torstai 5. tammikuuta 2012

Paikallisvartiointia

Mitä tehdä jos kieltokyltit eivät auta pitämään tunkeilijoita poissa?

Täällä vartioin minä.

Siksipä sijaiskodin pihalla suoritetaan paikallisvartiointia. Tarvittaessa toimistoaikana, toimistoajan ulkopuolella sekä tarpeen vaatiessa ympärivuorokautisesti. Sijaiskodin paikallisvartija ennakoi toimintaympäristöä uhkaavat riskit ja puuttuu ongelmatilanteisiin välittömästi.


(Täältä onkin muuten hyvät näkymät tuonne lintulaudalle...)

Sijaiskodin vartiointipalvelun paikan päällä oleva vartija suorittaa turvallisuuteen liittyviä tehtäviä pyrkien ennalta ehkäisemään, estämään ja rajoittamaan vahinkoja ja rikoksia. Näkyvä vartiointi on ennaltaehkäisevää turvallisuutta.

Toisin sanoen: Suuri Musta, pysy poissa täältä!

9 kommenttia:

 1. Onpa katu-uskottava vartija raitoineen ♥
  Teilläkin on tuollainen hieno vanha posliininuppi, olen säästänyt omani ja aion tehdä siitä jonkun tosi hienon pihakoristeen tai naulakon :-D

  VastaaPoista
 2. Asiallinen vartiointi-ilme! Mitäs on tuossa Myrskyn jaloissa - pamppu ja kilpi? Hieman pieniltä näyttävät:D

  Tästä tulee mieleen ihailemani Clan Chattanin vaakunat. Nämä on näitä skottijuttuja: Clan Chattaniin (kissojen klaani) kuuluvilla suvuilla (mm. MacPherson, MacThomas jne) on vaakunassaan se mainio skottilainen villikissa. MacPhersonin motto on: "Touch not the cat bot a glove. 'Bot' tarkoittaa without. Myrsky on kuin ilmetty clan chattanin kissa ja motto on mitä mainioin.

  VastaaPoista
 3. Leppoisaa loppiaisviikonvaihdetta Vartijalle ja hänen henkilökunnalleen. Toivottavasti Vartija malttaa vähän lötkötellä sisällä lämpimässäkin.

  VastaaPoista
 4. Saila: Hyvinkin katu-uskottava, varsinkin pesäpallomailan kanssa:) Täytyy mainita että sijaiskodin romunkerääjä haalii niitä itselleen. Niitä on muuten eri mallisia, sekä erikokoisia, jopa noin 20cm korkeita. Vanhempieni kesämökillä saaressa kookkaimmat yksilöt on asennettu laiturille, niihin on vieraiden hyvä kiinnittää vene. Niitä voi siis käyttää vaikka mihin! Viime syksynä löysin metsästä lahonneesta puhelinpylväästä yhden yksilön, ja se oli poimittava mukaan ja tuotava ihmisten ilmoille.

  Otto Kulta: Niinkuin yllä mainitsinkin, keraamiset sähkötolpan eristeet ovat monikäyttöisiä. Ne toimivat myös pelotteena!
  Ja jep. Kohtelias varoitus tuo "Touch not the cat bot a glove" Pitäisiköhän sijaiskodinkin suunnitella oma vaakuna? Opiskeluihini kuului pieni johdatus heraldiikkaan.

  Paula: Kiitos samoin teillekin. Vartija malttaa kyllä pitää vapaata, sillä pyhäkorvauksia sille ei makseta, yölisistä puhumattakaan. Nytkin se keräilee voimiaan sängyssä mahdollisten yöllisten koitosten varalle...

  VastaaPoista
 5. Hienoa sijaiskodilla on vartija, joka on oikeasti paikalla, eikä vaan tarraa ikkunan- tai oven pielessä. Näin vartioinnissakin on aito tuntu (ei human, vaan feline touch:).

  Heraldiikkaa, jepjepjep! Myrskylle ja sijaiskodille kuuluu oma vaakuna! Meiltä suvuista löytyy jo karhua ja kettua:D, mutta ihkaomassa ja omalla luvalla tehdyssä vaakunassani pitää olla kissa. Mikään muu aihe ei vain käy. Ja samalla voisi siihen ujuttaa jotain muuta kissamaista (mitä - siitä voisi kysyä neuvoa kissablogiyhteisöltä). Voi olla että ennen vaakunaa kokeilen aihetta ex libriksessä. Niteitä kun on lähemmäs kolmisen tuhatta ja yritän tämän vuoden aikana jotenkin järjestellä/luetteloida niitä. Samassa harjoituksessa voisi sitten liimata kirjoihin ex librikset.

  Tässä linkit Clan Chattanin mottoon:
  http://www.celticstudio.com/celticstudio/database/clans/020.htm

  MacPhersonin heraldiikkaa löytyy pdf:n 2.sivulta
  http://www.clan-macpherson.org/pdfs/ApplicationForm.pdf

  Ja MacThomasin käärmettä pitelevä kissi täältä:
  http://www.clanmacthomas.com/

  VastaaPoista
 6. Hän on naamioitunut välinpitämättömäksi, mutta mikä peto sieltä kuoriutuukaan tarvittaessa. Linnut sen jo aavistavat.
  Erinomaiset kuvat : )

  VastaaPoista
 7. Vahdilta ei jää kyllä mikään pihan tapahtuma huomaamatta!

  VastaaPoista
 8. Otto Kulta: Feline touch, nimenomaan! Pitää tunnustaa, että yhden vaakunan jouduin kurssin puitteissa suunnittelemaan. Kissihän sieltä vaakunasta löytyi. Ja opettajalta heti täystyrmäys kun luonnosta vein näytille. Olin piirtänyt suloisen ja herttaisen kissan, mutta vaakunakulttuuri vaatii suuria, pelottavia ja ärjyviä kissapetoja, GRrr! Ei mitään pientä ja sievää. Oma ex libris on loistava idea:)

  Sirpa ja Kollo: Tarkkana on oltava!

  Mayo: Olet oikeassa, ulkonäkö saattaa johtaa harhaan. Suloisen ja pehmeä karvapeitteen alta löytyy tarvittaessa armoton peto;)

  Mamma: Vahti harjoittaa taitojaan joka päivä, pihan valvominen on erittäin tärkeää.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!