perjantai 20. tammikuuta 2012

Puhti poissa

Kissalta oli aamulla puhti poissa. Yleensä se on aamulla lähtenyt mukaani lumitöihin. 
Perjantaina sitä ei huvittanut.


Kuule, mene sä vaan itse. Mä en nyt jaksa.

Suurin syy kissan sänkyyn jäämiseen oli se tosiasia, että se oli vasta tunti sitten tullut sisälle. Onneksi minulla ei ollut paljon kolaamista, olisin voinut jättää sen iltaankin. Tulipahan lumityöt sitten tehtyä. Toista se oli keskiviikkoaamuna. Onneksi silloin apunani oli kissa.


Ruskeatiikeri, talonmiehen apulainen.

Ihmettelin että mitä varten kissa tuohon talven työvälineen (l. lumikolan) eteen oikein itsensä tunkee. 
No, pitihän se arvata. 


(pissatauko)

Sijaiskodin pihalle on henkilökunta laittanut talveksi kyltin. 
Tämä vihjeeksi niille vieraille, ketkä aukovat päätään lumitöiden ja talvikunnossapidon laadusta.
Toisin sanoen: Valituksia ei oteta vastaan. Parhaamme teemme.
Hyvää viikonloppua, oli luvassa sitten lumitöitä tai jotain muuta!

Translation: It´s friday and the cat and the staff are tired. No complaints, please.

8 kommenttia:

 1. Myrsky huolehtii siitä että lumenkolaaja pitää välttämättömät taukonsa eikä koko ajan hiki päässä kolaa. Kyllä se huolehtiminen ja muu pihan päivystys työstä käy, niin että joskus kissaltakin on puhti pois ja täytyy pitää taukoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet. Ahkeralle apulaiselle täytyy suoda taukoja. Se on vaativaa hommaa tuo apumiehen pesti. Vaikka ihan heti ei niin luulisi, mutta kuuluuhan apulaisen työhön myös tämä viihdyttäjän ja hengennostattajan rooli.

   Poista
 2. Repesin tuossa kohdassa missä tuli pissatauko :-DDD Juupa juu. Miten ne kissat osaavatkin asettua eteen, kampittaa, asettua oven väliin kun se pitäisi saada kiinni ja lumikolan eteen (eipä silti että kolaamista harrastaisin - pitäisiköhän hankkia lumikola? Luotan siihen, että kahtena viime talvena on tullut lunta monen vuoden edestä ja selviän jatkossakin lumilapiolla).
  Ruskeatiikeri talonmiehen apulainen on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ju! Eräänkin kerran se on huomattu. Jaloissa on niin kiva pyöriä:)
   Älä osta lumikolaa. Se on kuin manaisit sitä lumenpaljoutta tulevaksi! Mutta toisaalta... kolalla työskentely on helpompaa kuin heiluminen lapion kanssa. (Onko muilla siellä lumikolia? Siitähän voi päätellä jotain.) Muista kuitenkin että sinulla on siellä kaksi apumiestä ketkä tarpeen vaatiessa jelppivät! (Ehkä.)

   Poista
 3. Hah! Tuopa mainio kyltti. Sellainen tarvitaan tännekin. Yhden voisi laittaa etupihalle ja yhden ulkoilutarhaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos käsiisi vaan saat semmoisen, niin ehdottomasti semmoinen Helmin ulkilutarhaan! Toki siihen etupihallekin, jos oikein alkaa lumitöiden teko puuduttumaan. Tärkeysjärjestys on kuitenkin tuo. Ensin kissa. Sitten ihmiset.

   Poista
 4. Ruskeatiikerit ovat armoitettuja herrasmiehiä. Ja herrasmies joutuu joskus tekemään jotain näennäisen hölmöä naisväen eteen. Tuo pissatauko täytyy tulkita just näin. Myrskyn pissatauko oli uhrautuva interventio ja ideana, että lumityöt sikseen, uutta luntaa sataa joka tapauksessa ja kolataan levon jälkeen huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo saattaa hyvinkin pitää paikkansa. Kyllähän sen tietää että uutta lunta sataa jokatapauksessa vielä (liian monet kerrat) tänä talvena...

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!