perjantai 1. maaliskuuta 2013

Auringon pilkahdus

Eilen menimme uudemman kerran lääkäriin. Myrsky rauhoitettiin ja kissa sai nestettä suonensisäisesti ja nahan alle. Tämän lisäksi otetiin verinäytteet sekä keuhko- ja vatsakuvat. Veriarvot olivat normaalit. Ainoastaan sokeriarvot olivat hieman koholla, mutta verensokeri kohoaa kissoilla hieman stressitä johtuen. Naukulassakin tiedetään että lääkärissäkäynti on sressaavaa!

Keuhkokuvissa lääkäri näki tulehdukseen viittaavia tiivistymiä. Siellä se pöpö näytti olevan. Eikä kissa edes ollut yskinyt! Edellisen lääkärikäynnin yhteydessä hengitystäänet olivat korostuneet, sen totesi lääkäri kuuntelemalla. Yöllä sitten kuuntelin kissan hengitysääniä kun se nukkui kanssani. Ehkä ne kuulostivat hieman kovaäänisiltä. Mutta yön pimeydessä kaikki on pelottavaa, ja ajatukset kiertävät kehää. Huoli sumentaa järjen.

Kuva on otettu eräänä elokuisena iltana.

Mukaan saimme antibioottia ja kipulääkettä, myös toipilasruokaa ja Nutriplus-geeliä. Ja mieleen ne pelottavat uhkakuvat kummittelemaan. Eilen illalla sijaismamma olikin aivan palasina. Yritin tunkea geeliä Myrskyn suuhun, kun se oli ollut pari tuntia hereillä, mutta se ei oikein onnistunut. Edellisillan pakkoruokintakin oli yhtä surkea esitys.

Onneksi kissa meni yöllä itse ruokakupille maistelemaan raksuja. Märkäruokaakin sille laitoin tarjolle. Tänään se on hieman juonut itse. Kissa puskee kovasti ja kehrää. Heikolta se vaikuttaa. Päivällä se söi lisää. Ehkäpä aamupäivällä pakolla annettu toipilasruoka herätti sen ruokahalun. Henkilökunta toi kissalle suuren laakean vadin mistä kissa voi latkia vettä.

Olen ollut kotosalla tänään ja eilen. Myrsky sai tänään jopa vieraita. Edustajat työpaikaltani (äitini ja eläkkeellä oleva isäni) tulivat katsomaan kissan vointia ja auttamaan pakkoruokinnassa. Äidinäitini on soittanut pari kertaa ja kysynyt kuinka kissa voi. Ja te olette kommentoineet edellistä postaustani ihanin ja kannustavin kommentein.

Kiitos teille

Translation: Hoping.

44 kommenttia:

 1. Ihana kuulla lupaavia uutisia, olette olleet mielessä!
  Siskoni kissa sairasti lyhyen, mutta rajun flunssan. Tauti oli kova, mutta parantuminen jouhevaa lääkkeiden ansiosta. Isämme syötti toipilaalle sekä lääkkeitä, että makkaraa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ajatuksistasi. Vielä emme hypi yläpystyä, olemme varovaisen toiveikkaita. Eläinlääkäri sanoi meille että kuumeisia kissoja on ollut jonkin verran. Kait tuommoista flunssaa sitten on liikkeellä? Onneksi siskosi kissa sai hyvää hoivaa:)

   Poista
 2. Voi, nyt ei voi ainakaan tarkkailun ja hoidon puutteesta johtua jos olo ei pian kohene! Vaan kaikki sairaudet vievät aikansa, toiset menee ohi hitaammin ja toiset nopeammin. Toivotaan, että tämä on pian ohi, johan tarvitset itsekin pian sairaslomaa kun olet mennyt huolesta heikoksi.
  Pikaista paranemista raitapojalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Teemme kaiken mihin kykenemme. Myrsky on niiin rakas ja tärkeä. Itsekin oikein säikähdin että kuinka koville tämä ottaakin.
   Minä kaavailin itselleni vapaapäiv(i)ä tälle viikolle, mutta tämänkaltaista en olisi kaivannut.

   Poista
 3. Voi että, toivottavasti tropit alkavat tepsimään mahdollisimman pikaisesti! Siispä pikaista paranemista! <3

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hyvältä ja lupaavalta, kun Myrsky on syönyt itse:) Toivottavasti antibiootti puraisee tulehduksen pian pois. Ja toivottavasti myös sijaismamma uskaltaisi nukkua ja kerätä voimia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiveikkaalta kuulostaa, aivan totta. Yhdessä yritämme levätä.

   Poista
 5. No hyvä kun on lääkkeet ja hoidot!
  Hoitakaa nyt toisenne kuntoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kissa voi hyvin, niin silloi voi sijaismammakin.

