maanantai 3. kesäkuuta 2013

Hellettä

Ja takertumisia

Kesämekko ja varvassandaalit on kaivettu esiin, helle tuli. Ikkunaan on viritetty hyttysverkko, yöllä on nukuttava ikkuna auki. On niin kuuma.

Minun täytyy tunnustaa että olen ollut varsinainen takertuja tänä keväänä. En ole antanut kissan ulkoilla öisin, olemme nukkuneet samassa sängyssä yöt. Kissa on ollut ihan tyytyväinen osaansa. Protestoiminen on ollut varsin vähäistä. Kymmenen aikaan olemme käyneet yhdessä nukkumaan, sängyssä on oltu kiltisti aamuun asti.


Kunnes nyt. Ulkona on viileämpää kuin sisällä. Myrsky on tyytyväinen. Kissa viihtyy yöjalassa. Sijaismammalla taasen on silmät ristissä. Unen laatu kuumassa ilmassa on vähän niin ja näin. Ja kissa herättää minut yöllä joka kerta kun tulee kotiin. Nukkumaan se malttoi tänään käydä aamuneljältä. Ja herätyskelloni soi parin tunnin kuluttua siitä...

Mukavaa helleviikkoa ja viileitä kesäöitä kaikille!

Translation: Warm Greetings!

22 kommenttia:

 1. Huh huh, kyllä helleaikaan on tosiaan hankala nukkua, kissankin. Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Ja kuinka kuuma teillä mahtaakaan asuntoautossa olla...

   Poista
 2. Kuumuus vaikuttaa kissan aikatauluihin. :) Kollo on toistaiseksi antanut mun nukkua öisin - joinakin lämpiminä kesäöinä edellisinä kesinä kissa on valvonut ja valvottanut - saa nähdä, miten käy tänä kesänä. ;)

  Myrsky optimoi lämmönsäätelynsä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni suunnitelmat uusiksi kun helteet tulivat! Toivottavasti teillä ja meillä saadaan tänä kesänä nukutuksi.

   Poista
 3. Meillä Viiru hakee talon viileintä paikkaa näissä helteissä. Eikä pistä ollenkaan harmikseen ilmalämpöpumpun hurinaa;)

  VastaaPoista
 4. Hei vaan,
  Olen laittanut kissalleni pakastimesta otetun puhtaan lakanan aluseksi nojatuoliin, missä Tarmo-kissa sisällä ollessaan nukkuu. - Kirjoitin tämän vinkin jo toisaallekin... Lakanat kun Suomessa voi pestä 60C tai 90C, ihan miten haluaa, ei ole mielsäni bakteerivaaraa kotipakastimen kanssa touhutessa. Pakastinhan tappaa bakteerit!!
  - Kissat osaavat "rajoittaa" kylmää ja lämmintä ilmaa sopivasti, joten yksi kylmässä pidetty lakana riittää unensaantiin, ainakin miedän Tarmo-herralla.
  PITÄÄ OLLA KUIVA LAKANA PAKASTIMEN KAUTTA, muuten kastuu kaikki paikat tuoli mukaan lukien, eikä kissit kyllä vesilätäkössä nuku!!
  Oli Hills Pets- otsion alla jokin hernepussiviritys.
  Voi kokeilla tykönään kukin tavallaan.
  terv. Kirsi

  VastaaPoista
 5. Ihana kuva sinusta ja Myrskystä :)

  Meillä Sulo on helteen lyömä ja olen viilentänyt sitä laittamalla märän pyyhkeen sen päälle ja kattila on jopa ollut tyytyväinen.
  Talvisin vetoinen kotimme on kesähelteillä suht viileä tai ainakin se lämpenee hitaasti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna:) Itsensä kuvaaminen on aika haastavaa!
   Ei ihme jos Suloisuus on helteen lyömä, olisin minäkin noin pitkän (ja upean) turkin kanssa.

   Poista
 6. Vähemmästäkin menee yöunet: Helle ja raitapaita yöjalassa.

  VastaaPoista
 7. Kuumuutta riittää etsitään varjoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varjo on ystävämme, ja onneksi illan tullen hieman viilenee.

   Poista
 8. Sijaiskodin mammahan voisi siinä samalla löyhytellä viuhkalla Myrskylle viileyttä, kun vieressä on niin sopivasti... ;)

  Kiva kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmoinen viuhka sattuikin käsiin lauantaina, hmm...

   Ja kiitos:)

   Poista
 9. Myrskyhän muistuttaa varsin ihmisnuorisoa! Eiväthän ihmismammatkaan saa kunnollista lepoa silloin, kun lapset ovat "rimpsalla" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas osuva vertaus! Nyt tiistaina kotiin tultiin puoli viideltä...

   Poista
 10. Myrsky on kunnon poika kun viihtyy mamman seurassa öisin. Meillä ei ole ollut karvaista yöseuraa pitkiin aikoihin, aamuisin kyllä herään kissan vierestä, se on hipsinyt sisään aamupuolella. Ei tosin näissä helteissä, maakellarin katolla on mukavan viileä paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari tuntia se malttaa samassa sängyssä olla. Suotakoon nämä yöjuoksut kissapojille, ulkona on öisin viileämpää kuin sisällä.

   Poista
 11. Tämä mamma ei saisi unta lainkaan, jos kissa olisi ulkona omilla teillään. No, vähän eri asia, kun on leikkaamaton naaraskissa. Vaikka Ruska ei sängyssä yleensä nukukaan, on mielenrauhan kannalta tärkeää, että se on seinien sisällä. Siksi ymmärrän sinua ja "takertumistasi" varsin hyvin.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!