maanantai 1. joulukuuta 2014

Yksin kotona

Ja muita ikäviä juttuja

Myrsky jäi viime viikolla hyvin vähälle huomiolle. Kissa joutui olemaan yksin kotona kolme päivää. Onneksi sentään ruokahuolto pelasi. Mutta ulkoilemaan ei päässyt ja sehän vasta harmittikin.

Kaiken lisäksi tirppa-teeveen lähetyksiin tuli katkos. Kyse ei ollut maksamatta jääneistä Yle-veroista, vaan siitä että kukaan ei muistanut täyttää ruokinta-automaattia.


Miksikö näin? Meidän piti vain käväistä neuvolalääkärissä mutta matka jatkuikin sieltä suoraan keskussairaalaan päivystykseen. Vauvan paino oli laskussa ja vauva joutui jäämään lastenosastolle tarkkailuun ja tutkittavaksi. Päivät venyivät. Väsymys ja huoli painoivat minua ja henkilökuntaa.

Illalla kotiin palattua energiatasot olivat olemattomat. Myrsky olisi tarvinnut huomiota, mutta voimat eivät riittäneet. Tärkeämpää oli nukkuminen. Onneksi vauvan tila ei ollut missään vaiheessa vakava, mutta minulle meinasi käydä kylmät.


Päädyin itsekin potilaaksi, jouduin Akuutti24:seen tarkkailuun. Syynä oli erittäin paha allerginen reaktio. (Jos en olisi ollut sairaalassa kohtauksen iskiessä en tiedä olisinko enää täällä päivittämässä blogia.)

Onneksi kaikki on nyt ihan hyvin, meillä kaikilla. Väsymys toki vaivaa, mutta ei kuitenkaan kissaa eikä vauvaa.

Translation: Home Alone. 52 kommenttia:

 1. Voi tavatonta! Kyllä teitä ny koitellaan. Onneksi olette saaneet hyvää hoitoa, joten varmasti saatte voimanne takaisin. Löytyikö syytä siihen allergiareaktioon? Olette ajatuksissamme...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, syy löytyi. Pähkinä. Tätä vain ei kerrottu tuoteselosteessa, se oli pahasti puutteellinen:/ Saattaa olla että olen raskauden jälkeen herkistynyt entistä enemmän koska reaktio oli näin vakava. Onneksi omalääkäri kirjoitti lähetteen allergiatesteihin.

   Poista
  2. Jestas. Hitsi nuo selosteet! Varsinkin pähkinästä pitäisi olla merkintä aina, koska se on tosi vaarallinen nille joille on!

   Poista
  3. Juuri näin. Asiasta on annettu palautetta niin kahvilaan kuin tuotteen valmistajallekin. Homma etenee.

   Poista
 2. No voi hurja! Mutta suurin hurjuus meistä on se että ei ole annettu Tirppa-TV:lle energiaa; meilläkin välillä käy niin ja me moititaan kovasti!! ;-)

  VastaaPoista
 3. Huh, huh, onpas teillä nyt vastoinkäymisiä! Onneksi selvisitte pelkällä säikähdyksellä! Toivottavasti nyt saatte viettää rauhallista arkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtään ylimääräistä ei kaivattaisi, arkikin on ihan riittävän haastavaa!

   Poista
 4. Johan on ollut kaikenlaista! Toivottavasti vauvan paino rupeaa siitä nousemaan ja sinä et saa toiste allergisia reaktioita (tai muitakaan vaivoja, tietenkään!). Ja että yleensäkin koettelemukset loppuisivat! Kissat sentään eivät ole pitkävihaisia tai kanna kaunaa, vaikka hetken saattavat hieman hapanta naamaa näyttääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvan paino on nousussa ja meikäläisen verenpainekin on laskenut:D Ja Myrsky on antanut anteeksi:)

   Poista
 5. Voi sentään! Teillä on ollut raskas syksy vaikka vauva on tietysti tuonut monta valonhetkeä.
  Kissa kyllä ymmärtää ihmisen huolet ja pärjää vähemmälläkin huomiolla.
  Jaksamista!

  VastaaPoista
 6. Huoh. Voi pientä ja vähän teitä kaikkia muitakin 💕

  VastaaPoista
 7. No jopas on hurjaa teillä. Toivottavasti kaikki voitte nyt paremmin ja sinä saat levätä väsymyksen pois. Vauvat ovat uskomattoman sitkeitä olentoja vaikka ei hevin uskoisi niin hauraista ihmisialuista. Onneksi olit sairaalassa allergian iskiessä, toivottavasti ei koskaan enää. Kissa pärjää hyvin kunhan ruokahuolto pelaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki me pärjäämme kunhan saamme sitä ruokaa:) Oli muuten todella pelottava kokemus, mutta en panikoinut koska ymmärsin että olin parhaassa mahdollisessa paikassa, kun se iski. Tiesin että tähän ei elämä lopu vaikka mielessä se kyllä kävi. Nyt matkassani sitten kulkee epi-pen jos tämänkaltainen hätä iskee.

