keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Elävää ravintoa

Kun ihmiset puhuvat elävästä ravinnosta, silloin tarkoitetaan ruokavaliota, jota noudattava nauttii vain kypsentämätöntä ja mahdollisimman vähän jalostettua ruokaa; pääasiassa hedelmiä, vihanneksia, pähkinöitä ja siemeniä. Useimmille elävä ravinto on enemmänkin elämäntapa kuin pelkkä ruokavalio. Siihen kuuluu oikean ravinnon lisäksi liikunta ja myönteinen ajattelu, mutta eivät päihteet, tupakka tai muut nautintoaineet. Tämä kuulostaa varsin kunniotettavalta.


Myrskyn mielestä elävä ravinto on jotain aivan muuta. Se ei tarkoita kasviksia tai vihanneksia. Toki jotkut elävän ravinnon kannattajat (nyt puhutaan taas ihmisistä) saattavat syödä raakaa tai kuivattua lihaa.

Niin tekee Myrskykin. Kissa syö mahdollisimman vähän kypsennettyä ruokaa. Ja raakaa lihaa. Barffaus on sitten asia erikseen. Nyt puhutaan elävästä ravinnosta. Jokainen kissa osaa metsästää. Eilen saimme lukea Nipsun saaliista mikä napattiin omasta ulkoiluhäkistä. Aplodit Nipsulle!
Translation: Raw Food.

20 kommenttia:

 1. Myrskyllä on kyllä aivan loistavat buffetit tuota raakaa ruokaa niin sisätiloissa kun ulkotiloissakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Näistä sisätiloissa tapahtuvista jahdeista henkilökunta ei kyllä oikein välittäisi...

   Poista
 2. En uskalla katsoa videota en! Saattaisin kiljua. Myrksy on kuitenkin valinnut itsellensä täydellisesti sopivan ruokavalion!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katso pois vaan, minäkin pakenin alta kun hiiri alkoi tulemaan liian liki! Videon kesto oli alunperin 13 sekuntia, mutta puolet jouduin leikkaamaan pois, koska kamera kiipeili seinille minun kanssani:D

   Poista
 3. Terveellinen ruokavalio on kaiken a ja o. Myös henkinen kunto pysyy hyvänä elävällä ravinnolla. Myrsky haluaa jakaa kokemuksensa ja ilonaiheensa. Nipsunkin mieliala varmasti nousi onnistuneen jahdin jälkeen. Luonnonmukaista toimintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös fyysinen kunto pysyy hyvänä. Saalistaminen nostaa sykettä, polttaa kaloreita ja on hyvää treeniä tasapainolle ja koordinaatiolle.

   Poista
 4. Ooh, kyllä meilläkin varmaan oltais onnessaan jos päästäisiin käsiksi elävään ravintoon. Myrkyllä on mahtavat apajat ja hyvin hiotut taidot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyrsijöitä ei saada metsästämällä sukupuuttoon. Ehkä teillekin joskus joku syötäväksi kelpaava jyrsijä eksyy. Vaikka sinne suvilystipaikkaan?

   Poista
 5. Iik, mä olisin huutanu videon taustalla, jos sellanen olis. Nopee hiirulo, mutta taitaa olla Myrsky vielä nopeempi:)
  Nipsu hurisee pus-pus sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsästystilanteessa maltti on valttia, eikä saa huutaa. Henkilökunta alkaa olemaan karaistunut näiden hiirijahtien kanssa. Tosin, joskus täällä huudetaan...
   Nipsu on varmaan vieläkin ihan fiiliksissä, ja niin pitääkin:)

   Poista
 6. Myrsky-mäyris: Sä oot kyl yks kovimmista hiirestäjäkissoista evö. Mekin kyl tykätään lihasta, mut se pitää olla kupissa ja liikkumatonta. Paitti jahtaan mä oravii, jäniksii ja fasaaneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkilökunnan täytyy todeta että kissa on melkoisen tehokas hiirenpyydystäjä. Evö!
   Kaimalle Myrsky lähettää semmoiset terveiset että lisää treeniä vaan! Ja jos elukan saat kiinni, niin sitä ei ole pakkö syödä. Se on se jahti!

   Poista
 7. Voisikohan Myrsky perustaa raakaruokaravintolan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava idea, mutta se ei valitettavasti saa henkilökunnalta kannatusta...

   Poista
 8. Kas kun ei ole terveysintoilijoille vielä kehitetty Myrskyn tapaista ruokavaliota, jossa kalorit poltetaan ruoan hankinnan yhteydessä. Hauska peilikuva :)

  VastaaPoista
 9. Loistavaa, elävää ravintoa sisälläkin! Mikä sen parempaa (näin kissan näkökulmasta). Tosi isot ihailut hiirimiehelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Bediitta. Ihailut on välitetty hiirestäjälle:)

   Poista
 10. Huh, mikä loikka videolla! Tuolta sankarilta ei raakaruoka karkaa lautaselta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ella. Loikkaa on treenattu monet kerrat, se tulee jo selkärangasta. Kuvaajan sensijaan olisi vielä syytä harjaantua tuon kameran käytössä.

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!