tiistai 26. kesäkuuta 2012

Sijaiskodin esterata

Myrskyn kaimalla, tuolla mainiolla mäyräkoiralla on aikaansaava kotiväki. Myrsky-Mäyris on saanut oman akiliito- eli agilityradan. Sijaiskodin henkilökunnalta on kissojen agilityrata jäänyt rakentamatta. Harmittaakohan se kissaa?

Tänä aamuna Myrsky päätti että sijaiskotiinkin tarvitaan oma esterata ja ryhtyi tuumasta toimeen. Siis esterata henkilökunnalle. Se näytti tältä:

Hyppää yli niin pääset ulos.

Minun oli tarkoitus lähteä töihin. Kuinkas sitten kävikään. 
Myrsky meni ulko-oven eteen torkkumaan. Esteeksi. 

Mihinkään et muuten lähde!

Mikä siis neuvoksi? Tilanne olisi talvella ollut katastrofaalinen. Kissa olisi ovea aukaistaessa livahtanut ulos, ja minä olisin joutunut odottelemaan herran kotiinpaluuta. Ja aivan taatusti päätynyt töihin enemmän tai vähemmän myöhässä. Talvella olisin ottanut käyttööni apukeinon. En kiristystä, vaan lahjonnan.

Kyllä. En häpeä sitä tunnustaa. Joskus kun tiukka paikka tulee, käytän ruokaa lahjomiseen. Onneksi nyt kesällä on helpompaa. Kissa livahti oven auetessa pihalle. Onneksi sillä on oma sisäänkäynti mistä se pääsee halutessaan sisälle. Tarkemmin ajatellen on kissalla on sittenkin oma agilityratansa, tai se on paremminkin kiipeilyrata: Kissan oma salainen sisäänkäynti. Se vaatii kiipeilyä, pujottelua ja taas kiipeilyä. Ja se soveltuu vain kissankokoisille, sitä emme voi yhdessä harrastaa.

Translation: Agility.

12 kommenttia:

 1. Hauskaa, että Myrsky ajatteli sinua ja järjesti vähän viihdykettä ja liikuntaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta. Pieni jumppa aamukiireen keskellä tekee vaan hyvää.

   Poista
 2. Tuo on kyllä niin hankalannäköinen este että en lähtisi yrittämään ylitystä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeutta siihen vaaditaan. Tai viekkautta ja oveluutta.

   Poista
 3. Kaikenlaisia esteitä elämä eteen tuo :) Hieman vaikuttaa siltä, että hän on valmis siirtymään kunhan joku aukaisisi oven.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämänkaltaisia esteitä saa tulla eteen enemmänkin. Nämä eivät ole ylipääsemättömiä.

   Poista
 4. Kyllä sä kaima oot osaava. Paitti että kuvista päätellen sun sijaisäippäs(mä kyl väitän, että hän on sun oikee ja lopullinen äippäs)on tommosta siävää ja hoikkaa laatua (meijän äippähän on köntys), joka ei kuntonsa puolesta tarvii esteratoja. Mut tuottaahan tommoset esteet ja akiliitot kyllä myäs miälihyvää eli on tosi terveellistä, meinaan kun on ensin selviytynyt esteistä ja haasteista. Ruokalahjonta on aina tervetullut piriste, niin kaks- että nelijalkasille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sijaismamma unohti kirjoittaa tuolta tekstistä sanan kissanpainoisille. Ei se mamma niin kevyt ole että telineet sitä kestäisi.
   Totta turiset. Henkinen miälihyvä on kiva juttu. Se laittaa kissan kehräämään. Te koirat vissiin heilutatte sitä häntää sen merkiksi että kivaa on.

   Poista
 5. Se on hienoa, että kissalla on oma reittinsä! Omia juttuja pitää olla, mihin ei muut pääse.
  Kylläpä on tehokas työhönlähtöesto. Mitähän pomo sanoisi, jos soittaisi ja kertoisi syyn miksi ei voi tulla tänään töihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhästyminen vielä menee, mutta koko päivän poissaolosta saattaisi tulisi sanomista:D

   Poista
 6. Kovin määrätietoisen oloinen on hän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäinkin määrätietoinen. Uskaltaisin jopa väittää että myrskyisän määrätietoinen!

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!