maanantai 18. kesäkuuta 2012

Sijaiskoti (ei niin) ylpeänä esittää:

Karvapallo!

Myrsky ei ole montaa karvapalloa oksentanut. Viime kesänä oli ensimmäinen, se löytyi pihalta. Henkilökunta sitä kovin ihmetteli että mikä se voi oikein olla. Se oli pitkulainen ja se näytti ihan kuolleelta eläimeltä. Tajusimme että se oli kissan oksentama karvapallo.
Viikonloppuna tuli toinen karvapallo. Se löytyi kuistin valkealta tuolilta, kuorrutettuna heinällä ja puoliksi sulaneella ravinnolla. How nice..


No ei todellakaan ollut kiva juttu. Kissan oksennus valkella tuolilla. Onneksi vahingon sai pestyä pois, tuolin pinta jäi vain hieman karheaksi.

Vieressä oleva karvapallo ei liity tapaukseen. Tämän sain kasaan kun harjasin kissaa. Minulla on melkoisen ronskit otteet kun kissaa harjaan, eikä se laita sitä pahakseen. Kova käsittely on ok. (Minä olen samaa mieltä mitä hierontaan tulee. Täytyyhän sen tuntua kropassa, pelkästä silittelystä ei ole mitään hyötyä lihashuollossa.)
Olen huomannut että parhaiten kissasta irtoaa karvoja jos sen turkki on hieman kostea. Talvella olin useasti ulko-ovella passissa harja kädessä kun kissa tuli sisälle pakkasesta turkki pörheänä. Samantien hyökkäsin harjan kanssa sen turkin kimppuun. Myös kesäsateesta sisälle palaava kissa on oivaa harjausmateriaalia.

Translation: Hairball Event.

14 kommenttia:

 1. Karvapallot ovat kyllä varsin epäilyttävän näköisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ensimmäinen mikä löytyi näytti aivan oikeasti kuolleelta rotan puolikkaalta "pitkinä häntineen"
   Yök!

   Poista
 2. Haa, täytyypä alkaa harrastaa harjaushyökkäyksiä kostealla säällä! Oiva vinkki, kiitos!

  VastaaPoista
 3. Minä jo ajattelin, että miten Myrsky noin siistin (ja pyöreän) karvapallon on oksentanut. Meilläkin harrastetaan noita harjaussessioita, yleensä ulkona. Nero tykkää kovasti ja kehrää. Eilen olisikin ollut oiva tilaisuus kokeilla märkäharjausta kun kissa kotiutui sateesta. Turvauduin vain pyyhkeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjaus toimii siis hieman kosteaan, ei läpimärkään turkkiin. Meilläkin on pyyhettä käytetty märän turkin kuivaamiseen. Talouspaperikin on hyvä vaihtoehto, se on todella imukykyinen!

   Poista
 4. Harvoinpa tulee Myrskyltä oksuja, onneksi. Paikan valinta meni nyt vähän pieleen.. Minä en edes muista milloin Minni olisi viimeksi yökännyt, kiitos ahkeran rönsyliljojen mutustelun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahinkoja sattuu, niille ei voi mitään. Näiden kahden karvapallon lisäksi on ollut vain kaksi muuta oksua, toinen johtui ahmimisesta ja toinen ell-käynnin jälkeisestä rauhoituksesta toipumisesta.

   Poista
 5. Huh, oksetaminen on niin inhaa puuhaa, onneksi Myrsky ei siis harrasta sitä usein!

  VastaaPoista
 6. Buahhaahaa, meillä on heti oksennus seurauksena jos heinää syövät mutta hyvin on pieniä tuotokset. Joskus menee pelkässä yskäsyllä, kun eihän noista juuri ees karvaa irtoa. Kostealla kädellä lähtee myös hyvin vaatteista irtokarvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä juttu tuo heinän syöminen.
   Kosteat kädet toimivat myös toisinpäin: Jotkut kuulemma silittävät kissaa kosteilla käsillä, ja irrottavat siten kissasta irtokarvat.

   Poista
 7. Mä luulin, että teille on muuttaanu joku uus lemmikki, Karvapallo ;)

  Meillä käytetään kuratassujen ja -massun pyyhkimiseen mikrokuituliinaa. Siihen imeytyy vesi ja tarttuu kurat. Karvoista en osaa sanoo mitään, kun musta ei semmosta kovinkaan paljon lähe.

  Mäkin syän heinää. Äippä sanoo mua Late Lampaaks. Ei oo kovin ystävällistä, ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla taitaakin olla silkkisen sileä turkki, ai että! Mikrokuitu taitaa olla melkoisen hyvä keksintö, se varmaan kehitettiin just tuohon tarkoitukseen, epäilemättä.
   Tuo lampaaksi nimitteleminen ei ole kauhean ystävällistä, ei! Sähän olet koiruus, et mikään lambi.

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!