tiistai 12. kesäkuuta 2012

Turkoosi kesäyö

Ja hämärän hommia

Kuulostaako epäilyttävältä? No ei se ole. Ja ei se oikein ehdi hämäräkään tähän aikaan vuodesta tulemaan. Viime viikolla kun oli oikein viileää teki Myrskyn mieli ulos. Avasin kissalle oven puoli neljän aikaan. Itsekin kurkkasin pihalle. Jokin eläin siellä liikkui. Siellä turkoosinsinisessä kesäyössä. Valaistus oli varsin kiehtova.


Lämpömittari näytti reilut kolme astetta lämmintä. Onneksi yölämpötilat ovat tällä viikolla olleet jo huomattavasti korkeammat. Kissaa ei tuolloin paleltanut (Myrskyä paleltaa vasta kun lämpötila menee reippaasti pakkasen puolelle) eikä omenapuun alle kätkeytynyttä otustakaan. Siili se siellä piilotteli. Myrsky rekisteröi siilin rapistelun, mutta sen kummemmin sitä ei jääty ihmettelemään. Tassut kuljettivat kissan toiseen suuntaan. Siilin olen nähnyt useamman kerran pihalla kun olen kissaa käynyt yöllä sisälle kutsumassa. Siili taitaa nämä hämärän hommat. Meillä muilla taas on puhtaita jauhoja pussissa. Siilin lisäksi pihalla on tavattu muutama muukin yökiitäjä, ja osa niistä on ollut luvattomilla asioilla.


Sijaiskodissa on taas puuhasteltu. Kuistin kalusteet saivat kesäkuun alussa turkoosia väriä pintaansa. Valkoinen maali oli niin kulunut ja hilseillyt pois että jotain oli tehtävä. Onkohan tämä turkoosi väri jonkinmoinen buumi kissakodeissa? Tasha siitä ensin taisi kertoa. Turkoosi väri valikoitui kalusteiden väriksi yksinkertaisesti sillä perusteella että sitä löytyi pieni purkki sijaiskodin maalikaapista. Ja se osoittautui oikein hyväksi valinnaksi vaikkakin oli pakon sanelema.

Ps. Tämäkään blogi ei ole muuttumassa sisustusblogiksi.

Translation: Wee Hours and Turquoise

15 kommenttia:

 1. Muistelisinpa että myös Saaripalstalla ollaan nähty turkoosia. Meillä ei sitä hirveästi ole viime aikoina näkynyt, mutta mistäpä sitäkään tietää, jos buumi vaikka tarttuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin se voi ollakin, nyt muistui minunkin mieleeni jotain... (Bloginpitäjän muisti palailee pätkittäin!)
   Eihän sitä koskaan tiedä vaikka sinäkin alkaisit turkoosia kalusteisiin sutimaan. Tai vaihtoehtoisesti valmistaisit turkoosit korvikset!

   Poista
  2. Olenkin jo valmistanut hyvin läheltä liippaavat yksilöt! Täytyypä katsella vieläkin sopivampia helmiä kauppareissulla...

   Poista
 2. Turkoosi taitaa olla muotiväri tällä hetkellä. Sopii hyvin, se on yksi lempivärejäni. Siilillä riittää kuutamokeikkaa syksyyn asti ja mitäs Myrsky puuhailee yöjalassa? Ettei vain olisi hämärähommia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky tekee öisin vartiointihommia. Yöpäivystys on tärkeä juttu. Sijaiskodin turvallisuudesta on pidettävä huolta.

   Poista
 3. Turkoosi onm makee, mä tosin en ikinä uskaltaisi sellaista maalia käyttää! Mutta teidän pihakin on makee, kärrynpyörät ja kaikki. Ja entäs Myrskyn henkilökunta!?!, öitämyöten käydään ovia availemassa. Kyllä meillä pääsee helpolla palveluksissa...sopii laiskalle kissaperheen mammalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkoosi osoittautui pakon edessä erittäin hyväksi valinnaksi. Sitä kyllä ensin mietittiin että onko hieman räikeä...
   Viime viikolla oli vielä niin viileää että kissan uloskäynti pidettiin suljettuna. Tällä viikolla tilanne onkin jo toinen.

   Poista
 4. Oho ja vähän jo säikähdin, että ollaanks teilkin ryhdytty jännitysovellistiksi niiku meijän äippä. Pakko on kyl tunnustaa, että yhteen äipän novelliin on pujahtannu Myrsky-niminen kissa...

  Täytyy kuule kaima todeta, että kyl sulla palvelu pelaa. Mulle vaan sanotaan, että mee takas koppaas. Ehkä mä muutan teille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai Myrsky-kissa? Toivottavasti se yksilö on raidallinen ja rohkea. Niinkuin sijaiskodin Myrskykin!

   Ethän sä voi kotoa pois muuttaa. Mitäs äippäsi ja iskäsi siihen sanoisi? Ja sustahan tulee pian isoveli! Et sä voi kotiasi jättää pikkuveljen armoille...

   Poista
 5. Minäkin tykkään turkoosista. Käytän jopa vaatteissakin. (Nuorena olisi ollut viimeinen väri, kun inhokkivärejäni olivat turkoosi, oranssi, pinkki ja kretliini... Niin se mieli iän myötä muuttuu.) Minusta turkoosi sopii hyvin sijaiskodin puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula. Elämässä pitää olla väriä! Monelta puuttuu rohkeutta käyttää värejä ja pukeutua värikkäästi. Minun täytyy tunnustaa että olen kovin konservatiivi mitä tulee värien kanssa leikittelyyn. (Huokaus) Mutta onneksi asialle voi tehdä jotain:)

   Poista
 6. se vain käy niin hienosti luontoon se turkoosi, ja iltahämärässä se väri vain paranee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kaunis. Kaikkein kaunein turkoosi löytynee Välimeren sinestä. Siitä saa vain toistaiseksi haaveilla... Kotona on kiva olla. Ja kotona on kissa. Välimerellä ei.

   Poista
 7. Kaunis kesäyön tunnelma! Turkoosi on hyvä väri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt äkkiä pensseli käteen ja maalia sutimaan!

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!