lauantai 5. toukokuuta 2012

Sijaiskodissa suhisee

Useasti tänä keväänä on sijaiskodin pihalla kuulunut suhinaa, tuhinaa ja rapinaa.
-Aijaa, taasko näitä siili-juttuja?

(Mitäs siinä tuijotat? Menes pois senkin papparazzi!)

No siilijuttuja hyvinkin, mutta tällä kertaa kuviin on päässyt myös kissa. Ylläoleva kaveri kuvattiin keskiviikkona, illalla. Aurinko paistoi vielä kuvanottohetkellä, vaikkakin varjon puolella tämä siili pihisi ja puhisi.

Eilen illalla kymmenen jälkeen Myrskyn yövuoro alkoi. Sairauslomasta huolimatta kissa siis tekee töitä, tosin lyhennettyä yövuoroa. Omien voimiensa mukaisesti. Tästä on siis turha tehdä valitusta kissojen työsuojeluvaltuutetulle. (Ja sitäpaitsi Myrsky ei edes kuulu liittoon, joten siinä mielessäkin se olisi aivan turhaa.) Työskenteleminen yövuorossa on kissan oma toive.

Myrsky meni siis pihalle, ja pihalla oli vieraita. Kaksin kappalein piikikkäitä otuksia. Samantien kissa syöksyi korkealle omenapuuhun kun se huomasi tuhisevat siilit. Henkilökunta tietysti haki kamerat kehiin ja yritti tallentaa yön hetkiä.Valitettavasti kuvien ottaminen pimeällä pihalla oli hankalaa, ellei täysin mahdotonta. Salamavalot välähtelivät, mutta niistä huolimatta kuvista ei tullut kovin ihmeellisiä.
Rohkeampi siileistä kävi moikkaamassa kissaa, Myrsky vaikutti olevan hieman hämillään asiasta. Minuakin siili lähestyi, mutta lajitoverin seura houkutti sitä enemmän.


Kovin pitkään kissa ei jaksanut siilejä seurata, koukkuhännällä oli jotain mielessä ja se poistui näyttämöltä kevätyön pimeyteen.Siileillä heilläkin tuntui olevan omat suunnitelmansa. Mitä lie niillä olikaan mielessä?
Oliko tavoitteena kenties päästä iholle asti?

Oli teillä sitten mitä tahansa kiikarissa, niin oikein mukavaa lauantai-iltaa ja viikonloppua kaikille!

20 kommenttia:

 1. Kannattaa niitä siilejä karkuun nyt juostakin! Ettei vaan tule reikää toiseenkin tassuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan totta! Siilien kanssa ei kannata alkaa kauhean tuttavalliseksi.

   Poista
 2. Kyllähän näin mainioita siilijuttuja jaksaa lukea. Onneksi selvittiin rauhantunnelmissa tästä kohtaamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko. Vaikuttaa siltä että kissa ja siilit pitävät jonkinmoisen hajuraon toisiinsa.

   Poista
 3. Hauska kuva siilistä. Kuka sitä nyt neulatyynyn kanssa haluaisi seurustella, paitsi toinen neulatyyny. Kiva kuulla, että Myrsky voi hyvin ja jaksaa jo käydä töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi vaan pysytellä omien lajitoveriensa joukossa.
   Myrsky todellaki toipuu kovaa vauhtia. Se alkaa jo olemaan oma hurmaava itsensä.

   Poista
 4. Voi miten IHANAT siilikuvat! Siilit kevätfiiliksissä ♥ Rohkenevat tutustua kissa-koukkuhäntään ja ihmiseenkin :-)
  Mukavaa lauantaiehtoota teille! Hienot yökuvat tuli. Meillä yritettiin äsken kuvata kuutamoa, Musti ja Ransu osallistuivat yrittämällä kampittaa kameran jalustan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Se olikin melkoinen kuutamo. Itsekin yritin, mutta sitten luovutin. Kahden aikaan yöllä väsytti ihan liikaa. Kiva että pojat olivat mukana auttamassa:D

   Poista
 5. Myrsky Koukkuhäntä (vertaa Kapteeni Koukku) yön hämyssä saalistaa ja puolustaa reviiriään. Miten musta tuntuu, että sun elämäs on melko täydellistä...

  Äippä käski sanoon, että hyvät tilannekuvat siileistä ja Myrsky on aina niin komee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, tämä olikin uusi lempinimi: Kapteeni Koukku(kynsi). Kiitti kaima!

   Sun äipälle semmoisia terkkuja että täällä ollaan aina haltioissaan teidän vauhtikuvistanne. Sijaiskodin kamera(t) kun ovat niin hitaita etteivät vauhdissa pysy...

   Poista
 6. Siellähän sitä ollaan naamat kohakkain,katse kontakti toimii,siilejä on nyt täälläkin isäntä aamulla näki takapihalla menevän siilin:),harmi kun en saanu kuvaa!Ihania siilikuvia..Myrsky on tomerana oitis,niinku pitää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvinkin tomerana. Ja ihan välittömästi. Täytyyhän se reviiristä huoli pitää. Kiva että teilläkin on siilejä!

   Poista
 7. Hei hienot siilit teilläMeidän siili taisi haluta muttaa naapuriin kun innostuin pihaa raivaamaan ja poistin2 kuormaautollista hiiri ja siili taidetta hoitamattomasta pihastamme viime kesänä...yksi pikusen nolo juttu pitää kertoa kun mä tiedän että kissat on hyviä pitää salaisuuksia ;) Meidän isompi kaksijalkainen pillastu kun se näki siilin sillon kun oltiin just muutettu se saunaillan iloksi kiljaisi että:"siili " ja tempaisi 3kollimme purkkiruokavarastosta purkin ja viuhahti siilinruokintaan leikkimökinkulmalle...pyhe jäi terassille ja minä suu auki..;) samoin naapurin rouva sai silmäniloa kukkienkastelupuuhiinsa eli kissanruokaa voi piikkikavereille jakaa vaatteet pälläkin :) kivaa kevättä Susa ja 3kollia( Kuminauhaa blogspot.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta täytyyhän sitä pienistä ystävistä huolta pitää:D

   Poista
 8. Kolloakin kiinnostaisivat siilit, vaan taitaisi olla siilien puolelta piikikäs vastaanotto kissalle. :D Kerran ihmettelin, minne kissa alkoi minua perässään kiskomaan niin kissa oli bongannut kauempaa vastapäisestä rinteestä kaksi siiliä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä siileissä täytyy olla jotain erityisen kiehtovaa...

   Poista
 9. Voi että, suhisisipa (onpa hassu sana!) meilläkin. En tiedä, mitä mieltä Cisu ja Toto olisivat, mutta ihmisille kelpaisi. Siilithän ovat käsittääkseni hyvin uteliaita, ahneita ja (tyhmänkin)rohkeita, joten ei tiedä millaisen suhisevan fanilauman Myrsky vielä saa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis apua! Kokonainen armeija siilejä:D

   Poista
 10. Kuka voittaa ihanuus-kilpailun - Myrsky vaiko suloiset siilit?

  Siilien söpöydestä huolimatta annamme äänemme Myrskylle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Elina:)
   Tästä tuli hyvä mieli♥

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!