perjantai 21. syyskuuta 2012

Kattihaaste #18: Pahanteossa

Kattihaasteessa oli aiheena kissojen pahat teot. Eiväthän kissat pahoja ole. Uteliaita ne kyllä ovat, ja niillä on kynnet. Nämä kaksi asiaa, uteliaisuus ja kynnet saattavat johtaa siihen että pahoja asioita tapahtuu. Keskittykäämme nyt niihin kynsiin.

Sijaismamman sääret l. raapimisjalat ovat kissan mieleen.

Sijaiskodin Myrsky on ehkäpä maailman kiltein kissa. Tietoisesti se ei tee pahaa. Myrsky pitää kovasti leipomisesta, ja kissa leipookin joka päivä. Tämän leipomisen seurauksena ovat sijaiskodin lakanat saaneet kokea kovia. Myös ne kauneimmat, satiiniset. No, maallista se vain on. Rahalla saa uusia lakanoita ja tyynyliinoja. Joskus leivotaan myös jalkojeni päällä, ja näin saan naarmuja reisiini. Syviä nämä naarmut eivät ole, ja ne paranevat melko nopeasti. Minulla ole sydäntä kieltää kissaa.

Hei, älä viitsi! Oikeasti olen ihan pehmotassu.

Joskus kissa saa hepulikohtauksen sisällä, ja silloin se lähtee vauhdilla ja ruopaisee tassuillaan. Mäntylattiaan tulee kynnenjäljet. Noh, ne jäljet saadaan pois hiomalla lattia jos siltä tuntuu.

Katso vaikka: Ilman kynsiä!

Eniten naarmuja on sänkyni vieressä. Kissa menee useasti sängyn viereen, heittäytyy lattialle selälleen ja hinaa itseään kynsillään sängyn alareunasta kiinni pitäen jalkopäästä sängyn toiseen päähän. Kun lattia on luututtu, ponkaistaan vauhdilla pystyyn. Tietysti kynnet esillä, ettei sitä vain liukastuisi. Naarmuja sijaiskodissa siis riittää, mutta ei se mitään. Elämisen jäljet saavat kissakodissa näkyä.

Tervetuloa mukaan sijaiskotiin Oili! Täällä asuu oikeasti kiltti sijaiskissa.

16 kommenttia:

 1. Kyllähän Myrskystä näkee jo kauas, että kiltti kissa on kyseessä! Minkäs kissa kynsilleen mahtaa, ne on elintärkeät olemassa :)

  VastaaPoista
 2. Kiva juttu että sinäkin näet sen:) Tosin ilmiselväähän se on...

  VastaaPoista
 3. Pehmotassu Myrskyllä on aika vekkuli ilme sijaismamman säären kimpussa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli joku räyhähenki mikä otti kissan hetkellisesti valtaansa. Onneksi se poistui samantien eikä tarvinnut manaajaa kutsua paikalle;)

   Poista
 4. Myrsky on oikea kissa, toteuttaa kissuuttaan. Meillä asuu myös "kiltti" kisuli, ei taida olla mitään kissan asumisen jälkiä talossa. Sisal-kynnysmatot saavat joskus kyytiä kun kynsiä koetellaan ja leipomisjälkiä näkyy henkilökunnassa. Tosin yleensä otan torkkupeiton päälleni kun tiedän, että aiomme loikoilla leivontasessiossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli ihan normaalia kissakodin elämää teilläkin! Ja kynnysmatothan ovat sitä varten että niihin pyyhitään tassut. Kissat vaan pyyhkivät tassunsa antaumuksella. Varmaankin kynnenalustat puhdistuvat siinä samalla?

   Poista
 5. Rakkaudesta se hevonenkin potkii!

  VastaaPoista
 6. Ai Myrskykin tykkää hinata itseään sängyn alla päästä päähän! Olen kuullut muistakin kissoista ja koirista (tietenkin pienistä!), jotka tykkää samasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsuudenkodin yksi kissoista harrasti samaa, mutta silloin mentiin sohvan alla liukasta parketti pitkin. Kiva oli siinä sohvalla vieraiden istua:D Koirilta tuommoinen on melkoinen saavutus!

   Poista
 7. Nuo kissan pehmoiset tassut ovat niin suloiset, vaikka niissä on kynnet piilossa. Myrsky on ihanan näköinen pehmoeläin tuossa torkkuvassa kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailman rakastettavin sijaiskissa, mille kaikki anteeksi annetaan♥

   Poista
 8. Kynsien aikaansaamat arvet ja haavat kannetaan muistoina yhteisistä hetkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa vaikka vähän kirvelisikin. Naarmut kannetaan ylpeänä:)

   Poista
 9. Opin Cherin blogista wabi sabin perusteita, elämän jäljet saa näkyä :)

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!