   Poista
 6. Toivotaan lääkkeiden tepsivän! Sokeriarvot tosissaan ovat yleensä aina lääkärissä vähän koholla. Nyt ei muuta kuin herkkuja pöytään ja paljon yhdessäoloa ja parantavia ajatuksia, rapustuksia ja haleja täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin niin kovasti toivon sitä.
   Lääkäri oikein sanoi tästä sokeriarvosta, ja vieläpä kirjoitti sen diagnoosiin minkä saimme mukaan yhdessä hoito-ohjeiden kanssa.
   Kiitos kovasti♥

   Poista
 7. Hyvältähän tuo jo kuulostaa, kun Myrsky on tosiaan jo syönytkin ihan itse! Minäkin olen aina huolesta sairas, kun joku kissoista sairastaa, mutta minkäs me kissaihmiset itsellemme voimme. Pikaista paranemista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tämä on ihan käsittämättömän rankkaa. Mutta ehkä se kertoo siitä kuinka rakkaita kissat meille ovat?
   Kiitos toivotuksista♥

   Poista
 8. Olen kovasti odotellut tietoja Myrskystä, kiva kun kerrot tilanteesta. Minulla on ollut aika paljon lemmikkejä ja yksi asia on varmaa, jos eläin syö itse on asiat hyvällä tolalla. Pakkoruokin Neroa kun se oli saanut rotanmyrkkyä ja kyllä ruokahalu siitä pikkuhiljaa heräsi. Jos on tulehdus niin antibioottien pitäisi purra aika pian. Voimia sinne, olemme hengessä mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rotanmyrkkyä? On teitäkin koeteltu!

   Tähän minäkin haluan uskoa: Kun ruoka alkaa maistumaan niin paraneminen alkaa.
   Kiitos Cheri♥

   Poista
 9. Vuuuuui Myrskyä. Eläinten ssairastaminen on kurjaa, väkisin siinä on kova huoli. Taitaa kuitenkin näyttää paremmalta, kun ruoka on kiinnostanut. Minulla on myös paljon kokemusta kissojen sairasteluista. Yhteen aikaan meillä oli kovin huonoa tuuria. Toivon että Myrsky paranee, mies parhaassa iässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi.
   Toivoa on, näin haluan uskoa.

   Poista
 10. Soot Myrsky noin hienosti selvinny kunnioitettavaan miehen ikään, kyllä sä tästäkin pikku tulehduksesta selviät, paremmalta jo kuullostat, met täällä tsempataan sun puolesta!
  -Helena ja Blackie-

  VastaaPoista
 11. Päivän ilosin uutinen, että parempaan suuntaan oot, Myrsky, menossa. Kyä sä siitä tervehydyt, ku syät kiltisti lääkkees, Koukkuhäntä Raitapaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kamut. Sijaismamma on aina tooosi hermona niiden lääkkeiden antamisen kanssa. Toistaiseksi minä olen ne niellyt.

   Poista
 12. Hyvä kuulla toiveikkaita uutisia, niitä on täällä odotettu. Nyt uskotaan, että kaikki menee hyvin ♥

  VastaaPoista
 13. Ihanaa, että aurinko on jo hiukan pilkahtanut. Kun kissa tulee yöllä viereen, menee itse syömään ja juomaan, puskee ja kehrää, siinä on jo monta pientä pilkahdusta. Toivon, että sisaismammakin saa huojentua, levätä ja rentoutua viikonlopun aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perjantainta oli sijaismamman jo hieman helpompi hengittää, kissan kehräys ei tosin vielä kuulosta aivan puhtaalta. Toivokaamme.

   Poista
 14. Kiva, että näyttää jo paremmalta - kävinkin täällä jo muutamaan kertaan kurkkimassa, miten Myrsky jakselee. Toivottavasti huomenna on vielä parempi päivä!
  - Viirulta tsemppipuskut Myrskylle♥

  VastaaPoista
 15. Hyvä, että Myrsky voi jo paremmmin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieniä askeleita parempaan suuntaan:)

   Poista
 16. Todella hyvin näytät Myrskyä hoitavan, onnenpoika :) Huolestuttaahan se toki aina kun eläin sairastaa, kun eivät ne osaa kertoa mihin sattuu, mutta muista että kissalla tosiaan on se seitsemän henkeä, on ne niin sitkeitä.Minullakin on pari kissaa elänyt yli kaksikymppisiksi, joten Myskylläkin on vielä pitkä onnellinen elämä edessä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, kun eivät osaa sanoa missä on vika! Ja kun selkeä syy ei löytynyt ensimmäisellä lääkärikäynnilläkään... Epätietoisuus on pelottavaa ja ahdistavaa.
   Toivottavasti meillä olisi edessä pitkä ja yhteinen elämänmatka vielä edessä.

   Poista
 17. Mukava lukea parempia uutisia Myrskyn voinnista. Kyllä se selviää kun ruoka ja juoma maistuu ja saat sille lääkityksen annettua.

  VastaaPoista
 18. Toivotamme Meidän Miehelle huikeaa ruokahalua ja pikaista paranemista. Kissanomistajalle niitä kamalimpia, juttuja ovat ne kun oma lemmikki sairastaa. Toivotaan, että antibiootit antavat pöpöille kyytiä.

  VastaaPoista
 19. Kauhistus, mitä sain lukea. Myrsky sairas! Tuo oma-aloitteisuus kyllä vaikuttaa hyvältä ja puskeminen ja kehrääminen. Nyt kyllä jään odottamaan tietoja, että Myrsky on jälleen voimiensa tunnossa : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisimme kovasti kertoa että terveitä ollaan, mutta siihen on vielä matkaa...

   Poista
 20. Epätietoisuus on inhottavaa, harmi, ettei mitään selkeää paranneltavaa löytynyt. Toivottavasti antibiootti puree pöpöihin, eikä muita vaivoja ilmene. Jaksamista niin potilaalle kuin hoitajistollekin. Tätikissat lähettävät Myrskylle puskuterveisensä paremman huomisen toivossa.

  VastaaPoista
 21. Harras toiveemme on että tästä selviäisimme. Kiitokset puskuista, me kaikki tarvitsemme niitä.

  VastaaPoista
 22. Voi pientä Myrskyliiniä <3 Voimahali! Terveisin Viiru ja sen palvelusväki

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!