lauantai 18. helmikuuta 2012

Mirri vitkuttelee

Kävin viime viikolla kirpputorilla isäni kanssa. Isälläni oli kirpparille muuta asiaa, minä lähdin mukaan autonkuljettajaksi. Yleensä teen kirpparireissut yksin, itsekseni. En kaipaa mukaani ketään seuraksi, haluan itse kierrellä ja ihmetellä. Kauheaa on jos mukana on joku perässähiihtäjä ja olkapään ylitse kurkkija. Vielä pahempaa on jos joku hoputtaa. Käynnin kirpputorilla pitäisi olla rauhallinen ja kiireetön tapahtuma. Nyt kun pääsin isäni kanssa kirpparille, ei minulla ollut kiirettä. Isäni hoiti omia juttujaan, samaan aikaan minä ihmettelin tarjontaa. Isälläni ei nykyään ole kiire mihinkään, joten käynti oli kiireettömyyden suhteen oikein onnistunut. Ja tein löytöjäkin.

Ostin lastenkirjan: Mirri vitkuttelee. Sitä saa äitini lukea veljeni lapsille.


Tottakai luin kirjan itsekin. Se kertoo pienestä kissasta jonka pitäisi mennä nukkumaan, mutta ei millään viitsisi mennä petiin vaan touhuilee kaikkea muuta.

Tästä kirjasta tuli mieleen Myrsky. Kun sen pitäisi mennä ulos. Mutta se ei mene.

Pitäisi mennä ulos. Menisiköhän sitä?

Jos mä ensin raavin vähän tätä karmia..

Ja pohdin vielä. Että menisikö...

...vai eikö..

No kyllä mä menen!

Tämmöistä se on välillä Myrskyn kanssa. Joskus tuntuu siltä että kissa tietää että ulos täytyy mennä, mutta se vitkuttelee. (Tai joskus se vaan ei osaa päättää.)
Myönnetään että ei sitä ihminenkään aina tiedä mitä sitä oikein haluaisi, tai mikä olisi parasta. (Ja joskus sitä ei vaan osaa päättää.)
Tällä kertaa Myrsky päätti mennä ulos.

Kuinka kävi sille kirjan vitkuttelevalle mirrille?


Mirri pääsi lopulta unten maille. Muistakaa kuitenkin, että viikonloppuna saa vitkutella, jos ei ole kiire minnekään. Kiireetöntä viikonloppua!

Translation: Should I Stay or Should I Go?

10 kommenttia:

 1. Onpas söpö pieni Mirri <3
  Myrsky on kissan perikuva. Meillä Musti on niin kiltti, että yleensä menee nopeasti ovista, mutta Ransu on juuri tuollainen... mennäkö vai eikö... ehkä... ja jää vielä oven rakoon kun ovi pitäisi saada äkkiä kiinni ettei kylmä tule sisään! Usein se menee istumaan oven eteen ja kun sille aukaisee oven, se alkaakin peseytyä. Mikähän logiikka siinäkin on. "En mä mihinkään ulos ole tästä menossa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Meillä tuppaa häntä jäämään oven väliin kun ollaan puoliksi ulkona ja sitten aletaan viime tingassa hidastelemaan, melkein laitetaan peruutusvaihde päälle:D

   Poista
 2. Vai että vitkuttelua! Meilläpä ei tänään vitkuteltu ja ovenkarmin raapimisjäljetkin ovat edesmenneeltä Onnilta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma houkutti Helmiä:)
   Se on sinun valjaat käytävä ostamassa...

   Poista
 3. Osuva ja hauska kuvaus kissan päätöksenteosta. Juuri tuollaista on meillä. Jaffa käy makaamaan parvekkeen kynnykselle. Nenä haistelee raikasta ilmaa ja kaikki muu osa kissaa lojuu matolla lämpösen puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanne on ilmeisesti kartoitettava huolellisesti ennenkuin päätöksiä suuntaan tai toiseen voi tehdä!

   Poista
 4. Näillä pakkasilla meilläkin ensin haistellaan ilmaa, sitten hypätään ikkunalaudalle keräämään rohkeutta ja pyydetään rapsutteluja, kurkistetaan taas ulos ja vihdoin rynnätään parvekepöydälle tarkastelemaan näkymiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpötilakin täytyy saada selville ennen päätöksentekoa!

   Poista
 5. Mennäkö vai eikö mennä -pohdinnat ovat niin kissaa että!! Oven rakoon jumittuminen on itse asiassa kissan näkökulmasta fiksua - vähän tuollainen "best of both worlds" kuvio, jossa kissa saa kirsulleen raikasta ulkoilmaa ja takaneljännes on samanaikaisesti kodin lämmössä.

  Huvittaa kun nämä ovensuussa norkoilevat ja vitkuttelevat kissat ovat näitä isoja kolleja ja toisaalta vitkuttelu ja päättämättömyys tulkitaan stereotyyppisesti usein feminiiniseksi käyttäytymiseksi!

  VastaaPoista
 6. Se voikin olla niin että jokaisen kollipojan sisällä asuu pieni päättämätön tyttönen:D

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!