lauantai 2. kesäkuuta 2012

Alkukesän paras ostos

Sijaiskodin pihalle oli jostain kulkeutunut lasten vihreä hiekkaämpäri. Viime kesänä kissa otti tavakseen juoda siihen kertynyttä sadevettä. Kuvan viimekesäisestä janon sammutushetkestä löydät täältä. Syksyllä huolimaton ja saamaton henkilökunta jätti ämpärin pihalla heitteille. Syksyllä vesi jäätyi ämpäriin ja talven tullen se jäi jonnekin lumen alle. Keväällä lumien sulettua löytyi ämpäri, pohja haljenneena. Tietysti. Ämpärin pelastamiseksi olisi kenties riittänyt sen kääntäminen ympäri. Ämpärin halkeaminen ei ollut suuri taloudellinen menetys. Enemmänkin harmistus. Ja uuden löytäminen rikkoutuneen tilalle osoittautui yllättävän hankalaksi.

"Hei kiitti! Tälläistä mä olen aina halunnutkin."

Missään ei tuntunut olevan kaupan yksiväristä ja oikean muotoista ja sopivan kokoista ämpäriä. Lelukaupassa oli myynnissä hiekkalelusettejä: Minä halusin vain ämpärin! Erikseen myytävät ämpärit oli koristeltu muumin kuvilla, sellaista en halunnut. En myöskään huolinut poikakissalle punaista tai oranssia ämpäriä. Tiimarin ämpärit taas olivat kuution mallisia. Kirpparillakaan ei tullut sopivaa vastaan. Aloin jo vaipua epätoivoon. Kysyin jopa veljeltäni: "Onkos sinun lapsillasi ylimääräistä hiekkaämpäriä..."

Olin jo varautunut ostamaan kokonaisen setin hiekkalaatikkoleluja jos vain niihin olisi kuulunut oikeanlainen ämpäri! Viimein tärppäsi ja löysin sinisen ämpärin.

"Vesi oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Ihan kaikkea en jaksanut juoda..."

Mutta tyydyttikö se kissaa? Kuten kuvista näkyy, ämpäri oli mieluinen ostos.
Iloksemme blogi on saanut uuden lukijan. Tervetuloa mukaan Seregi.

Mukavaa viikonloppua kaikille, laittakaa villasukat jalkaan jos alkanut kesäkuu ei lämmitä!

Translation: "I bought a new bucket. It was just what moggy needed. 
It´s blue and it´s so beautiful."

14 kommenttia:

 1. Noniin, löytyihän se passeli ämpäri sentään. Voipi olla että muumikuvioisessa tai pinkissä ämpärissä juodessa olis Myrskyllä mennyt vesi väärään kurkkuun! No ainakin kuvien estetiikka olisi kärsinyt ;)Meillä ollaan aikas tarkkoja vesiastian suhteen, mikävaankippo ei kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo vaipua epätoivoon, mutta onneksi apuun tuli Robin Hood! (Siis se kuka varastaa köyhiltä ja antaa rikkaille. Vai oliko se toisinpäin? Nim. Yhden kesän halpahallin kassalla istunut...)

   Poista
 2. Vai juo Myrsky ämpärikaupalla. Sijaiskodissa on erinomainen palvelu kun oikeanlaisen juomaämpärinkin hankinassa nähtiin noin paljon vaivaa. Mutta mitäpä sitä ei ihanan raitapaidan vuoksi tekisi. Villasukat jalassa kesää kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäpä sitä ei kissan vuoksi tekisi ja yrittäisi! Toivotaan että ilmat pian lämpenisivät. Suomen kesä on oikesti todella lyhyt, vaikka varsin valoisa onkin.

   Poista
 3. Kiitos, samoin! Villasukat on jalassa ja hellassa tuli.
  Myrsky on niin kaunis kissa, voi että. Niin upeat raidat. Sininen ämpäri on juuri sopiva hänelle niin värinsä kuin ilmeisesti ominaisuuksienkin puolesta.
  On muuten kumma juttu, miten joskus on vaikea löytää ihan jotain perusasiaa. Tavarat on todellakin usein setteinä tai muuten vain hankalasti saatavilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jotain hyvää tässä kelissä, niin ei tarvitse pihamaata kastella(!) Itsekin yllätyin kuinka vaikeaa on löytää aivan tavallinen ämpäri. Tai sitten olen vain liian tarkka ja turhanpäiväinen pilkunviilaaja joissain asioissa.

   Poista
 4. Kyllä sydäntä lämmitti lukea kuinka olit nähnyt vaivaa oikeanlaisen ämpärin löytymiseksi, mutta mitäpä ei kissan eteen tekisi :)

  ps. hei me tullaan viettämään juhannusta Myrsky sun huudeille ;) pistä viestii jos oot juhannusheilaa vailla! t. ylppö ja stella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Mitäpä sitä ei...
   (OOh! Vai juhannusheiloja -ja kaksin kappalein vielä...9

   Poista
 5. Ihanan pienen ämpärin oot saanu myrsky,nyt siitä kannattaa todellakin juoda vettä:),on sinulla kiva emäntä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa joskus maistaa ämpäristä. Vesi on siitä tarjoiltuna melkoisen maukasta. (Tosin koko ämpäriä ei kannata kerralla tyhjentää)

   Poista
 6. Hyvä, miehekäs, ämpäri! Juuri isäntä Myrskylle sopiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen väri on hyvä valinta poikakissalle.

   Poista
 7. Kyllä ämpäri pitää kissalla olla, meidän Ruska ymmärtää sen hyvin. Hänestäkin vesi maistuu paljon paremmalta ämpäristä kuin omasta vesikupista. Usein meillä on suihkuhuoneessa (huom.) vaaleanpunainen n. viiden litran ämpäri täynnä vettä ja Ruska tykkää käydä juomassa. Seisotan siinä kukkienkasteluvettä mutta on se myös Ruskaa varten. Usein vieressä on myös punainen vesivati, joten voi maistella, kummassa on parempaa vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Pinkkitassun Bettelle vaaleanpunainen on enemmän kuin oikea väri♥
   Ja täytyyhän sitä valinnanvaraa olla, sitä ei voi maistamatta tietää missä vesi on sillä kertaa maukkaampaa...

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!