   Poista
  2. Tuollainen kynä on erinomainen turvaväline. Olin kerran joogaleirillä lääkäriystäväni kanssa, hänellä on raju pähkinäallergia. Kaikki ruokakääreet piti lukea äärettömmän tarkkaan, mutta pelko oli koko ajan läsnä kun söi toisten laittamaa ruokaa. Hän opetti minulle mitä pitää tehdä jos tulee anafylaktinen reaktio eikä hän pysty itse toimimaan. Joogan pitäsi rentouttaa, mutta jännitin koko leirin ajan.

   Poista
  3. Hyvä että sait ohjeet mitä pitää tehdä hädän tullessa. Kynä voi pelastaa hengen.

   Poista
 8. Voi ei, teillä on kyllä ollut paljon ikävyyksiä yhdellä kertaa :( Tsemppiä kaikille, myös Myrskylle!

  VastaaPoista
 9. Onpa tosiaan ollut kurjia juttuja. Toivottavasti kaikki pysyy nyt hyvänä.

  VastaaPoista
 10. No hui, onneksi oli apu lähellä silloin kun sitä eniten tarvittiin! Ja hyvä kuulla, että vauvalla ja sulla ja kaikilla muillakin on kaikki taas hyvin. Jaksamista, toivottavasti ehdit levätä ja myös pysytte kaikki kunnossa.

  VastaaPoista
 11. Jopas siellä on ollut hankaluuksia oikein olan takaa - onneksi kaikki hyvin tällä hetkellä ja toivottavasti saat sinäkin jossain välissä levättyä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on todellakin huokailtu, mutta nyt olemme luottavaisella mielellä:)

   Poista
 12. Herttinen sentään, kylläpä tässä pelästyi kun luki tuon jutun! Huh! Onneksi olette seurannassa kumpikin! Sen kyllä tiedän kokemuksesta, että huolta lapset tuottavat, aina on jotain, joskus pienempää ja joskus isompaa huolta, mutta se on elämää. Noin suuria huolia saisi olla kyllä vähemmän! Äidin sydän on aina hieman kallellaan, mutta muista huolehtia myös itsestäsi kaiken keskellä, silloin jaksat myös pienestäkin huolehtia! Fiksu kissa kyllä pärjää hetken itsekseen, ei hätää! Tsemppiä ja parempia aikoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onneksi vauva on niin pieni ettei mutsin ahdingosta tiennyt mitään! Kyllä Myrsky pärjää, sen tiedän minäkin, mutta ikävähän kissan on yksin olla...

   Poista
 13. Voi hurjaa! Onneksi olet kunnossa, kyllä sietää tirppa telkku ollakin katkolla jos henkiä kyseessä. Tsemppiä! <3

  VastaaPoista
 14. No huhhuh. Mietinkin tuossa juuri eilen, että mitä teille kuuluu. Kaikenlaista vastoinkäymistä. Toivottavasti hankaluudet olisivat nyt jo takanapäin. Lämpimiä ajatuksia täältä Sinulle ja perheellesi lähettää Snabelbackan emäntä Hilkka

  VastaaPoista
 15. Aina menee alussa hetkiä, että saa teijjät kaikki 4 toimiin synkassa. Meillä oli juniori 2 ekaa viikkoo elontiessää siinä sellassessa kaapissa kun oli niin räkänen että ois muuten tukehtunnu.

  Toivottavasti alkais teillä jo pikkuhiljaa helpottaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivomme ja uskomme että kyllä tämä tästä. Pikkuhiljaa.

   Poista
 16. Voi hyvänen aika! Onneksi olette kunnossa <3 Kylläpä teitä koitellaan!
  PS Pähkinä on täälläkin ehdoton "no no"

  VastaaPoista
 17. No voi, on sinulla ollut rankat paikat. Huoli lapsesta on raskasta ja sitten vielä oma allergiareaktio sen päälle. Ehkä Myrsky selvisi kuitenkin olosuhteisiin nähden loistavasti.

  VastaaPoista
 18. No voi hyvänen aika! Onneksi on ollut onnea matkassa. Toivottavasti nyt on kaikki hyvin ja huoli poissa. Ja tirppateeveekin toiminnassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanne on jo tasapainossa, onneksi. Myös tirppateeveen lähetykset jatkuvat.

   Poista
 19. Onpas ollut voimia kuluttavia vastoinkäymisiä, varmasti pelottavia hetkiä. Hyvä kuulla, että olette saaneet avun. Ja myös tirpat ja Myrsky pärjäävät :-).

  VastaaPoista
 20. Kylläpä kylmäsi lukea. Toivottavasti saatte nyt jatkaa vain tavallisten arjen haasteiden parissa ilman tällaista lisäjännitystä. Ehkä Myrskyäkin sitten hymyilyttää, kun Sijaismamma voi paremmin. Voimia teille <3

  VastaaPoista
 21. Voi apua!!!! Voittehan nyt hyvin???? Mistä sait allergisen reaktion??? Hui!!!!
  Halauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on ok. Vauva pulskistuu hyvää vauhtia:) Allergisen reaktion sain pähkinästä, mitä tietämättäni söin:/

   Poista
 22. Turhan paljon jännitystä, huolta ja vaaraallisia tilanteita teille on nyt kyllä tullut :( Toivotaan että tilanne rauhoittuu nyt kunnolla tästä eteenpäin ja pääsette kunnolla arjen kulkuun kiinni ilman yhtään pelottavaa insidenttiä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Nyt olemme kyllä melko luottavaisella mielellä. Ja hyvä niin.

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!