torstai 12. tammikuuta 2012

Jalankulkusää

Eilispäivän Ilmatieteen laitoksen varoitukset iltapäivällä menivät näin:
Jalankulkusää 11.1.2012 klo: 15:49
Odotettavissa huomisaamuun asti:
Jalankulkukeli on tavanomainen koko maassa.

Tavanomainen? Koko maassa? Ei se mielestäni aivan näin eilen ollut. Jalkakäytävät ja pyörätiet olivat auraamatta kun tulin töistä. Näin oli asianlaita myös sijaiskodin pihalla.


Talven riemuja!


Lumityöt odottivat. Ensin oli kuitenkin vietettävä pieni leikkihetki Myrskyn kanssa. Kissan suosikkileluja pihalla ovat oksat. Niitä riittää ja ne ovat helposti uusittavissa. Harmi vain, että lumi oli peittänyt ne. Onneksi muistin mihin suurin pajunoksa oli jäänyt ja sain sen kaivettua esiin. Ja sitten leikittiin!


Onhan se riemullista, ainakin kissan ja lasten mielestä. Lumileikkejä!


Tämän jälkeen kävin vaihtamassa vaatteet ja jalkineet. Sitten alkoi lumien kolaaminen. Lämpötila käväisi lähellä nollaa, lumi oli melko painavaa, sireenit ja omenapuut olivat ihan luokillaan lumikuorman alla. Saakohan lähipäivinä lukea uutisia lumituhoista metsissä? Niistä tuhoista ei ainakaan voi syyttää myrskyä(!)
Kissa osallistui lumitöiden tekemiseen koko ajan. Sillä oli tarkkailijan osa. Se säntäili pitkin pihaa ja seurasi silmä kovana puuhiani. Ja jäi vielä ulkoilemaan kun sain pihan kolattua. Lunta satelikin iltaan asti.

Torstaiaamuna jalankulkusää oli jo normaali. Tosin iltapäivällä on luvattu uuden lumisadealueen saavuttavan Suomen -ja lunta satelee lauantaiaamuun asti! Eli lisempää lunta luvassa. Otetaan nyt kuitenkin rauhallisesti eikä vielä murehdita. Katsotaan kuinka paljon sitä oikein tulee.


Otos työmatkani varrelta.

Onhan se kieltämättä kaunista. Helpompaa se olisi jos omistaisi maasturin millä voisi ajella umpihangessa. Tai traktori olisi vielä kätevämpi! Eilisen "normaalin jalankulkusään" jäljiltä oli lumi tukkinut ja jäädyttänyt fillarin jarrupalat. Huomasin sen siinä vaiheessa kun yritin pysähtyä ottamaan valokuvaa. No, onneksi ei matkalla tarvinnut paljon jarrutella!

6 kommenttia:

 1. Ou, onneksi jarrutusta ei tarvittu kiireellisemmässä tilanteessa ensin! Aivan ihana sininen hetki -kuva.
  Ja leikkikuvat. Täällä ei tule lunta, vaan vettä ja välillä räntää. Jos sitä ei satu itse huomaamaan, sen huomaa siitä, että Ransu on tylsistynyt. Musti hoitaa suvereenisti ulko- ja myyrähommat säällä kuin säällä, mutta Ransu ei tykkää tästä yhtään, silti se tarvitsisi jotakin tekemistä. Tulos: avaan oven eteiseen (josta se pääsee halutessaan kissanluukun kautta ulkoilemaan) noin kahden minuutin välein, kun Ransu haluaa ulos mutta ei sitten haluakaan, sitten se tulee sisälle ja vaatii huomiota, heittelen sille leluhiirtä pari kertaa laiskasti, sitten se hyppää eteeni ja näppäimistöni menee entistä enemmän kuraiseksi, pöytäliinasta puhumattakaan, sitten Ransu haluaa pussata ja alkaakin purra nenääni, sitten se hyppää alas, juoksee taas ovelle ja haluaa eteiseen, ja kahden minuutin kuluttua taas ... jne.

  VastaaPoista
 2. Saila: Haa! Meinasin tikahtua kun luin kommenttiasi. Teillä on siis siellä kissaralli, eikun Ransuralli:D Kärsivällisyyttä!

  VastaaPoista
 3. Upea keli sijaiskodin pihalla ja työmatkan varrella. Täällä Helsingissä lumi on sulanut silmissä ripeässä sateessa - todella kurja keli nyt. Tästä kun pakastuu niin saadaan aito pääkallokeli jalankulkijoille, pyöräilijöille ja autoilijoille.Toivottavasti saamme lisää lunta, niin liikkuminen helpottuisi. Talvijuoksukengissä on nastat, mutta lumikerros tai isompikin kinos tekisi gutaa myös talvijuoksuun (ainakin toisi lisää tehoja ja rasittavuutta harjoitukseen). Talvipyöräilyni tuntui turvallisemmalta, kun fillareista löytyy nyt levyjarrut. Tosin levyjarrut pitävät aikamoista meteliä talvikeleillä, mutta turvallisuus on pääasia.

  Myrsky se ottaa koko ilon irti talvesta! Jep, henkilöstön toimia lumenkolaamisessa pitää tarkasti seurata ja antaa tarvittaessa ohjeita:D

  VastaaPoista
 4. Otto Kulta: Henkilökunta tekee parhaansa pitääkseen kissan tyytyväisenä. Taivaalta satavan lumen määrälle henkilökunta ei voi mitään, mutta pihan talvikunnossapidosta on huolehdittava. Lumet poistetaan ulkorappusilta ja rappusten vierestä. Myrskyllä on oma piilonsa ja sateensuojansa rappusten alla.

  VastaaPoista
 5. Lumi on totta vieköön vallan kaunista kuvissa! Ja kuva työmatkasi varrelta loistava.

  VastaaPoista
 6. Mamma: Kiitos! Lunta on kiva katsella. Ne lumityöt ja matkanteko lumessa ovat sitten jotain muuta. Kuvia otin kaikkiaan viisi, niistä tämä oli paras, yksi välttävä ja lopuista tuli "taidekuvia." Laitoin kameran sillankaiteelle, painoin varoen laukaisijaa ja annoin kameran tallentaa. Ja tietysti pidin hihnasta kiinni ettei se tippunut veteen!

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!