keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Se on täällä taas

Kuukauden asento: Kevätpörhiäinen

Helmikuun asento jäi väliin, koska loppukuusta sijaiskodissa oli sairastelua ja huolia. Nyt se on siis täällä taas. Kuukauden asento. Ja kyseessä on siis kevätpörhiäinen, huom. ei Kevätpörriäinen. Asento ei ole pitkäikäinen, joten kannattaa olla valppaana jos sen haluaa muistikortille vangita. Tämän asennon bongaa useimmiten pihalta. Ennen asennon ottamista on edeltänyt jokin mielenrauhaa mullistanut episodi.Eilisen asennon sai aikaiseksi naapurin kaksijalkainen pikkutyttö, kuka ojensi kissaa ja näytti Myrskylle tien omalle pihalle. Seurasin tilannetta ikkunasta, kissa taisi ottaa asiasta hieman nokkiinsa, sillä se paineli pitkin kujaa suutaan aukoen. Ilmiselvästi se esitti vastalauseita asian suhteen. Sanoin kissalle että parempi kaikille että pysyttelet vain omassa pihassa.

Onneksi sijaismamman helmoihin voi paeta kavalaa maailmaa...

Asennosta on monia eri variaatioita, tässä niistä kaksi. 
Pääosaa asennossa näyttelee siis kissan häntä.

35 kommenttia:

 1. tuollalailla kun pörhäytät siä melkeen pärjäät miunkin pörhölle, siis melkeen vaan :D -myrtti-

  VastaaPoista
 2. Kur, kur sanoo Helmi ja jatkaa: Mikä ihana pörhiäinen ♥

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Näitä välillä ilmaantuu, onneksi ei sentään joka päivä.

   Poista
 4. Komea puuhka! Varmasti se naapurin mukula eikun pikkutyttö pelästyi, kun tuollai pörhistelit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkutytöt saattavat olla melkoisen topakoita kun tuumaan ryhtyvät:D Myrsky kyllä onneksi osasi antaa takasin -sanallisesti siis.

   Poista
 5. Hihhih, varsinainen pulloharja :D

  VastaaPoista
 6. Onpas pörheä häntä! Kyllä on ollut mielenrauhaa järkyttänyt tapahtuma. Onneksi on turvalliset helmat, mihin palata, omalle ihmiselle voi sitten kertoa mitä tapahtui ja saada tukea ja lohdutusta!

  Mutta jos minä olisin teidän naapurin pikkutyttö (tai naapuri yleensä), en varmasti olisi ojentanut Myrskyä takaisin kotipihaan! Vaikka ehkä se joka tapauksessa onkin parempi, että Myrsky pysyy kotona...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä Myrsky loukkaantui häädöstä sydänjuuriaan myöten. Naapurin rouva on antanut lapsilleen ohjeistuksen: Toisten kissoja ei saa houkutella! Ja se on minusta aivan oikein.

   Poista
  2. Se on aivan oikein. Vaan minä en mokomalle ohjeelle olisi pienenä korvaani lotkauttanut :D Tottelevainen (ja tomera) pikkutyttö teidän naapurissa!

   Poista
  3. Ylpeä saa äiti tyttärestään olla:)

   Poista
 7. Upeat kevätpörhiäiskuvat! En ikinä tuossa onnistu, Mustin pörhö ehtii aina laskeutua ennen kuin saan kameran esiin, ja Ransusta nyt ei erottaisi muutenkaan onko sillä erityispörhöä tai vain tavallista pörhötystä.
  Voi Myrsky, aukoi suutaan mennessään :-D Jotenkin NIIN näen tilanteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä olikin poikkeuksellisen pitkäkestoinen pörhistely, se ei tuntunut laantuvan millään:D Tämä kohtaaminen otti ilmeisesti hieman kissan itsetunnolle.
   Ja voih. Ransu ja Ransun kestopörhö ♥

   Poista
 8. Myrsky pajatti mennessään ihan syystä, "tulee mua neuvomaan..."
  Kevätpörhiäinen on meilläkin hyvin tuttu näky, mutta harvoin sen onnistuu tallentamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, kuka siitä että komennetaan:D
   Nyt oli tuuria mukana että sain pörhön kuvattua.

   Poista
 9. No onpas komea kevätpöRHiäinen :D
  Ja niin voi hyvin kuvitella kun siellä on jäkätetty mennessään !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäkätystä hyvinkin. Palkokasvi meni melkoisen syvälle kissan nenuun...

   Poista
 10. Voi että, meidän Nilsson olisi niin kateellinen tosta hännästä. Onneksi sillä on Napoleon-kompleksi ja se sitten luulee, että sen pörhö on just tollanen massiivinen ja pelottava. Vaikkakin se pörhistää häntänsä aina hellyyskohtauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Nyt on Nilssonilla pasmat sekaisin. Kun pusutellaan, ei tarvitse näyttää pelottavalta ♥

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Aina välillä tälläistä! Helposti olisi voinut tehdä virheellisen lajinmäärityksen hännän perusteella: "Norski tai Siperiankissa..."

   Poista
 12. BOOM! Jestas, mikä pörhiäinen! Ennätyksellisen mallikas kevätpörhiäinen. Uimahyppyskaalalla arvosteltuna täysi kymppi, kun huomioidaan vaikeusaste toteuksenkin ollessa täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ella. Tämä olikin ennätys, niin kestoltaan kuin pörheydeltään:D

   Poista
 13. Kuupas, Kevätpörhiäinen, ny me tiädetään miltä kissat tuaksuu. Meinaan eilen äippä kävi hevostalleilla ja siäl oli ollu monta kissaa, joita hän oli sylkytellyt.

  Takinrintamus ja kassi olivat ihan kissankarvojen peitossa. Me nuuskuteltiin kovasti.

  Sä oot kyl ihan paras Kevätpörhiäinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pojat♥ Ja te olette parhaita mäykkykavereita ikinä! Kuulostaa hieman siltä että teidän äipällä olisi kissakuumetta. Mutta ei syytä huoleen, ei se ole vaarallista!

   Poista
 14. Aivan loukkaannuin Myrskyn puolesta, kunnes luin, mitkä ohjeet tyttö oli saanut. Vastapäisessä naapurissa asui joskus kissa ja kolme pientä poikaa. Kun kissa käveli meidän pihalle, ne pojat huusivat kuorossa (kuten Tupu, Hupu ja Lupu). SE ON MEIDÄN KISSA!!

  Komea on häntä. Kunnioitus Myrskyä kohtaan kasvaa vain : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mayo:)
   Minä toisaalta ymmärrän hyvin tämän ohjeistuksen. Ja emme mekään kaipaa vieraita kissoja pihaamme, siitä voi seurauksena olla reviiririitoja. Myrsky on kyllä maailmankaikkeuden mahtavin sijaiskissa!

   Poista
 15. Ihana kevätpörhiänen! Kiva palata sijaisemännän turviin.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!