasta en osta kissalle ruokaa. Ainoastaan makupaloja. Kyseisiä makupaloja ei saa keskustan suurista marketeista: "Uusi Whiskas Katzinis on herkullisen rapea makupala kissasi hyvinvoinnin tukemiseen. Whiskas Katzinis sisältää omega 3 -rasvahappoja, kivennäisiä ja kuutta välttämätöntä vitamiinia: A, B1, B2, B6, D ja E" Lieneekö ihan höpöhöpöä.
(Mutta Saila hei! Olisivatko nämä irresistible treats hyviä Mustille ja Ransulle? Myrsky ainakin tykkää.)


Kissa käväisi sisällä, marketista en siis tuonut sille tällä kertaa mitään. Makupaloja ja ruokaa on riittävästi kotona. Se päätti lähteä takaisin pihalle. Tähän loppuun sopiikin Fingerporin näkemys kissan herkuista:

Fingerpori. Pertti Jarla

10 kommenttia:

 1. Katkarapuja, löytyisikö sieltä katkarapuja?

  VastaaPoista
 2. Katkarapuja! Pitääkin vilkaista pakastehyllyyn kun seuraavan kerran lähikaupassa käyn.

  VastaaPoista
 3. Jotkut suosittelevat seitiä myöskin, raejuustoa ja tonnikalaa (Abba vedessä) - luin nämä juuri netistä.

  VastaaPoista
 4. Oli vielä yksi, minkä löysin netistä: naudan jauhelihaa paistettuna ja (lasten) lihaista Pilttiruokaa lisätään. Tosin kerrottiin myöskin naudan lihan keitämisestä, ei paistamisesta.
  Itse aion kokeilla kissalleni tuota raejuusto-tonnikalaa, katkaravuista tykkää kamalasti, muta niistä pitää huuhdella suola hyvin pois ennen tarjoilua.
  - Itse sulatan joko mikrossa tai kupissa siltään ja sitten sulaneena huuhtelen muutaman kerran kraanan alla suolaa pois.
  Suola ei kuulu kisujen ruokavalioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, suolaisia ovat nuo katkikset. Meillä ne menevät ihmisten suihin, kissa ei niihin koske.

   Poista
 5. Heips vielä, leikatuille kissoille en suosittele markettien raksuja pitempään käyttöön.

  VastaaPoista
 6. No vielä pitää ilmoittaa, että muikkujen sijaan on kissat syöneet minulla mieluummin silakkaa, en tiedä mistä johtuu?
  Kerma, Hyla-kerma on joskus mennyt meidän kissalle, mutta ei aina sitäkään juo tai syö, sehän on ruokaa kissalle kuin muukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky on oikeassa kodissa saanut joskus kermaa, itse en ole uskaltanut antaa.

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!