perjantai 22. maaliskuuta 2013

Kesän kaipuuta

Ja hyistä viimaa

"Olen elänyt elämääni kesän kaipuun ja talven viiman välissä."
(Persson, Leif G. W. Kesän kaipuusta hyiseen viimaan :
Romaani eräästä rikoksesta 2003)

Kuulostaa oikein runolliselta, eikö? Mutta sitähän elämä vaikuttaa näinä päivinä olevan. Kesän kaipuuta. Ja hyistä viimaa. Vanhempieni Vilma-kissa odottelee kesää jo kovasti.


Onneksi aurinko sentään lämmittää turkkia mukavasti. Ikkunalaudalla on kiva viettää aikaa ja haaveilla kesästä ja mökkielämästä. Kesän tullen pääsee sisäkissa paratiisiin. Mökillä voi ulkoilla itsenäisesti ilman valjaita: kiipeillä katolle, jahdata lintuja ja sammakoita.


Vielä joutuu Vilma odottelemaan kesää, niinkuin me muutkin. Ei kannata kuitenkaan käyttää sitä odottelua murehtimiseen ja valittamiseen. Sillä elämä on nyt ja tässä hetkessä. Iloitaan siitä mitä meillä on ja nautitaan kevään auringonsäteistä, vaikka sitten siinä ikkunalaudalla. Ja eletään nauttien tästä päivästä, siitäkin huolimatta että kesää on ikävä.

Translation: Between Summer's Longing and Winter's Cold

13 kommenttia:

 1. Justiinsa tulin ulkoa aurinkoa ottamasta, oli ihanaa nauttia rentouttavasta paisteesta. Otetaan Vilmasta oppia ja nautitaan odotusaikakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko paistoikin oikein makeasti, itsekin ehdin siitä hieman ulkoilmassa hiihtäen nauttimaan. Kyllä se kesä vielä tulee!

   Poista
 2. Sisältä katosuttuna on ihana päivä, mutta ulkona on kylmä-
  "Huoli on tämän päivän hiiri,
  joka syö huomisen juustoa." sanotaan.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirmuisen kylmä olikin, helpompi nauttia auringosta sisällä ikkunan takana. Eivät tassutkaan pääse sisätiloissa jäätymään.
   Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 3. Ensimmäiseksi ajattelin "oho, Myrskyllä on uusi tyyli" ;)
  Sisällä, ikkunan vieressä on tosi lämpöistä, kuten Vilmakin tietää.

  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä patteri siinä alapuolella, mitä voisi pieni kissa enempää toivoakaan?
   Aurinkoista viikonloppua teidänkin poppoolle!

   Poista
 4. Kyllä Vilma tietää että ikkunalla aurinkon paisteesa on lämmin,eihän tuolla ulkona paljon tarkene :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hurjiin lukemiin tuuli yltyi, tänäänkin. Ottakaamme mallia kissoista kuinka elämää kannattaa elää:)

   Poista
 5. Viisaita sanoja!

  Mutta me kun ollaan uusia lukijoita, niin haluttaisiin kysyä kuka on Vilma? Paitsi siis äärettömän kaunis kissa! Sijaiskodin asukkaita?

  Muutenkin meitä kiinnostaa sijaiskotiasia. Eikös niin, että sijaiskotiin otetaan kodin etsijöitä asumaan kotioloihin? Onko tapana pitää omat ja sijaiskissat erillään vai yhdessä? Edellyttäen siis että henkilökemiat osuisivat kohdilleen ja yhdessäpitäminen olisi edes mahdollista. Meille nyt ei mahtuisi sijaiskissoja ottamaankaan (eikä Friede suostuisi), mutta noin yleisestä kiinnostuksesta ja tulevaisuuden varalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirskatti! Olinpas ajattelematon, muutin tekstiä sen verran että asia tulee kaikille muillekin selväksi: Vilma on vanhempieni kissa.
   Ja tämä kujan sininen talo on sijaiskoti ystävien/sukulaisten/entisten vuokralaisten kissalle. He muuttivat omakotitalosta kerrostaloon ja toivoivat kissalle mukavampaa elinympäristöä. Mitään "virallista" tämä touhu ei, joten oikeasta sijaiskotitoiminnasta en uskalla sanoa mitään.
   Myrskyn taloon tulemisesta voi lukea hieman täältä: http://moggydays.blogspot.fi/2012/05/merkkipaiva-aitienpaiva.html

   Sijaiskoti tämä tavallaan kuitenkin on. Oikeasta sijaiskotitoiminnasta kertoo Heskan blogi: http://sijaiskotielamaa.blogspot.fi/

   Poista
  2. Ahaa, kiitos tarkennuksista! Mutta sijaiskoti se on tuollainenkin sijaiskoti! Nih!

   Poista
 6. Olet siinä oikeassa, että pitää nauttia tästä päivästä. Olen itse tehnyt virheen odottaessani kovasti yhtä asiaa monta vuotta ja samalla hukkasin sen mitä minulla jo oli.

  Voi kun uskaltaisin päästää omat (tyttären) kissat vapaaksi mökillä. Elämä olisi paljon helpompaa, mutta se olisi pitänyt tehdä jos silloin, kun kissat olivat pieniä. Usein ihmettelen, kuinka kissa kestääkin karvoineen päivineen lämpöä ja jopa kuumuutta : ) Ikkunalla auringossa näyttää kyllä mukavalta.

  VastaaPoista
 7. Että osaa elää tätä päivää ja tätä hetkeä on hieno taito.
  Vilman mökki on pienen pienessä saaressa, joten siellä on turvallista ulkoilla. Ei vaaratekijöitä.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!