maanantai 6. helmikuuta 2012

Yöpalaa

Ei niin kauhean terveellistä

Joskus henkilökunnan vatsa kurnii öisin ja maha huutaa yöpalaa. Mitä silloin on tehtävissä? On tärkeää kuunnella vatsan ääntä. Sydämen äänen kuunteleminen voi olla turhan vaikeaselkoista ja joissain tapauksessa kohtalokasta, joten neuvoksi muillekin: Kuunnelkaa sitä vatsan ääntä, älä välittäkö siitä mitä sydän sanoo. Sydämen ääni ei ole niin tärkeä kuin vatsan. Ja sitäpaitsi, täytyy syödä hyvin että jaksaa! On myös tärkeää pitää verensokeriarvot kohdallaan. Yön pimeydessä niillä arvoilla ei ole niin merkitystä. Yöllä syödään lähinnä mielihalusta.

Kissa on innokkaana leikissä mukana jos se kuulee yöllä ääniä keittiöstä.


Täältä kuului jotain ääniä? Henkilökunta!

Se asettautuu valtaistuimelleen tarkkailemaan tilannetta. Henkilökunta ei laita täysvalaistusta keittiöön, liesituulettimen valo riittää. Lisää valoa saadaan jääkaapista kun käydään tutkimaan mitä yöpalaa sieltä voisi löytyäkään. Valaistus on myös vajavainen siksi ettei kissan silmiin kirkas valo koskisi. Henkilökunta toki ajattelee myös omia silmiään.


Liikenisikö tännekin jotain pientä yöpalaa?

Jääkaapin aarteista saattaa jotain pientä purtavaa löytyä. Sen jälkeen painutaan takaisin peiton alle.

Olen tässä päivän mittaan miettinyt että pitäisikö sanoa jokunen sana eilisistä vaaleista? No, jos aivan välttämättä täytyy pari sanaa vaaleista sanoa, niin se on seuraavaa: Yösyömisellä ja vaalivalvojaisilla ei ole minkään valtakunnan yhteyttä! 
Hyvää alkanutta viikkoa!

Translation: Late Night Snacking. Not so Healthy.

12 kommenttia:

 1. Siinähän on Myrsky tarjottimella! Mulle kävis tuollainen namipala ;-)
  Jos Myrkyä olisi voinut äänestää, niin olisin äänestänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä, Myrsky on kyllä syötävän ihana:)

   Poista
 2. Kollo vaatii yöpalaa kerran yössä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kollolla on siis aivan oikea periaate: Vatsan ääntä on syytä, ja sitä täytyykin kuunnella:)

   Poista
 3. Ihanaa että pädivaltaistuin on käytössä! Pikkaisen on unihiekkaa ravintoterapeutin simmuissa, kun velvollisuudentuntoinen Myrsky valvoo henkilökunnan yösyömisiä. Ja tietenkin tarkistaa syömisten laadun osallistuvalla tassulla. Myrsky edustaa ns lyhytsuolista puhdaspiirteistä lihansyöjädieettiä:D

  Juu, onnellisuus asuu vatsassa! Urheilet varmaan aika lailla? Ahkerimpina urheilukausina huomasin, että energia ei tahtonut riittää yön yli. Itselläni auttoi, kun vaihdoin iltasella syödyt hedelmät lasilliseen maitoa, muutamaan juustosiivuun tai kalkkunan tms palaseen. Yritin myös varmistaa, että lenkin tai pelin jälkeen nautin sopivasti hiilareita ja jotain näppärää proteiinia (palautusjuomista paras oli itse asiassa maito!) Itsekin yllätyin kun mittasimme esim. puolentoista tunnin juoksulenkin tai kahden tunnin tennismatsin energiankulutuksen. Urheilupäivinä sain tyypillisesti liian vähän energiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtaistuinta kynsitään erittäin ahkerasti, ja se siirrettiinkin kuistilta kissan (ympärivuorokautiseksi!) iloksi keittiön lattialle. (Myrskylle muuten tarjoillaan herkkunamit siihen valtaistuimelle.)

   Kyllä, urheiltua tulee ahkerasti ja sen vuoksi yöpala onkin sallittua. Yleensä vaiennan vatsan äänen yöllä muutamalla lusikallisella rahkaa tai jogurttia. Palautusjuomat suorituksen jälkeen ovat tärkeitä -että jaksaa kotiin asti syömään oikeaa ruokaa! Liian vähäistä energiantarvetta vastaan joudun joskus taistelemaan, mutta on siinä hyvätkin puolensa. Herkkuttelu kohtuudella on enemmän kuin sallittua. Ja joka päivä minulla on karkkipäivä:D

   Poista
 4. Tämä vielä, aivan pakko kommentoida:D

  Myrskylle menee tämäkin ääni! Kissahan se vasta poliittinen eläin onkin - viiksenkärjistä hännänhuippuun. Kissat saavat jo emonmaidossa korkeaoktaanisen version Machiavellin Ruhtinaasta että oksat pois. Kissat - toisin kuin ihmiset - ovat valta-ajattelussaaan ja vallnkäytössään kuitenkin tosi luotettavia ja ennustettavia. Perusideana on että ihminen on kissalle alisteinen ja kissa hallitsee valistuneen itsevaltiaan mandaatilla ja ottein. Kun tämän hyväksyy, niin johan on rauha maassa ja valtakunta menestyy. Täytyy myöntää että täällä Oton matte arvostaa itsenäisyyttään hurjasti, mutta kumartaa kunnioittavan arvostavasti kaikille presidentti/ruhtinaskissoille ja hyväksyy niiden absoluuttisen suvereniteetin.

  Tuutunen nosti pressanvaalien ekan kierroksen aikoihin ansiokkaasti esiin Suomessakin merkittävän piilopoliittisen voiman eli Maatiaispuolueen. Tästa voisi turinoida lisääkin. Palaan teemaan joko täällä tai Tuutusen valtakunnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnetään, kissat ovat melkoisia yksinvaltiaita. Mutta erittäin rakastettavia sellaisia♥

   Jospas Tuutikki innostuisi jonkun maatiaismanifestin postaamaan? Sillä mielenkiintoa maatiaspuoluetta kohtaan täällä tuntuu melkoisesti olevan. Tuutusen valtakunnassahan tämä maatiaisliike ensimmäisen kerran mainittiin.

   Poista
 5. Kyllä olet hienon kynsienraapimapaikan onnistunut rakentamaan kun siinä sopii olla valvontatehtävissä yölläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän alustan suosio oli yllätys henkilökunnallekin!

   Poista
 6. Tuttua juttua, meilläkin vatsa pyytää yöpalaa jopa kesken unien. Ja Ruska tulee kipinkapin perässä keittiöön vahtimaan. Vaan Ruska ei saa mitään, osoitetaan tylysti kuppia että onhan sulla raksuja ja illan jämät, ja vain henkilökunnan edustaja syö itsekkäästi ruokaa jääkaapista.
  Kyllä sinun, Myrsky, kelpaa, sinulla on parempi henkilökunta kuin meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä yösyöminen taitaakin olla aika yleismaailmallinen ilmiö. Ei se terveellistä ole, mutta syntisen ihanaa se on:D

   (Mutta henkilökunnan paremmuudesta en kyllä osaa sanoa yhtään mitään.)

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!