tiistai 24. tammikuuta 2012

Kukkakaupan kautta kotiin

Ja kollin luokse

Sijaiskotiin on hankittu oikeaa kissanruohoa. Sijaiskodissahan oli tämä yritys/viritys viljellä kissanruohoa. Sehän onnistuikin jotenkuten ja viljelty vehnä kelpasi kissalle oikein hyvin. (Vehnä kasvoi pituutta huimasti, ja mutta se näytti aika rumalta.) Ennen vuodenvaihdetta veljenpoikani (kyllä vain, pikkuveljeni Mikon poika) halusi tuoda Myrskylle lahjan. Viisivuotias poika tuli tänne sijaiskotiin äitini kanssa ja hän toi Myrskylle kukkakaupasta oikeaa kissanruohoa. Veljenpoikani oli tehnyt valinnan että mikä ruohotupas ostetaan ja kumpi annetaan Vilmalle ja kumpi Myrskylle. Ja kuulemma Vilma oli ruvennut heti syömään ruohoa. Tämän uskoinkin, sillä lahjaksi saatu ruoho maistui Myrskyllekin erittäin hyvin. Viimeviikolla ruoho alkoi jo näyttäämään aika kärsineeltä, joten maanantaina hain uuden ruukullisen ruohoa.

Mitä? Onks tää varmasti mulle?

Kyllä vain, ruoho on juuri kissoille tarkoitettu. Siinä jopa luki: Candy for Your Pet. Tarkkaavainen erottaa yllä olevassa kuvassa oikealla taustalla vanhan ruohotuppaan. Hyvin on ruoho maistunut, vaikkei Myrsky mikään märehtijä olekaan. Missään suhteessa. Kukkakauppias sanoi että ruoho on eräänlaista kaislaa. (Ilmankos se pysyy noin hyvin pystyssä, paremmin kuin ruukussa kasvatettu vehnä.) Jos kaisla ehtisi kasvamaan, niin sinne päähän tulisi joku tupsu. -"Mutta eihän se ehdi semmoista pituutta saavuttamaan, kissa pitää huolen siitä." Totesi kukkakauppias, ilmeisesti kokemuksen syvällä rintaäänellä. Hänelläkin on kotona kissa.Bonuksena kissanruohon mukana tuli pakkausnaru!

Translation: Candy for Your Pet. Green green grass of...

15 kommenttia:

 1. Pakkausnarut on parhaita!
  RANSU

  Myrskyn selän ja hännän kuviot on niin ♥
  SAILA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ransu: Pakkausnarut on parhautta:) Mutta on se ruohokin hyvää!

   Saila: Täsmälleen samaa mieltä:)

   Poista
 2. Hmm...kun ensin ehtisi kasvattaa minkäänlaista ruohoa. Meillä oli juuri epätoivoinen yritys kasvattaa maissia. Eräänä aamuna kelmu oli vedetty sivuun ja maissinjyvät ja pienet idut viskottu multineen ympäriinsä. Mitä niistä lopuista ehti kasvaa, ei kovin korkeaksi ehtinyt. En ole viitsinyt minikasvihuonetta ostaa eikä ole mitään muuta kissan ulottumattomissa olevaa kasvatuspaikkaa. No, oli tuo korkealla kirjahyllyn päällä vähän aikaa, mutta se oli liian helppo unohtaa sinne näkymättämiin. Joten kukkakauppakaisla kera pakettinarun kuulostaa varsin houkuttelevalta. Olen ehtinyt jo pohtia, mitä kauppias sanoisi, jos pyytäisi pelkkää narua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mars kukkakauppaan vaan! Ja pyydät siihen paaaaljon narua ympärille:) Tämä ruoho maksoi viisi euroa, eli se on hyvinkin hintansa arvoinen. (Eilen illalla tajusin että minulta löytyy työpaikalta samankaltaista pakkausnarua, semmoista vanhanaikaista sinivalkoista. Sitä on vietävä kotiinkin.)

   Poista
 3. Hei, eihän kyseessä vain ole sädekaisla tai niilinkaisla, joita niitäkin on ikävä kyllä myyty silloin tällöin kissan ruohoksi, jopa kissankuvallisessa paketissa?
  http://www.resy.fi/artikkelit/sadekaisla.html

  Tuo tuli vain mieleeni, kun muistan joskus erityisen varoituksen kissalehdestä lukeneeni. Tässä tapauksessa toki epäilen, koska kerroit kukkakauppiaan itsensäkin olevan kissaihmisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitto että säikähdin! (Ja anteeksi kirosana) Tämä ei ole se Cyperys alternifolius. Mä taidan kuitenkin laittaa pienviljelykset uudestaan pystyyn. Onpahan varmasti puhdasta ja kotimaista. Ei kuitenkaan luomua.

   Älyttömät sydämentykykset sait aikaiseksi! Mutta hyvä kun kerroit.

   Poista
  2. Hyvä homma, eiköhän Myrsky sitten saa nauttia kaislastaan aivan rauhassa :) Pahoitteluni sydämentykytyksistä, mutta enpä olisi kestänyt itseäni, jos olisin seuraavaksi lukenut Sijaiskodista myrkytysuutisia mieluisten Myrsky-uutisten sijaan.

   Poista
 4. Tuollaista kaislaahan voisi ihan vaihtelun vuoksi tarjoilla Minnillekin, joka on koko ikänsä syönyt rönsyliljoja. Niitä se kyllä rakastaa ja vatsa toimii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkkana täytyykin sitten kukkakaupassa olla mitä ruohoa kissalleen valitsee. Ihan hyväähän tuo rönsylilja tuntuu olevan, google kehuu sen puhdistavan huoneilman homeesta ja pölystä ja korvien välin huolista!

   Poista
 5. Minullekin muistui heti mieleen joskus lukemani varoitus kissankaislasta, jota kukkakaupoissa myydään kissoja varten. Olen joskus vuosia sitten itsekin ostanut kissoilleni. Muistaakseni sen lehtijutun mukaan pieni määrä kaislaa ei aiheuta haittaa mutta kissankaislan jatkuva nakertaminen vuosien ajan kerryttää myrkkyä elimistöön. Mutta kun tämä ruoho ei edes ole sitä, niin ei hätää. Ajattelin olevani ilonpilaaja, jos lähetän varoituksen, mutta hyvä kun Ella varoitti ensin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et missään tapauksessa olisi ollut ilonpilaaja! Nämä ovat enemmän kuin tärkeitä juttuja, sillä mistä näitä kaikkia voi tietää? Kävin vielä tänään kukkakaupassa, kerroin jutusta ja vein sinne tulosteena tuon ellan linkittämän sivun. Kukkakauppias ei ollut paikalla, myyjä otti minut hienosti vastaan ja suhtautui vakavuudella asiaan.

   Poista
 6. Squee, squee! Raitoja: kiiltäviä kylkiraitoja, selän saumaraita ja hännän käärmeraidat!! Myrsky on niin tiikeriä, niin tiikeriä että ♥. Ihana kuva!!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Otto Kulta. Meillä taitaa olla hyvin pitkälti samanlainen kauneus/komeus maku:D

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!