torstai 1. elokuuta 2013

Metsästysvuosi alkoi

Toistaako blogi jo itseään? Jo kolmatta kertaa sama otsikko blogin historiassa! Aiemmat samannimiset otsikot löytyvät täältä ja täältä. Mutta minkäs teet. Joulu tulee joka vuosi, samoin juhannus. Ja metsästysvuosi alkaa elokuun ensimmäinen päivä.


Viime viikolla Myrsky herätti minut eräänä yönä huutamalla. Arvasin heti mistä oli kysymys. Ensimmäinen ajatukseni oli: "Toivottavasti saalis ei ole enää elossa!"

Kyllä se elossa oli. Pääsin siis seuraamaan hiirijahtia lähietäisyydeltä. Telkesin kaikki ovet kuistin käytävällä. Ettei hiiri vain livahda mihinkään rakoseen ja jää sinne. Tai kiipeä vaatekaappiin, tai jotain muuta...


Seurasi kiivastahtinen jahti. Hiiri pakeni henkensä edestä. 
Se löysi tiensä kenkäkaapin sisälle.

 
Päädyin avustamaan Myrskyä ja siirsin kenkäkaappia.
Sain siis ottaa osaa metästelyyn.


Tilanne säestivät rohkaisuhuutoni. Myönnetään, tuli kiljaistua pari kertaa. Kissa ei tykännyt siitä hyvää, suljetussa tilassa kirkaisuni vihloivat sen korvia. Myrsky katsoi minua typertyneenä. Pitäisihän se minun ymmärtää että metsästystilanteessa täytyy osata olla hiljaa!


Kissa leikitteli hiirellä aikansa, onneksi ei kovin pitkään. 
Viimein kissa antoi kuolettavan iskun saaliille.


Kissa veteli hiiren poskeensa hyvänsä ruokahalulla, rouske vain kuului. Tottakai olin ylpeä sijaismamma ja kehuin kissaa hyvästä saalistuksesta. Osakseni jäi vielä jälkien siivoaminen matolta. Kissa oli vielä kiihkoissaan saalista eikä malttanut tulla kanssani nukkumaan.

Näinhän se menee. Onnistuneen kaadon jälkeen sitä on itsekin ihan fiiliksissä. Minulla tosin meni tällä kertaa varmaan puoli tuntia tapauksen jälkeen että sain taas unenpäästä kiinni. Vaikka olinkin vain avustaja.

Translation: Hunting. Lifestyle, Hobby and Passion.

35 kommenttia:

 1. Mitä komeutta etenkin ensimmäisessä kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina. Sijaiskodissa olemme ylpeitä komeasta ja taitavasta kissasta!

   Poista
 2. Hienoa Myrsky! Ihailemme suuresti! Etenkin Friede, joka on vähän katkera vieläkin menetettyään sen alkukesällä saamansa ainokaisen saaliinsa ymmärtämättömälle ihmiselle.

  Ihminen taas ymmärtää hyvin, ettei se uni sitten ihan heti tullutkaan. Kirkaisut myös :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Friedelle terveiset: Ei kannata luovuttaa. Uusia tilaisuuksia voi tulla.

   Kissan ihmisen/ihmisten osa ei todellakaan ole aina helppo. Herätykset aamuyöstä suoraan hiirijahtiin ja keskelle toimintaa, ne kysyvät kanttia. Mutta kyllä näihin juttuihin tottuu. Ainakin jossain määrin. Tyynesti sitä siivoaa ne sisuskalut ja hännänpätkät pois...

   Poista
 3. Yäks, valitettavan tuttua =D Meillä on kissat oppineet jo tuomaan salaa hiiret sisälle kun tietävät että minä en päästä sisälle elävä hiiri suussa. Arvaat kai mikä sirkus kun 5 kissaa ja koira ovat kaikki pienen hiiren perässä =) Ei siinä tosiaankaan nukuta =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps! Viisi kissaa ja koira = 24 tassua! Mikä show. Epäilemättä siinä pulssi nousee. Ja ehkä sappi kiehuu:D

   Poista
 4. Voi teitä, ootte niin samiksia tässäkin asiassa. Ihmeellistä, että taas ollaan loppukesässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy painaa päälle kovaa vauhtia, ei voi mitään. (Syksy ja hirvikärpäset!) Sunnuntaina on riistakolmiolaskenta, sitä on tosin aikaistettu.

