maanantai 21. toukokuuta 2012

Teki peippo pesän

Toisin sanoen: Asukastarkastus

Maaliskuussa sijaiskodin blogissa oli kiinteistökeisari Myrskyn vuokralle annetaan -ilmoitus. 

Vuokraisännän oikeudella kurkkaan sisälle.

Ajattelin kertoa kuinka siinä oikein kävi, saatiinko vuokralaisia vai ei. Itseasiassa otsikko sen jo kertoo. Myrsky teki asukastarkastuksen kuudes päivä kuluvaa kuuta. Omenapuissa ei silloin vielä ollut silmuja, mutta nyt niistä löytyy pieniä lehtiä ja kukat ovat nupullaan.

Henkilökunta on tehnyt päätelmän että peippo on muuttanut pönttöön asumaan. Aivan satavarmaa näköhavaintoa asiasta ei ole, mutta vahva oletus. Pikkulintujen laulua kuuluu pihan ympäristössä hiukan joka puolelta, ja peipponen on hyppinyt pihalla. Parhaiten lintujen laulun kuulee aamulla ja illalla kun ympäristössä ei ole muuta melua. Linnut aloittavat konserttinsa jo hyvinkin aikaisessa vaiheessa aamua.

Pitäisi vielä alaskin päästä. Maha ottaa vähän kiinni...

Kissa oli ilmeisen tyytyväinen näkemäänsä. Vuokralaisilla on hyvät oltavat asunnossaan. Asunnon ympäristön maisemointi on vielä kesken, mutta veikkaisin että viikon sisään ympäristö on parhaimmillaan.


Miten ihanaa se onkaan pian istua patiolla omenankukkien alla. Tuomet puhkesivat kukkaan viikonlopun aikana. Sijaiskodin pihalla niitä ei ole, mutta aamulla töihin pyöräillessä niiden huumaavan tuoksun pystyin haistamaan. Neiti kevät on täällä taas.

Hän taas tanssii tahtiin valssin
lehmus tuulessa huokailee
vanhan talon puuseinää
aurinko salaa suutelee
(Sir Elwoodin Hiljaiset värit; Neiti kevät)


12 kommenttia:

 1. Hitsi kun minusta tuntuu, että kevät meni jo kesä tuli! Liian pian. No ehkä tämä onkin vielä kevättä ja tästä pitää hoksata nauttia eikä voivotella.
  Minä vuokraisin kämpän Myrkyltä ihan koska vain. Lumoutuisin intensiivisestä katseesta ja raitahousuista sekä komeista viiksistä (olen niihin erityisen heikkona) ja sanoisin vain: kyllä, kaupat tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se vielä ole kevät ohitse. Se kestää vielä kymmenisen päivää, ja sitten on kesä! (Ainakin kalenterin mukaan.) Maajusseillakin riittää vielä kevätkylvöjä, täällä suunnalla ainakin.
   Se on hetkeksi istuttava alas ja nautittava keväästä kun sitä vielä kestää. Minä istahdan sinne omenapuiden kukkien alle. Kunhan ne ensin puhkeavat...

   Poista
 2. Hienoa, että aktiivinen vuokraisäntä on saanut asuntoon asukkaat. Ja taas muistan, että meidän lintupönttö on edelleen vaatehuoneessa, jonne en pesijöitä toivo. Voi että mä oon pönttö!
  Mutta Myrskyyn vielä, tulee kuvista aina mieleen edesmennyt Kalle-kissani, yhtä komeita kolleja molemmat ja tosi saman näköisiä. Myrsky on niin ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Jos ripustatte pöntön nyt, niin se on ensi keväänä paikoillaan!
   (Please, laita blogiin joku Kalle muistelu... Vai löytyykö kenties vanhan blogisi kätköistä joku Kalle-stoori?)

   Poista
 3. Ihanat kuvat Myrskystä! Varsinkin tuo "maha jäi kiinni" ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma. Ikää kun alkaa kertymään, niin sitä alkaa paikat hieman väsymään ja roikkumaan. Niin kissoilla kuin ihmisilläkin. Se on se maan vetovoima.

   Myrskyllä on oikeasti hieman roikkuva maha. Eläinlääkärikin naureskeli sille joulukuussa. Minähän melkein siitä loukkaannuin:D

   Poista
 4. Houkutteleva vuokra-asunto jos kerran peippo on muuttanut pönttöön. Ei kai ne yleensä ole kolopesijöitä. Vuokraisäntä ainakin on komea, kohta voi ottaa villahousut pois, niin ei enää mahakaan jumita.

  VastaaPoista
 5. (Aivan satavarmaa havaintoa ei ole, joten siellä voi olla joku muukin.)
  Kiitos kehuista:) Yleensä vuokraisäntiä haukutaan tai moititaan, mutta Myrsky taitaa olla sieltä parhaimmasta päästä.

  VastaaPoista
 6. Kyl sä oot taitava, osaat kiipee ylös ja laskeutuu alas, mitä ny vähän mahan kohdasta ahisti. Mä en osaa kiipee puuhun, mutta mä kyl "merkkailen" mielellään niitä ja sähkötolppia.

  Vai oot sä oikein Kiinteistökeisari. On sulla kyl monta virkaa ja puuhaa riittää. Ei ihme ettet oikein ehi öisinkään nukkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, nyt mä olen kyllä vähän hiljentänyt tahtia kun ilmat ovat lämmenneet.
   Mä osaan kiivetä puuhun, mutta en osaa juuri kuoppia kaivaa. Mä teen vain ihan pieniä kuoppia, sulla taitaa olla kuoppien kaivaminen paremmin tassuissa kuin mulla. Katos, kaikkea ei kuitenkaan voi osata. Sitä voi olla hyvä jossain asiassa ja toinen juttu ei onnistu sitten millään.

   Poista
 7. Tartteis varmaan kiinteistökeisarilta vähän vinkkejä, kun ei mun puussa ole mitään lintuja.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!