tiistai 7. heinäkuuta 2015

Mitä kuuluu lampaille?

Kiitos oikein hyvää

Ne ovat kasvaneet kovasti. Pässipojalla alkavat jo hormonit hyrräämään, se puskee äitiään ja siskojaan. Maisemanhoidollisen työn ohella ne toimivat kätevästi ovikellona: Määkiminen alkaa heti kun pihalle tulee joku vieras. Lampaat ovat myös kätevä itkuhälytin. Jos vauva itkee vaunuissa pihalla, ne vastaavat ja äidin tai isän on aika rientää paikalle.

Yksi ongelma meillä on ollut. Pienin karitsa karkasi muutamaan otteeseen aitauksesta. Se oli ihan kiva juttu, kunnes se löysi tiensä kasvimaalle ja söi suihinsa esikasvattamani maissit. Olin jo valmis ampumaan antamaan sen pois.


Karitsa oli niin pieni että se mahtui puskemaan itsensä lammasaidasta läpi. (Se oli siis todella pienikokoinen, ehkä kissanpainoinen.) Ongelmaan löytyi onneksi ratkaisu. Punoin paalinarua aidan alareunaan ja näin oli karkureitti suljettu. Ja karitsa sai pitää henkensä.

Translation: Minna Had a Little Lamb.

18 kommenttia:

 1. Hyvä että sai pitää henkensä, eikä sitä myöskään annettu pois! Kyllä lampaat on mukavia, vaikka konstinsa niilläkin on ;)

  VastaaPoista
 2. Lampaita, karitsoita.. Oih! Pitää nähdä itse! Mutta onpa kätevä itkuhälytin! Eivät sentään pääse hoitamaan paikalle ;) - emäntä

  VastaaPoista
 3. Mä oon sanonnu koirallein kymmeniä kertoja että; nyt jos ois pyssy mukana ni oisit henketön koira ja teettäsin susta karvahatun ja kintaat, persetti!!

  Hyvät hälyttimet on teillä. Mulle ois kelvannu se pien päkätti, mutta onneks tarina sai onnellisen lopun. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Menin sitten itseeni ja totesin että parempi pienen on olla äitinsä kanssa. Kun vielä imeekin.

   Poista
 4. Onneksi ei tullut karitsapaistia... :)

  VastaaPoista
 5. Voi mahoton kun on sulonen ❤️

  Ja kovin on suloinen sun "vauvaskin" tuolla aiemmassa, mä en ole paljon ehtinyt kommentoida vaikka olen yrittänyt ehtiä lukaisemaan kuitenkin :)

  VastaaPoista
 6. Johan ovat kätevät päkättimet! Ovi- ja itkukellot, karkaileva maissivoro, pökkivä pukinalku ja söpöistä söpöimmät villapallerot <3 :D

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Onneksi. Ja täytyy toivoa että jatkossa kaikki pysyvät aitauksessa, sillä muuten kasvimaa on vaarassa.

   Poista
 8. Minnall oli karitsa, pahankurinen ja hirmuisen suloinen ♥.

  VastaaPoista
 9. Olispa somaa köllötellä tommosen karvaturrin vieressä. Joo olis.

  VastaaPoista
 10. Sellaisia ne lapset on. Eläin- ja ihmislapset. Vähän voi suuttua, mutta ei se kauaa kestä : )
  Edellisen tekstisi kissakuva on kertakaikkiaan hieno! Vauvan ilmeet kissaa katsellessa on myös hauskoja. Tämä on oikein hyväntuulen blogi : )

  VastaaPoista
 11. Sellaisia ne lapset on. Eläin- ja ihmislapset. Vähän voi suuttua, mutta ei se kauaa kestä : )
  Edellisen tekstisi kissakuva on kertakaikkiaan hieno! Vauvan ilmeet kissaa katsellessa on myös hauskoja. Tämä on oikein hyväntuulen blogi : )

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!