lauantai 22. syyskuuta 2012

Mielenrauha järkkyy

Sijaiskodin naapurissa oleva talo toimii vapaa-ajan asuntona kolmelle eri sukupolvelle. Aina kun sinne tullaan viettämään viikonloppua tai tekemään pihatöitä tai muuten vain oleskelemaan, se laitetaan sijaiskodissa merkille. Tottakai sitä huomaa naapuripihassa olevan liikehdinnän. Kujakytällekin tämä tietää lisää päivystystehtäviä.

Nyt tuli väkeä naapuriin!

Nähdäkseen paremmin naapuriin
on kujakytän kiivettävä korkealle omenapuuhun 
ja sieltä käsin skannattava alue.

Ketäs sinne oikein tuli?

Naapurin väki on mukavaa porukkaa, mutta nuorin sukupolvi omistaa koiran!

Ei voi olla totta! Taas se koira!

Koira on oikein mukava ja rauhallinen yksilö. Se ei ole häiriöksi kenellekään. Aidatulla piha se tassuttelee iloisesti ja leikkii pallonsa kanssa. Rotu on labradorinnoutaja, eikä se ole kertaakaan edes haukkunut. Täytyy nostaa hattua tästä kohteliaisuudesta.

Kujakytälle tämä koiran ilmaantuminen aiheuttaa ilmiselvästi päänvaivaa. Pienen kissan mielenrauhaa järkkyy. Ja hetkellisesti kissan reviiri pienenee. Naapuripihalle ei ole mitään asiaa koiran ollessa siellä.

Translation: Look Who´s Coming!

21 kommenttia:

 1. Myrsky näyttää ihanan viralliselta omenapuussa tähystäessään :)

  Naapurin koira kuulostaa ihan mukavalta kaverilta verrattuna siihen, että naapureilla voisi olla mukanaan vaikka leikkaamaton kollikin. Sellainen toisi varmasti negatiivisempia viboja vierailuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira on oikeasti tosi leppoisa tapaus:) Mutta hui kauhistus! Leikkaamaton kolli naapurissa? Semmoista ei edes uskalla ajatella...

   Poista
 2. Myrskyltä ei jää mikään naapuripihan tapahtumista huomaamatta. Hyvä, että koira pysyy pihallaan. :) Myrskyllä on tarkka katse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kujakytän täytyy tehdä mitä kujakytän kuuluukin tehdä! Koiralla on niin paljon puuhaa punavalkean pallonsa kanssa, ettei se jouda yhtä raidallista kissaa vahtaamaan...

   Poista
 3. Myrsky-mäyris: Kuule kaima, mä niin ymmärrän sua ja tunnen ton kyttäystunteen ihan omissa nahoissani asti. Mut onpa komeeta, ku sä pääset kiipeen tolleen yläilmoihin, vähän niiku lintu/oravaperspektiivistä kattelisit.

  Ai, koira! Hmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Puusta näkee pitkälle! Ja joo, pakko myöntää että koiran tuleminen naapuriin harmittaa. Mutta on siinä hyvätkin puolensa. Kukaan muukaan ei mene pihalle silloin.
   Sä voit kyllä Tuiskun kanssa käymään jos haluat. Se ei harmittaisi yhtään. Ollaanhan me kamuja!

   Poista
 4. Koira... Järkytys! Onneksi ei kuitenkaan pysyvää laatua, vaan ohimenevä vierailu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun koira lähtee, palautuu kissan mielenrauhakin:)

   Poista
 5. Kujakyttäily taitaa varastaa aikaa Myrskyn päivätöiltä eli metäsästykseltä ? Kovin tarkkaavaisina siellä puussa suoritetaan salapoliisitehtäviä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näinhän se tekee. Mutta uteliaisuus kuuluu kissan luonteeseen:)

   Poista
 6. Nää on näitä. Paras olla puussa turvassa ja tietoinen naapurin liikkeistä. Koira on epäluotettava kaveri kissalle, oli sitten miten leppoisa tahansa. Myrsky on täydellisesti kissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Kissan on oltava aina pari askelta edellä!

   Poista
 7. Mutta ajatelkaas sitä, miltä Myrsky näyttäisi ja miten kyttäilisi, jos se mukava koira muuttaisikin teille? Olishan sekin mahdollista. Meidän Ruskan yksi pentu meni huusholliin, jossa on pieni koira, lhasa apso -rotuinen. Onneksi Mesille oli valmiiksi pystytetty kattoon saakka ulottuva kiipeilypuu, jonne hän pystyi kiipeämään korkealle ja kujakyttäilemään Puolukkaa katonrajasta. Myös Puolukka oli kohtelias eikä haukkunut. Nyt heistä on jo tullut ystävykset ja ne leikkivät yhdessä. Tai välillä Puolukka vain emäntänsä kanssa katselee, kun Mesi riehuu ja touhuaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kissan ja koiran yhteiselo onnistunee. Ja onnistuukin. Minäkin tiedän pari perhettä missä on kissa ja koira. Myrskyn oikeassa perheessä on ollut koiria samaan aikaan. Kissa kyllä sietää niitä. Mutta sevei ole oma hurmaava itsensä. Koirat vievät paljon tilaa ja huomiota. Myrskyn täytyy olla kingi.

   Poista
 8. Kujakyttääjälle ei sitten koittanutkaan vapaaviikonloppua! Joutuu kyttäämään ihan koko ajan moista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei voi voittaa! Mutta viikolla on sitten aikaa huilata.

   Poista
 9. Aika hyvä suojaväri! Ei juuri erota omenapuusta, mutta älä kerro Myrskylle, koska hän on mielestään varmasti huomattu, meni minne vain : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin? Aina saalistaessa tämä väritys on sitten hyväksi!

   Poista
 10. Jestas, kyllä sitä pitää naapureiden taustatutkimus olla tehtynä. Ihan oman ja sijaiskodin turvallisuuden vuoksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky paneutuu kujakytän työhönsä antaumuksella. Mitään ei jätetä puolitiehen!

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!