keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kissojen Suomi

Katit historian poluilla

Kissojen Suomi kansikuva.

Uudesta Kissojen Suomi -kirjasta puhutaan ainakin täällä ja täällä. Sen ilmestymistä olenkin odotellut, ja sain kirjan eilen käsiini. Varaukseni saapui kirjastoon, ja heti siinä lainaustiskillä piti aloittaa selaaminen. Voi minua. Onneksi älysin laittaa sen kassiini ja polkea kotiin ja syventyä siihen paremmin. Minulla oli kovat odotukset kirjan suhteen. Sitä olen eilen ja tänään lueskellut, ja voin sanoa että se on vielä parempi mitä odotin. Aivan ihana kirja. Pitänee hankkia se omaksi. Kirjan voi ottaa käteen useammankin kuin sen yhden kerran. Ja lukea ja katsella kuvia. Kirjaan ei kissaihminen kyllästy.

(Välihuomautuksena kerrottakoon, että kirjassa käsitellään muun muassa kissa- ja koiraihmisten eroja. Siitä meinasinkin ensin kirjoittaa, mutta tämä menikin pelkäksi kirjan hypetykseksi!)

Sijaiskodin Myrsky.

Kissan nimiä käsittelevästä osiosta löytyi, tietysti se Neiti Ylppö. Ilokseni löysin sieltä myös nimen Myrsky:

"Vanhanaikaisia kissannimiä ovat meillä muun muassa Mirri, Misse, tai Misu. Perinnetietoisten piirissä ne ovat yhä käypää tavaraa. Toisaalta kaikkein mieluisin kissannimi voi olla juuri se, jota ei tapaa muilla kissoilla. Näin ovat nimensä saaneet muun muassa Aziz, Elvira, Jone, Milo, Myrsky ja Taika." (Kissojen Suomi. 2012.)

Mitään kunniaa emme voi tästä tosin itsellemme ottaa. Myrsky nimisiä kissoja voi olla muitakin kuin sijaiskodin Myrsky.

Sijaiskoti suosittelee kirjaa lämpimästi kaikille kissaihmisille.19 kommenttia:

 1. Kyllä se varmaan on sijaiskodin Myrsky. Kansikuvakissan kanssa kuin kaksi marjaa. Olen lukenut kirjan, mutta en ole saanut siitä tarpeekseni, aina pitää palata. Kissat ovat ansainneet näin huolella tehdyn historiikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjaan ei voi kyllästyä! Siinä on niin herkullisia juttuja ja yllättäviä juttuja. Kuinka tärkeitä kissat ovatkaan meille suomalaisille olleet. Ja ovat sitä edelleen.

   Poista
 2. Sain kirjan heti ilmestymispäivänä maanantaina, mutta vielä en ole ehtinyt edes sitä avata! Yöpöydällä se lukijaansa odottelee, voi kun jo pääsisi lukemaan... Mutta nyt takaisin kissankarvojen imuroinnin pariin, piipahdin vain välillä tässä koneella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätä imurointi, kaappaa kissat kainaloon ja ota kirja käteen!

   Poista
 3. Minä hankin kirjan! Postausta mietin minäkin siitä kissaihmisten kuvauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on ihana! Kirjoita pois kissaihmisistä, kyllä täällä blogistaniassa on tilaa. Minä voinen luopua siitä aiheesta:)

   Poista
  2. Luulen, että meidän pitää molempien kirjoittaa siitä ja sitten vertailla!

   Poista
 4. Kirjan FB-sivulla on huomioitu moggydays-postauskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kerroit! Emme tietäisi tästä mitään, sillä sijaiskotihan sijaitsee FBookittomalla vyöhykkeellä:D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos kirjan esittelystä, oli jo toinen. Kyllä tämä kirja täytyisi saada omaksi.

   Poista
  2. Pirkko ja Paula: En muista milloin olisin ollut näin innoissani TIETOkirjasta!

   Poista
 6. Opinpa, että Hectorilla on Kissojen yö -niminen kappale. Se kun on lähin hakuosuma pääkaupunkiseudun kirjaston haussa. No, tulee se joskus minunkin hypisteltäväksi. Hyvä tietää, että kirjaa kannattaa odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hector ja Kissojen yö? En tiennyt minäkään, mutta nyt tiedän. Eikös siellä Korkeasaaressakin semmoista vietetä? Kirjaa kannattaa odottaa.
   Ja se lainauksessa mainittu Milo, semmoinen kissahan löytyy teidän kaveripiiristänne. Kyllä meillä Suomessa on pieni (kissa)piirit!

   Poista
 7. Kiitos esittelystä! Kissan nimistä olen edelleen sitä mieltä, että jokaisella on oltava persoonansa mukainen, arvoisensa nimi, ja karttelen siksi hieman "tusinanimiä". Vaan minkäs sille voi, jos joku vain on niin Misu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kipin kapin kirjastoon tai kirjakauppaan...

   Sijaiskodin henkilökunnalla ei ole osaa eikä arpaa Myrsky-herran hienoon nimeen. Eikä Myrskyn oikealla perheelläkään. Myrskylle, ja koko pentueelle annettiin nimet jo silloin kun ne syntyivät.

   Poista
 8. Täytyypä tutustua tähän teokseen!

  (ja olipa siinä monta teetä kerrakseen...)

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!