tiistai 29. toukokuuta 2012

Sateen yllättäessä

Sijaiskodin vinkki sateiselle illalle

Eilen olin mielestäni varsinainen huimapää. Sunnuntain lämmöstä häkeltyneenä päätin aamulla lähteä töihin ilman villatakkia. Ensin harkitsin laittavani farkkuhameen ylleni, mutta jonnekin se vaatekaapin syöverihin ehti yön aikana katoamaan, vaikka se sunnuntaina oli vielä ylläni. No, onni onnettomuudessa etten hameeseen pukeutunut. (Saati sitten ilman sukkia töihin polkenut.) Iltapäivällä sadealue ylsi tänne ja se viilensi ilman. Onneksi työpaikalta sain ylleni hupparin ja lenkkarit ja pääsin vähäisin vaurioin kotiin. Vaatteet tietysti märkinä, mutta yhtään ei paleltanut.
Mitä voi tehdä sateisena iltana jos pihalle ei huvita mennä?

Kannattaa laittaa mummin kutomat raitasukat jalkaan, ottaa vangitseva kirja käteen ja mennä pötkölleen. Hyvällä tuurilla toinen raitasukkiin pukeutunut yksilö tulee viereen kehräämään ja torkkumaan. Ja ihan huomaamatta lukemasi sivumäärä kasvaa ja sade loppuu. Aurinko tulee esiin.

Tosin tässä lukemassani kirjassa ei aurinko todellakaan paista. Se on Lionel Shriverin teos Poikani Kevin. Ja se on aivan kauhistuttava.


Pari viikkoa sitten kampaajalla käydessäni luin jotain "akkojen lehteä" ja siinä oli arvostelu elokuvasta We Need to Talk about Kevin. Ajattelin, että se voisi olla katsomisen arvoinen elokuva. Lauantaina löysin kirjan kirjastosta ja nyt se on työn alla. Ehkä joskus näen elokuvankin. Ensin kuitenkin luen kirjan loppuun. Ja vien sen äidilleni luettavaksi ja kauhisteltavaksi. Meillä on samankaltainen maku mitä kirjallisuuteen tulee. Se on kätevää. Yksi lainaa kaksi lukee. Toimii myös toisinpäin.

Translation: Rainy days. Good books. Mother and child.

15 kommenttia:

 1. Jostain syystä en näe blogisi (enkä monen muunkaan blogin kuvia), mutta teksti näkyy :) Käyn katsomassa kuvat myöhemmin.
  Ostin tuon saman kirjan kirpparilta, mutta en ole vielä uskaltanut lukea. Ehkä turvallinen raitasukka vieressä sen pystyy tekemään. Odottelen kauniita kesäpäiviä, ehkä aurinkovarjon alla voi kontrastiksi astua pahuuden maailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi: Toivottavasti häiriö on vain hetkellinen.
   Hyvässä seurassa uskaltaa lukea vaikka mitä. Ja tärkeää on ettei se hyvä seura karkaa mihinkään kirjan loputtua. (Jos vaikka alkaa pelottamaan.)

   Poista
  2. Picasa Web Albumilla oli jokin hetkellinen häiriö. Satuin juuri silloin käymään täällä. Nyt on kaikki hyvin.

   Poista
 2. No minä näen sinun kuvasi ja kaikki muutkin :) Oma raitasukkainen karvakaveri on kyllä mitä mainioin, joskus saan meidän raitasukan lisäksi myös mustahaalarisen ja suklaatipojan, kaikki kolme päälleni lämmittämään.
  Mulla on kirjaston kasassa nyt vinkkaamasi Tulppaanimurha odottamassa, ehkäpä tuo kevinkin pitäisi lukea ja pitäisihän se... vaikka liippaa liian läheltä työtäni. Näppärää, kun voi äitisi kanssa vaihdella kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjasta nautiskelua kolmen kissan kanssa! Kuulostaa todelliselta laatuajalta:)

   Tulppaanimurha on ihan välipala, tähän opukseen verrattuna. Tulppaanimurhan hotkaisee samantien. Tämä kirja taas pitää otteessaan ja mietityttää pitkään. Minua ainakin.

   Poista
 3. Poikani Kevin on hyvä, mutta kamala elokuva; niin kuin kirjakin (ja valitettavasti tosielämäkin)! Onneksi elämässä on kuitenkin niin paljon hyvää, kuten lukuseurana kehräävät kissat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti näen joskus elokuvankin. Olet oikeassa. Tosielämässäkin tapahtuu kaikkea kamalaa. Niinkuin viime viikonloppuna Hyvinkäällä.
   Onneksi olemme onnekkaita ja saamme nauttia kehräävistä kissoista:)

   Poista
 4. Eipä voisi sadepäivää paremmin viettää kuin kirjan ja kissan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin viettää vaikka kokonaisen päivän tuolla tavoin!

   Poista
 5. Oivoi <3 mikäs sen parempaa kuin köllötellä lämpimässä kissan kanssa.

  VastaaPoista
 6. Hyvä vinkki tosiaankin sadepäivälle. Raitasukka nojaa toiseen raitasukkaan, toinen lukee ja toinen kehrää.

  VastaaPoista
 7. Molemmat niin lämpöisen rakkaat, mummin raitasukat ja ötökän raitatassut <3

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!