lauantai 15. syyskuuta 2012

Tiikerikakku

Ja pieni kahvi, kiitos!

Tällä viikolla työpaikan kahvitauolla oli puheena kahvipullat kaikkine variaatioineen. Ja kuinka kiva olisi joskus syödä vaikkapa tiikerikakkua. En tiedä oliko tiikerikakku isäni vai veljeni toiveena, mutta semmoisen päätin seuraavaksi päiväksi leipoa, sillä onhan minulla kotona se tiikerikin...


Sijaiskodin tiikeri torkkui kaikessa rauhassa sängyssä kun yleiskone ulvoi. Oliko se uunista leijuva tuoksu vai joku muu mikä houkutteli kissan nousemaan sängystä? (Ehkäpä se oli ilta-aterian aika mikä sai kissan tulemaan keittiöön.) Myrsky kuitenkin tuli vahtimaan kakun paistumista uunin eteen. Uunissa paistuva kakku sai osakseen tuijotuksia. Mielestäni tiikerikakku onnistui aika hyvin. Siitä tuli kaunis ja maukas.


Kaikista ennakko-odotuksista huolimatta ei taikinan joukkoon eksynyt ensimmäistäkään tiikerinkarvaa. Kakku syötiin kahvitunneilla viimeistä murua myöten.

Tervetuloa sijaiskotiin kahville ja kakulle Maija!

Translation: A Cup of Coffee and Cake.

22 kommenttia:

  1. Komeita tiikereitä molemmat! Kuinka paljon tiikeriä tuohon kakkuun laitetaan :) ? Tuo uunikuva on kuin mainoksesta: Kissakin tykkää meitin eineksistä. Ettei kuitenkin olisi jänispaisti uunissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Cheri. Tiikeriä tarvitaan yksikolmasosa että saadaan raidat aikaiseksi. Kyllä se on kakkuvuoka mikä uunissa möllöttää. Pupu saalistettiin vasta seuraavana päivänä.

      Poista
  2. Kelpais meillekin... Tiikerit joka muodossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiikerikakun pyöräyttäminen onnistunee sinulta kädenkäänteessä!

      Poista
  3. Minulla oli aikoinaan Oskari-kissa, joka rakasti taatelikakkua. Sitä olisi mennyt miten paljon tahansa, mutta eihän se kissalle sopivaa ruokaa ollut. Jouluna hän sai maistipaloja. Jospa Myrsky olisi tahtonut osansa tiikerikakusta? ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi -kummitus-. Oikeassa olet, kakku ei ole sopivaa ruokaa kissoille. Myrsky olisi mielellään maistanut sitä leivontamargariinia mitä kakkuun laitettiin, mutta sijaismamma on tiukkis ja niuho kissan herkkupalojen suhteen...

      Poista
  4. Herkullinen kakku! Minäkin olen innokas kuivakakkujen leipoja - ostin taannoin silikonivuoankin sitä varten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen hankkinut silikonivuoan, toistaiseksi siinä on tehty vain yksi jäädyke, vielä en ole sitä uuniin laittanut.

      Poista
  5. Tuli ihan tiikerinkakkuolo, täytyykin leipoa sitä joskus lähiaikoina. Sinun tiikerinkakkusi näyttää muhevalta ja maukkaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula. Kakku onnistui melkeinpä yli odotusten, itsekin yllätyi. Eikun leipomaan vaan!

      Poista
  6. Tiätysti siitä tiikerikakusta tuli onnistunut, ku sitä Tiikeri valvoi ja mestaroi. Kupsakan näkönen kaakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeaan osuitte pojat. Veikkaan että kaakku olisi maistunut teillekin!

      Poista
  7. Nyt pukkas stressiä. Minulle vihjattiin töissä perjantaina, että pitäisi viedä "kakkua" töihin. Tuollaisen kehtaisi kyllä viedä.
    Myös apurin, joka valvoo, ettei kakku pala.
    Teillä oli erikoinen saaliinvahtimisurakka : )

    Napaa tunnustus blogistani. Toinen sinulla näyttää olevan, mutta toinen : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei... Melkoista on ollut, se on pakko myöntää!
      Kakkuohjeet esiin ja tarvikkeet esille, tämmöisen pyöräyttää aika helposti. Ja kuinka kiva sitten onkaan ilahduttaa työkavereita!

      Mielelläni nappaan tunnustuksen, kiitos siitä♥

      Poista
  8. Me rrrrrakastamme tiikerrreitä! Nam.

    VastaaPoista
  9. Tiikerikakku ois kyllä paljon sympaattisempi iltapala kuin jänispaisti! Toisaalta ymmärrän kyllä Myrskyä: viljavammaisena minäkin valitsisin jäniksen, jos vain nuo olisivat vaihtoehtoja...

    Olen kuullut kissasta, joka saalisti ja söi jäniksen, mutta älä vaan kerro Myrskylle, ettei saa vaikutteita. Kauhea juttu. Toivon, että meillä ei sorruta päästäisen heittelyä kummempaan villipetoiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullekin on kerrottu samankaltainen tarina. Kissa sulatteli ateriaansa kaksi päivää äidin ruusupuskan alla(!) Äläs nyt. Päästäisestä seuraava on hiiri, sitten tulee kurre... Kyllä teidänkin kattonne alla niitä villipetoja asuu!

      Poista
  10. Tiikeri vahvimiehenä on paras. Se on totuus :)

    VastaaPoista
  11. Tiikerikakkua tiikerin seurassa, täydellinen yhdistelmä :)

    VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!