tiistai 8. toukokuuta 2012

Hiekkakylpy

Useasti puhutaan aurinkokylvyistä. Niistä minäkin pidän. Auringonsäteiden vaikutuksesta paljaalla iholla. Monet kissatkin tuntuvat nauttivan aurinkokylvyistä. Mutta mitäpä tehdä jos on poutapäivä mutta aurinko ei kunnolla paista? Hyvä vaihtoehto on hiekkakylpy.


Hiekkakylpy on mm. gerbiilien turkinhoitoa. Myrskykin tykkää ottaa hiekkakylpyjä. Sen jälkeen turkki saattaa olla hieman roskainen ja pölyinen, mutta on onneksi on henkilökunnasta joku lähettyvillä kuka iloisin mielin silittää kissan turkkia ja samalla poistaa pölyt siitä. (Hiekka ja lika ei tee haavoille hyvää, onneksi niiden päällä on jo ruvet.)

Hiekkakylpy on myös "joidenkin lintulajien tapa puhdistua loisista rypypaikassa." (Lähde: Wikisanakirja.) Myrskyn mahdollisten ulkoloisten häätöön käytetään eläinlääkäriltä (tai apteekista) ostettavaa niskaan levitettävää paikallisvaleluliuosta. Tällä kertaa tarjolla oli Effipro. Seuraavaksi täytyy koittaa sitä toista merkkiä, Frotlinea. Jotkut ovat sitä mieltä toinen niistä on tehokkaampi. Tiedä sitä sitten. Testataan.


Nyt kaikki kylpemään! Poutaa luvassa tälle päivälle ja ainakin vielä huomiselle.

Translation: Sunbath & Sandbath.

10 kommenttia:

 1. Eikös kissat ole jostakin hiekkaerämaan laidalta kotoisin, niillä on varmasti hiekan kaipuu :) Myrsky näyttää nauttivan täysin rinnoin, raukea kylpijä. Meilläkin otetaan hiekka- ja multakylpyjä. Jyrsijäpitoisen ruokavalion vuoksi käytämme Profender-liuosta, joka häätää sekä sisä- että ulkoloiset. Punkkisuojaksi laitetaan Frontlinea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, sieltähän ne Egyptinmaalta Saharan laidalta ovat lähtöisin. Vai multakylpyjä! Mutta ihmekös tuo jos prinssi puutarhassasi vaeltaa ja saalistaa, täytyyhän sen mehevään maahan ottaa kontaktia.

   Poista
 2. Onnistuneet kuvat! Myrsky selvästikin osaa myös rauhallisesti nautiskella hiekkakylvyssään, taitaa suorastaa meditoida... Meillä hiekkakylvyt ovat nopeita pyrähtelyjä, siinä ei kamera perässä pysy.
  Meillä ei käytetä mitään ulkoloisaineistoa, olen vain uskotellut itselleni että häkissä tai narunpäässä ne eivät kissoille hypi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko. Ei hoppu hyvää tee.

   Ei niistä punkeista koskaan tiedä keneen ne kärsänsä upottavat:D Minuunkin yksi kiinnittyi hirvijahdin aikaan lokakuussa(!) Kyllähän ne punkit pinseteillä pois saa otettua. Itsenäisesti ulkoileva kissa kun luuhaa tuntikaupalla ties missä heinikossa niin valitettavasti semmoinen yksilö suorastaan kerää punkkeja itseensä:(
   Mutta kyllä sinun kollisi ovat paremmassa turvassa niiltä.

   Poista
 3. Taas yksi ihanuus, josta meidän sisäkissamme jää paitsi. Mutta hyvä että toiset saavat nauttia hiekkakylvyistä. Santorinilla olen nähnyt koirien ottavan hiekkakylpyjä rannoilla ja myös nukkuvan pehmeässä, lämpimässä hiekassa nauttivan näköisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Pehmeä hiekka, se vasta onkin jotain. Se tuntuu paljaiden jalkojenkin alla niin ihanalta. (Kunhan ei ole polttavan kuumaa.)

   Onkohan koirien/kissojen hiekkakylvyille olemassa joku luonnontieteellinen selitys?

   Poista
 4. Näyttää houkuttelevalta! Kävisiköhän pölykylpy myös? Sitä meillä nyt riittää rempan takia ihan riittämiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pölykylpy:D Kannattanee kokeilla (tai sitten ei..)

   Poista
 5. Hianoja kylpyhetkiä siulle! Miä yleensä pyörähdän sammalnurmikolla, se menee niiiin turkin sekaan jotta saan loppuillan hipellystä ja silitystä, heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä taktiikka, sinusta kasvaa ovela kaveri;)

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!