tiistai 19. kesäkuuta 2012

Joskus se sataa

Toisinaan taas ei

Sää on ollut melkoisen vaihtelevaa viime päivinä. Vaikuttaa siltä että joka toisena päivänä sataa ja vuoropäivinä taas paistaa. Sateettomina päivinä tuntuu siltä että kissa pyörähtää sisällä vain katsomassa ruokakupin täyttöasteen. Ja jos se sattuu olemaan tyhjä, vaaditaan välittömästi täydennystä. Pieni sade ei Myrskyä haittaa. Silloin voi ulkona aivan hyvin pistäytyä, mutta useamman tunnin kestävä sade pakottaa kissan viipymään sisällä pidemmän aikaa mikä ruokakupin tyhjentämiseen kuluu.

Henkilökunta! Ruokakuppi on nyt tyhjä, mitäs sitten syötäisiin?

Sateisena sunnuntaina sain kissan seurakseni sänkyyn kuin luin. Viime yön (silloin ei satanut pisaraakaan) kissa viiletti ulkona, pistäytyi vain kerran sisällä. Ei auttanut minun kaino pyyntöni: "Tule sänkyyn!"
Yön ilot houkuttelivat kollin takaisin pihalle. Aamun tullen alkoi sade ja Myrsky hipsi sisälle. Ruokakupin kautta sänkyyn.

Vaikka kissa kohteli minua tänään aamulla kuin palvelusväkeä, niin bloginpitäjän sateista työpäivää ilahdutti yllättävä yhteydenotto ystävältä opiskeluajoilta. (Oh my, kylläpä aika kuluu nopeaan.) Työasioitahan asia loppupelissä käsitteli, mutta tärkeimmät, eli ne eläinkuulumiset tuli vaihdettua. Terveisiä vaan Rovaniemelle!

Translation: Hallelujah! It´s Raining. Again.

11 kommenttia:

 1. Pääasia, ettei sada kissoja ja koiria. Täällä tuntuu sade jo lakanneen, nyt on jo puolipilvistä! Tai sitten uusi saderintama on kehkeytymässä, tiedä tuosta. Kissat ovat joka tapauksessa ulkona ja he yleensä tietävät, koska kannattaa olla ulkona ja koska ei.
  Ihana hurmaava Myrsky, kyllä minäkin kainosti anelisin hurmurikollia kainalooni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon mukaan sade loppuu täälläkin. Huomenna sitten viimeistään on poutapäivä!
   Ja jos minua oikein onnistaa, saan seuraavan yön viettää Myrskyn kanssa...

   Poista
 2. Eli jos on liian kuiva kesä, niin Sijaiskodissa on kissavaje!

  VastaaPoista
 3. Täytyyhän kissankin joskus levätä, siksi on sateet. Meillä on täsmälleen sama peli. Jos yöllä sataa löydän aamulla sängystäni kissan, poudalla on kissavaje. Tänään päivällä kun olin koko päivän keikalla, oli kissa kömpinyt sisään (koska satoi) ja odotteli palatessani ruokakupin täyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun sateet tulevat, nukutaan tuntitolkulla kaikki univelka pois.

   Poista
 4. Sijaiskodissa siis toisaalta toivotaan sadetta, että sijaiskodin henkilökunta saisi onnellisena nauttia kissaseurasta, ja toisaalta poutaa ja aurinkoa, että kissa saisi onnellisena viilettää ulkona. Kumpikin on siis hyvä ainakin toiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Mutta kesän jälkeen tulee syksy ja talvi. Silloin saa kissan seurasta nauttia, ja unikaverin saa sänkyyn.

   Poista
 5. Suo siellä, vetelä täällä. Henkilökunnalle. Eli sateella kissa kotona ja auringolla kissa ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mitä aurinkoisempaa, sitä enemmän on huolia: Missä se kissa oikein luuraa kun se ei kotona ole."

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!