lauantai 21. syyskuuta 2013

Kaverikuva

Tai kaksi koevedosta

Luokkakuvat ja kaverikuvat, ne aiheuttivat teini-ikäiselle murhetta ja alemmuudentunnetta. Muista erään kaverikuvan mikä oli täysi fiasko ja edelleen ihmettelen syvästi miksi ihmeessä semmoista piti edes ottaa? Onneksi ne karmeat paperikuvat ovat jonnekin laatikon pohjalle hautautuneet ja toivottavasti siellä pysyvätkin. (Unohtuneet ne eivät kuitenkaan ole koska vielä aikuisiällä niitä näin kauhulla muistelen.)

Onko teistä otettu joskus kaverikuvaa? Onko kenelläkään hyviä muistoja niistä kouluajan luokkakuvista? Tällä viikolla parissa blogissa olen bongannut pari kivaa kaverikuvaa. Torstaina Saaripalstan Saila oli kuvassa autoilua harrastavan kalenteripojan kanssa, tänään Triolan nuori aikuinen söpösteli yhdessä Herra Nilssonin kanssa.

Tekisi mieli laittaa haaste pystyyn. Hyväntuulen kaverikuva. Mutta enpä taida, sillä kaikki eivät halua tulla valokuvatuksi, saatikka sitten kuvaansa nettiin laittaa kaikkien näkyville. Tässä kuitenkin meidän kaverikuva.


Tai sovitaanko niin että kaksi koevedosta. Puhelimellani otetuista kuvista tulee hassun pitkänomaisia, sen vuoksi laitoin kaksi kuvaa vierekkäin. Olisi todella ihana nähdä teidän muidenkin kaverikuvianne, mutta ei todellakaan ole pakko jos ei halua.

Oikein lämpimästi tervetuloa mukaan seijastiina ja mukavaa viikonloppua teille kaverit!

Translation: Best Friends Forever.

Edit. Koska rohkeita lukijoita ilmaantui, lisäsin tunnisteisiin sanan haaste.

43 kommenttia:

  1. Teillä on mainiot kaverikuvat!♥

    Mulla ei ole kouluvuosilta kaverikuvia.;-) Luokkakuvia ja koulukuvia itsestä ja kavereista on tallessa.:-)

    VastaaPoista
  2. Ihanat vedokset!
    Mulla on ihan kiva kaverikuva kouluajoilta ja olen edelleen hyvä kaveri molempien siina olevan kaverin kanssa. Mutta ne 80-luvun kampaukset ja vaatteet... ONNEKSI ne todellakin ovat paperikuvia eivätkä missään facebookin arkistoissa! Harmittaa nykynuorison puolesta, että heidän karmeat teinikuvansa ovat ikuisesti kaikkien nähtävillä.
    Tämäpä kiva haaste, mulla olisi sopiva kuvakin vaikka blogissa tuo jonkinlainen kaverikuva jo olikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila. Joo, pystyyn nostetut pikeepaidan kaulukset, valitettavasti muistan. Ja tuo oli kyllä oikein kuvaava sana teinikuvista: Karmea. Sillä sitähän ne kuvat jossain välissä olivat. Ihan karmeita:D

      Poista
  3. Ihanat kuvat! ♥

    Meistä on Felixin kanssa yhteinen kuva profiilissa, mutta toisten kanssa on ollut hankalampi ottaa kuvia... Niitä kyllä on, mutta en tiedä, ovatko ne muutoin kuin muksujen osalta julkaisemiskelpoisia... :D

    Minulla on muutama kaverikuva ja niistä suhteellisen hyvät muistot. Koulukuvaukset olivat lukioon saakka ihan mukavia, sen jälkeen en ole niistä niin innostunut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina:)
      Sinulla on ihana profiilikuva, jospas sitä itsekin saisi kissaa tuohon malliin ihan oikeasti pitää sylissä, niin kauan että ehtii hetken ikuistamaan. Ala-asteen koulukuvaus oli vielä ihan jees, mutta yläasteen kuvat voi apua, ei niitä halua nähdä!