   Poista
 5. Hienoa! Täälläkin tunnustetaan muutamia kaappeja siirretyn, jotta kissa pääsisi saaliiseensa käsiksi. Ja samalla jupistu hemmotelluista lemmikeistä... kissan tehtävähän olisi pitää talo vapaana hiiristä eikä tuoda niitä sisälle kaappien alle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyhään toista auttaa:D Ei kissa jaksa kaappeja siirtää, tosin saalistaan odotella kaapin vieressä se kyllä jaksaa. Mutta hiiri voi menehtyä sillä välin...

   Poista
 6. Onneksi Myrsky hoiti hiiren "jälkikäsittelyn". :)

  VastaaPoista
 7. Hyvä metsästyskauden aloitus!
  Ja toi eka kuva on ihan hulvaton :D

  VastaaPoista
 8. Hyvä metsästäjä toi saalin kotiin, ja sai hyvän paistin:)

  VastaaPoista
 9. Täydellinen ateria Myrskylle!

  Eikö niitä eläviä hiiriä muuten myydäkin jossain.. käärmeiden ruoaksi? Pitäisiköhän hankkia hiiriä meidän kissoille juhlapäivällisiksi =) ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten ne ovat pakastettuja? Ehkä kannattaa jättää elävät hiiret ostamatta. Kissan ihminen saattaa saada traumoja moisesta showsta mikä siitä seuraa:D

   Poista
  2. Itseasiassa lemmikille ei saa syöttää elävää ravintoa ;)

   Eläinsuojeluasetus, 14§: "4) elävän linnun tai nisäkkään taikka muun selkärankaisen syöttäminen hoidossa olevalle eläimelle, ellei se ole välttämätöntä hoidossa olevan eläimen myöhempää luontoon palauttamista varten tai muutoin sille ehdottoman välttämätöntä;"

   Poista
 10. Itse olisin loikkinut sinne oven toiselle puolelle. Taidan olla elämästä vieraantunut ja pehmo - ja tyhmä : ) Ainutlaatuisia kuvia!

  VastaaPoista
 11. Iiik ja viiik!

  Myrsky Metsästäjä, oot sä vaan taitava kolli.

  Äippä käski antaa kehuja vauhdikkaista kuvista. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti pojat. Tuo hiiri ei muuten kauan aikaa vikissyt.

   Ja kiitos äipälle. Ihan tuurilla sain kuvat otettua. Joskus sitä melkein onnistuu.

   Poista
 12. Myrskyn sisäinen metsästäjä tulee hyvin esiin tuossa ensimmäisessä kuvassa :)

  VastaaPoista
 13. Kissa tosiaan on peto! Hyvä tilannekuva tuo ensimmäinen! :)

  VastaaPoista
 14. Myrsky olis saanut ihan ittekin hiiren kiinni, mutta kiva kun mami auttoi. Terveisin, Hel-mi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olisihan Myrsky homman hoitanut, tottakai. (Mutta sijaismamma halusi mennä takaisin nukkumaan mahdollisimman pian.)

   Poista
 15. Mestareilla pitää aina välillä olla assistentti. Ihan selvä juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. True. Tässä voisi puhua myös kisällistä. Tai oppipojasta.

   Poista
 16. Vastaukset
  1. Kiitos Timo. Näin meillä. Epäilemättä homma hoituu teillä yhtä hyvin!

   Poista
 17. Pientä piristystä henkilökunnan yöhön :) Meillä on metsästyskausi ympäri vuoden, onneksi yölliset saaliit ovat olleet viime aikoina loppuunkaadettuja. Mutta hihkaisuun herää kyllä.

  VastaaPoista
 18. Voi ihanuus kuinka kaunis kisu!! <3
  Meillä kissat onneksi nauttivat saaliinsa kaukana talosta. Syynä se, että pelkäävät meidän koiran vievän saaliit! :) Koiruus kun kerran erehtyi vanhemmalta kissalta yhden hiiren viemään suusta ja syömään sen! :)
  Ja hyvä näin!! Ainoastaan silloin jos koira jostain syystä ei ole kotosalla, uskalletaan saaliit tuoda näytille hieman lähemmäksi ulko-ovea.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!