torstai 2. helmikuuta 2012

Kuolema pölypunkeille!

Talven toistaiseksi kylmin aamu

Oli tänään. Sain jo eilen päähäni että näillä pakkasilla on hyvä tuulettaa petivaatteet. Samalla koittaa (oletettavasti) kuolema pölypunkeille ja petivaatteisiin tulee ihanan raikas tuoksu. Illalla voi sitten pujahtaa puhtaiden lakanoiden ja tuuletettujen petivaatteiden väliin. Kuulostaa yksinkertaiselta toteuttaa. Ongelmaksi muodostui sängyssä uinuva kissa. Kuumavesipullo lämmitti vielä punaisen peiton alla.

Pikkutiikeri aamu-unilla.

Keittiössä keittelin kahvit ja puurot. Näin ajattelin: "Jos kissa vaikka häiriintyisi sen verran että tajuaisi itse lähteä pois sängystä." Ei auttanut kolisteleminen. Oli nostettava verho ylös ja alettava varoen poistamaan lakanoita ja peitteitä. En olisi millään raaskinnut häiritä unista kissaa. Sen suurempia vastalauseita kohtaamatta sain homman hoidettua.


(Mitä jos tiikereitä olisikin kaksi? Sänky kävisi ahtaaksi.)

Onneksi sain kyydin töihin, äitini italialaisvalmisteisella autolla. Etelänmalliin kun auto on tehty, niin eihän siinä ole penkinlämmitintä! No, onneksi mon derriere on sen verran lihaisa (lue: läski) että tarkenin untuvapompan päällä kylmällä penkillä pienen tovin istua. Poikkesimme matkalla kauppaan. Kaupan pihalle oli joku loistoauto, johtotähti, hyytynyt ja sille annettiin käynnistysapua. Tämä keli ei ole hyväksi autoillekaan. Herääkin kysymys kenelle se on hyväksi?

Kaupasta haettiin kahvimaitoa ja Vilmalle aamuseitä. Sei toimitettiin Vilman kotiin asti. Samalla kurkkasin kuinka Vilman pakkasaamu sujui.


Vilma punaisella peitolla.


Neidillä oli samat mielessä kuin Myrskyllä. Loikoilua punaisella fleece-peitolla, kuumavesipullon kera. Vilma näytti odottelevan isääni takaisin sänkyyn. Äiti kun lähtee töihin, jää isäni Vilman kanssa kotiin ja yhdessä he ottavat aamupäiväunet. Melkoisia kissanpäiviä se Vilmakin viettää!

Translation: It´s freezing. Better stay indoors.

4 kommenttia:

 1. Ne ei tiedä että kyse ei ole kuumavesipullosta, heh hee. Kyseessähän on väri. Punainen. Miäkin makaan mieluiten sen punaisen filtin päällä ja olen kuullut juttua Röllö-vainaasta joka suuttui aina kun punaiset soffatyynyt vaihdettiin keväällä ihan samanmoisiin mutta vihreisiin. Oli kuule Myrsky kiva juttu kun kirjoittelit miulle, oon vielä niin pieni ettei miulla oo paljon ystäviä blogeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kyseessä onkin tuo väri!
   Saatat hyvinkin olla oikeassa vaikka vielä pieni oletkin:)

   Poista
 2. Makeat tiikeriraidat! Tulevat hienosti esiin näissä kuvissa.Ja voipi olla, että talviturkissa kylkiraidat korostuvat. Myrskyn kevyempi kesäturkki (kesäkhaki:D) on varmaan vaaleampi ja aurinkokin kesällä sitä vaalentaa entisestään.

  Vilma on suloinen mörrikkä - oikea laatuleidi. Turkki kiiltää hienosti!

  Tuossa punaisen värin houkuttelevuudessa voi hyvin olla perää. Ja onhan fleecessä upea lämpöinen tassutuntuma. Otto tykkäsi lampaantaljoista ja sarkamanttelista:D, ja veikkaanpa että fleece olisi ollut Otollekin kovaa valuuttaa. Käytin toisinaan siniharmaata villaista talvimanttelia (olisikohan ollut alunperin tanskalaisten Nato-joukkojen harmaa mantteli) ja Otto innostui siitä hurjasti; oli pakko päästä syliin, lutkuttaa lampaalta ja koipalloilta lievästi tuoksahtavaa sarkakangasta ja lopulta asettua tiukalle kerälle syliin nukkumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Takkia lutkuttava kissa! Harmaa mantteli on varmasti ollut uskomattoman hieno talvipomppa koska kissakin sitä noin kovasti arvosti:)

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!