      Poista
  4. Siinä ne söpöstelevät, kaverukset :) Kun tarpeeksi kauan kuluu aikaa, alkavat omatkin luokkakuvat näyttää hellyttäviltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ala-asteen kuvat ovat hellyyttäviä, yläasteen kuvista on hellyyttävyys kaukana!

      Poista
  5. Kaverikuvia on kyllä otettu kouluaikoina. Mulla ei tosin ole niistä mitään sen suurempia traumoja jäänyt, mutten kyllä niille enää käyttöä keksisi.

    Mutta nuo teidän kaverikuvat kyllä ovat suloiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Sinä siis selvisit koulukuvauksista ilman vaurioita!

      Poista
    2. Juu, mutta nyt kun lukee näitä kommentteja, niin huomasin, että puhe olikin yläasteen kuvista. Minä puhuin ala-asteen kuvista... Ei musta mitään kaverikuvia yläasteella otettu, ja saattaa olla etten halunnut kotiini niitä yksittäiskuviakaan. En ole ihan varma. Luokkakuvia on, mutta ne ei ole niin pahoja.

      Poista
  6. Oikein ihastuttava kaverikuva! Kattimaniasta taitaa löytyä yksi kaverikuva Kajsan kanssa, vaikka kissa ei olekaaan kovin innostunut kaveeramisesta. Katsotaan, jos joskus Devinkin kanssa :)

    Kouluajoilta on tasan kaksi kaverikuvaa, ja onneksi molemmat ovat varsin ihastuttavia. Luokkakuvat ovatkin sitten asia erikseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirene:) Sinä onnellinen, voit etsiä kaverikuvat esiin ja olla iloinen!

      Poista
  7. Joo, kyä teil taas on niin söpöstelykuva että. Me otettiin haaste vastaan ja kaverikuvailtiin. Ei kyl tullu yhtä nätti ku teijän kuvasta, mut meijän äippä ei ookaan siävä ja nuari, niiku sun mammas, Myrsky. Mehän ny ollaan aina komeita ja onnistutaan joka kuvakulmasta. Joo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Nyt uskallan lisätä haaste-sanan tuonne tunnisteisiin, olitte ekoja. Te pojat todellakin olette niin kuvauksellisia että alta pois! Kaverikuvissa ei ole väliä onko turkki hyvin tai näkyykö kello, vaan se fiilis mikä on kaverusten kesken. Että tykätään ♥

      Poista
  8. Ihanat kuvat teistä, te ootte aina niin supersöpöjä yhdessä <3
    Mä juuri napsin tänään potilaasta kuvia mun sylkyssä, joten taidamme vastata niillä haasteesee. Jos onnistun saamaan kuvat ulos kännykästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko:) Kännykällä kuvaaminen on muuten helppoa, mutta kuvien ulos saaminen hankalaa ja monimutkaista. Minä otin käyttöön SkyDrive palvelun, sen pitäisi olla helppokäyttöinen, kunhan muistaa lähettää kuvat sinne ja asentaa jonkun ohjelman koneelle ja ja ja...

      Poista
    2. Mulla on myös Skydrive, mutta en tykkää siitä kuin sillon, jos pitää kaverille lähettää isoja kuvamääriä. Onneksi uudessa kännyssäni (uusi Lumia) saa kuvat hyvin helposti ulos, edellisessä (vanha Lumia) oli karsee työ zunen kanssa. Muuten, kameran asetuksiiin voi muuttaa sen kuva koon, jos ei tykkää suikaleista ;)

      Poista
    3. Näin minä olen ajatellutkin että jostain sitä kuvakokoa voi säätää, kunhan vain blondi ymmärtäisi(!) Minun oli pakko vaihtaa kännykkä kesällä kun vanha kuoli, silloin en uskaltanut ostaa Lumiaa kun ei voitu luvata että koiratutka toimisi siinä. Nyt se toimii, ja minulla on nyt siis "uutena puhelimena" pari vuotta vanha N8.

