tiistai 1. toukokuuta 2012

Toukokuun ensimmäinen päivä

Menikö eilen illalla Walpurginaatto myöhään? Tuliko kotiuduttua vasta aamun valjettua? Vaivaako krapula ja vapina? Maistuuko suussa kengänpohjat tai kuollut rotta? Vai onko niin ettei kotiin olla vielä kyettykään? Tilanne voi monen kohdalla olla näin. Kuvan perusteella sitä voisi kuvitella että Myrskylle kävi edellä kuvaillun kaltaisesti.

Nukkuu kuin härski silli.

Sijaiskodissa tilanne oli kuitenkin päinvastainen.
Vapunaattoyönä ei kissaa juuri ulkona riehuminen kiinnostanut. Se viipyi ulkona vain tunnin verran, ja nukkui kanssani sängyssä. Pitkään. Itseasissa se nousi oma-aloitteisesti ennen minua.
Aamiaisen jälkeen oli ulkoilun aika, ja itse pyöräilin salille. Ajattelin että olen varmaan ainoa treenaaja, mutta sali oli aamupäivällä melkein tupaten täynnä! Melkoinen yllätys. Moni muu minun lisäksi oli tehnyt terveellisemmän valinnan vapunvietolle. Poislähtiessäni luin palautevihkoa, ja joku oli sinne kirjoittanut elämänviisauden:

Päivän mietelause: Kesäkunto on mielentila.

Kunnon kohottamisen lisäksi tänään on sijaiskodissa rapsuteltu pihaa ja karsittu lumitaakan alle katkennutta sireenipuskaa aivan loistavassa pyykinkuivatussäässä. (Aurinkoa ja tuulta.) Ja tietysti nostettu malja keväälle.

Myrsky ja kevätmalja.

Kissan kevätmalja on täytetty vedellä, ja siitä kannattaakin nauttia useasti. Myrttikin kehottaa juomaan vettä. (Myös muulloinkin kuin vappuna.)
Muistakaa että vapun jälkeenkin on elämää, vaikka kesäkuntoa ei vielä olisikaan saavutettu (eli meditoitu).

Translation: 1st of May. Sunny and Windy.

14 kommenttia:

 1. Hieno Vappu on teillä ollut! Ja niinhän se on, että vesi vanhin voitehista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä kovin ihmeellistä juhlahumua ole edes osannut kaivata. Tämä on ihan parasta: Aurinkoinen ilma ja pientä puuhastelua pihalla kissan kanssa.

   Poista
 2. Mainio asento viettää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rentoutuminen on kaiken a ja o. Se edesauttaa kesäkuntoon pääsemistä...

   Poista
 3. Kyllä oli ihanaa kun sai aamulla nukkua pitkään ilman pahaa oloa, aurinkokin paistoi makkarin ikkunasta :) Kesäkuntoon en ole vielä päässyt, mutta pikkuhiljaa - toivottavasti. (*syö karkkipussin rippeet ja huomenna uuteen nousuun*) Rento vapputunnelma teilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sinulla edes oli karkkia! Sijaiskodissa ei ollut yhtään karkkia, mikä emämoka! Yleensä minulla on aina jotain jemmassa. Kävi kuitenkin tuuri ja löysin puoliksi syödyn suklaisen pääsiäspupun jäänteet ja järsin ne. Oli hyvää. Auttoi karkintuskaan:D

   Poista
 4. Komea tuo Myrskyn poseeraus kevätmaljan äärellä! Ei monista vapun juhlijoista noin edustavia kuvia saakaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ella. Tuossa osuit kyllä naulan kantaan:D

   Poista
 5. Myrsky tietää mikä on rentouden syvin olemus. Meillä henkilökunnan vappu sujui rauhallisesti pihapuuhissa, mutta prinssiä ei näkynyt koko yönä, taisi olla bilettämässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh! Prinssillä oli omat vappurientonsa:)

   Poista
 6. Mää ensteks kattoin, että onks teijän vuoteessa rusakko. Noi jalat vipotti just silleen. Mut siälhän olikin härski silli ;D

  VastaaPoista
 7. Joo! Takakoivet on kuin (raidallisella) rusakolla kun oikeasta kulmasta katsoo, sitä mieltä on henkilökuntakin!

  VastaaPoista
 8. Vappupäivänä Mindy heräsi poikkeuksellisesti ensimmäisenä ja herätti kolinallaan minutkin. Arjen tultua palattiin taas normaalirytmiin, jossa nukutaan niin pitkään, kunnes leikkiseura on varmasti tolpillaan.

  On kyllä kieltämättä aika rusakon näköinen söpöläinen siinä pötköllään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mindy varmaan ajatteli että nyt Susanilla on vapaapäivä, ja se täytyy siis käyttää hyödyksi: Se varmaan leikkii mun kanssa koko päivän:)

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!