perjantai 30. marraskuuta 2012

Sijaiskodin vilkas hiirisyksy

Metsähiiri pyrkii ilman kylmetessä sisätiloihin

Näin otsikoi paikallislehti (IH 29.12.2012). Jutussa mainittiin että viime aikoina hiiret ovat liikkuneet ja käyneet hyvin pyydyksiin. "Eniten havaintoja on pitkähäntäisistä ja valkovatsaisista metsähiiristä. Muutama vuosikymmen sitten hiirenloukun yleisin saalis oli harmaaturkkinen kotihiiri. Vähitellen metsähiiri on syrjäyttänyt sen lähes täydellisesti."


Myös vesimyyrät ovat käyneet hyvin sijaiskodin pyydykseen. Saalisjakauma on sijaismamman mielestä 50-60 (fifty-sixty). Henkilökunta päättikin palkita ahkeran hiirenpyytäjän ja kävi ostamassa kissalle tänä aamuna matokuurin.

Translation: Mousetrap.

25 kommenttia:

 1. Matokuurin? Nyt ne kettuilee siulle. Mie pyydystän matoja. Tuovat varmaan miulle hiirikuurin. Yäk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän ne tekee, vaikka pyyteetöntä palvelustahan tässä suoritetaan! (Ihme tyyppejä.) Täytyy nyt jahdata niitä hiiriä vaan entistä enemmän...

   Poista
 2. Hyvä, että biologinen torjunta pitää myyrä- ja hiirikannan kurissa. Miten usein annat matokuurin Myrskylle? Olen tilkinnyt kaikki hiirien sisääntuloaukot talossa, mutta rakenteissa niitä vilistää, päätellen siitä, että Nero katselee pitkin seiniä ja kattoa. Välillä se pyytää vintille hiirijahtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kolmas tänä vuonna. Ensimmäisen kissa sai keväällä pistoksena ELL-käynnin yhteydessä, seuraava oli loppukesästä. Alkuvuosi oli hiljaista metästelyn suhteen joten en talvella antanut. Pitäisi varmaan antaa kolmen kuukauden välien, mutta en ihan suotta viitsisi lääkitä.
   Tokihan Neron täytyy välillä päästä hiirijahtiin!

   Poista
 3. Onpas silläkin komeat viikset, muun komeuden lisäksi. Ja toinen komistus siellä takana taas ylpeänä ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pollea poikahan se Myrsky on, kova jahtaamaan noita. Mielellään antaisi Minnillekin yhden. Laitanko pakettiin ja postiin;)

   Tuolla hiirellä oli muuten kauniit ja suuret silmät, eikö vain?

   Poista
 4. Vesimyyriä meilläkin on tänä syksynä ollut harva se päivä oven takana odottamassa mamman kehuja . Kai se olis taas yritettävä matokuuria ja meillä se onkin jokaiselle viidelle oltava oma kikkansa. Nirsoimmallekin saan annettua, kun liotan pillerin ensin vesitilkkaan ja sitten vasta sekoitan herkkuruokaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sinullahan on viisi kissaa. Se tarkoittaa viisinkertainen määrä jyrsijöitä Myrskyn saaliisiin verrattuna, jokaiselle päivälle omansa! No, hyvää työtähän tuo kannan verottaminen on...

   Tsemppiä matokuurin jakamiseen.

   Poista
 5. Onpa siellä oltu ahkeria kun on pidetty hiiret ja myyrät kurissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kissa on viihtynyt puuhassa, ei ole metästely ollut vastenmielistä:)

   Poista
 6. Myrsky on ahkeroinut ja pitänyt sijaiskodin hiirettömänä. Hyvä Myrsky! :)

  VastaaPoista
 7. Onnea Myrskylle! Vaatimattomalle metsästäjälle joka niin vaatimattomana taka-alalla istuskelee!

  VastaaPoista
 8. Varsinainen mousetrap kyllä tuo Myrsky. Mitähän meidän pojat tekisivät jos hiiren kohtaisivat? Vaan ei pidä aliarvioida, voihan olla että meidänkin mammanpojissa asuu sisällä villi metsästäjä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti hiirtä jahdattaisiin ja siltä otettaisiin nirri pois, kyllä se on kissalla niin sisäänrakennettu juttu tuo metsästäminen. Vaikka kuinka olisi sisäkissana elellyt.

   Poista
 9. Teillä on ahkeroitu.
  Niinpä täällä on myös hiiret pyrkimässä sisälle.
  Ei ole metsäsyäjää niin on tarvinnut turvautua loukkuun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Loukun tyhjänteminen on aika ikävää puuhaa:(

   Poista
 10. Taustalla näkyvät topakat tassut näyttävät kertovan:
  "Loppuu se pyrkiminen. T: Myrsky" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Myrsky hoitaa homman -niin pihalla kuin puutarhassa!

   Poista
 11. joo, matokuuria mennee melekosesti meilläkin ;)

  VastaaPoista
 12. Oho, kommenttini karkas ennen aikojaan.. Niin Blackie oli lisäämässä että HYVIN METSÄSTETTY (kun tietääksemme se itse ei ole tainnut vielä koskaan saalista saada, pinkaisee meinaan paremminkin pakoon...:)
  -Helena ja Blackie-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se Blackien aikakin vielä koittaa. On niitä muutkin kissat ulkoilutarhasta jyrsijöitä napanneet. Eikä hihnakaan ole este, se on vain hidaste. Tällä viikolla vanhempieni hihnassa ulkoileva kissa (Vilma) nappasi päästäisen. Karkuunhan se päästäinen lujahti, mutta suussaan kissa sitä piti ja kovasti leikki sen kanssa.

   Poista
 13. Loistavasti ideoitu palkinto Myrskylle: matkokuuri. Kissan parasta ajatellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, palkinto ja palkinto... Joku herkkupussi olisi ollut varmaan enemmän kissan mieleen, mutta täytyyhän se madotuskin hoitaa. Ja nimenomaan kissan parhaaksi se onkin.

   Poista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!