      Poista
  9. Söpö kuva bestiksistä:)
    Blogimme profiilikuva käynee kaverikuvasta, samantyylisiä löytyy kyllä.
    Luokkakuvat näyttävät nyt jo hellyttäviltä, kuten Cherikin sanoi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on ihana profiilikuva, huomasin sen heti kun se vaihtui. Se on ihana ♥

      (Minun pitää varmaan elää kahdeksankymppiseksi että suostun puhumaan yläasteen kuvistani hellyttävinä!)

      Poista
  10. Täti-ihmisen kouluaikoina ei otettu kaverikuvia, mutta uskoisin että niitä olisi nykyään aika kiva katsella ja kokea taas se teini-iän agsti ;)

    Kiva kaverikuva ♥

    VastaaPoista
  11. Koulussa ei kaverikuvia otettu, mutta luokkakuvat ovat tallessa ja varsin ... no hassuja. Naukulassa lähdetään mukaan tähän haasteeseen, kuva on jo otettu ja vaikkei siinä niin mammaa näykään, niin tunnelman uskon välittyvän :)

    VastaaPoista
  12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  13. Ei epäilystäkään, että olette ystäviä kaverikuvassa : ) Minulla voi olla vähän työn takana tämä haastevastaus, joten katsotaan, katsotaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten sanottua, ei ole mikään pakko. Hyvällä mielellä saa osallistua tai jättää osallistumatta:)

      Poista
  14. Kiva haaste :) Meillä sattuu olemaan sopiva kaverikuva vain vähän aikaa sitten julkaistussa postauksessa. Tälla osoitteella pääsee haastekuvaamme:
    http://myymimaikku.blogspot.fi/2013/08/arttu-valokuvastudiolla.html

    VastaaPoista
  15. Halikaverikuva :) Voi meidänkin pitää..!
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
  16. Ihania kuvia - ja haasteeseen vastattu juuri♥

    VastaaPoista
  17. Minultakin löytyy kaapista kaverikuvia ala-asteelta lukioon saakka. Ja kaapissa ne saavat toistaiseksi ollakin, jotenkin tuskaisaa niitä olisi katsella. Ehkä sitten vanhempana mieli muuttuu.

    Mutta kissoista meiltä löytyy kaverikuvia, joita on suorastaan ilo katsella, olemmekin siis osallistuneet haasteeseen :)

    Mukavaa sunnuntain jatkoa sijaiskotiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä luulen että minäkin pystyn katsomaan yläasteen kuviani vasta kun olen iäkäs. Tai vastaavasti erittäin heikkonäköinen:D

      Ihana että osallistuitte:)

      Poista
  18. Ala- tai yläasteen kuvat olivat melko vaihtelevia. Myöhemmältä ajalta muistuu yksi hyvä kaverikuva opiskuluajoilta ja siinä se.
    Teistä on ihana kaverikuva! Myrskyllä on suorastaan leveä hymy ja mammakin sieltä vähän pilkottaa :)

    Ehkä mekin rohkaistutaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna:)
      Rohkeasti mukaan jos vähänkin siltä tuntuu!

      Poista
  19. Koulukuvista minulla on myönteisiä muistoja. Kaverikuvia ei minun kouluaikoinani otettu - en ole niistä ennen kuullutkaan. Minnan ja Myrskyn kaverikuva on suloinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula. Muistaakseni niitä joutui erikseen pyytämään, ei niitä sen suuremmin markkinoitu. Nykyäänhän tuo koulukuvaus on aika hyvä bisnes. Se ryhmäkuvaus aloitetaan jo kerhossa, ja valita voi myös sisaruskuvat.

      Poista
  20. Minäkin osallistuin juuri tähän haasteeseen! :)

    VastaaPoista
  21. Vastasimme juuri haasteeseen, minä ja Tikru: http://justkittying-melike.blogspot.fi/2013/10/true-princess-princess-lasaia.html

    VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!