perjantai 16. maaliskuuta 2012

Muurahaiskäpy

Joskus aamuisin, kun elo on sijaiskodissa tyyntä ja rauhallista, ehdin petaamaan sängyn ennenkuin kissa tulee aamulenkiltä sisälle. Aamupalan jälkeen on päiväpeiton päälle hyvä kiertyä kerälle. Varsinkin silloin, jos maaliskuinen pakkanen on päässyt yllättämään.


Sijaiskodin muurahaiskäpy.

Kerälle kiertynyt kissa muistuttaa henkilökunnan mielestä muurahaiskäpyä. Mikä se muurahaiskäpy oikein on? Se on omituinen otus, joka puolustautuu petoja vastaan kiertymällä palloksi. Ja muurahaiskävyt ovat pukeutuneet panssaripukuun. Onneksi Myrskyn ei tarvitse sijaiskodissa pelätä petoja eikä pukeutua panssariin.

Oikea muurhaiskäpy. (Kuvan löysin Googlen kuvahaun avulla.)

Kerälle kiertyminen on kuitenkin joskus oikein mukavaa.

Iloksemme blogi on saanut uuden lukijan! Tervetuloa mukaan Teuvo!

Translation: Is it a Pangolin? No, it´s a Cat!

12 kommenttia:

 1. Nehän ovat kuin kaksi marjaa : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan että Myrsky on pehmeämpi silittää kuin tuo muurahaiskäpy!

   Poista
 2. Ohhoh, en ole koskaan nähnyt kuvaa muurahaiskävystä pallona! Onpahan otus. Luonto on niiiin ihmeellinen ja kiehtova, ei ole mitään luonnon ja luonnoneläinten kaltaista "viihdettä", joka niille vetäisi vertoja. Stoorit, juonenkäänteet ja motiivit sekä suoritukset hengästyttävät.
  Miten Myrsky saakin itsensä noin rullalle, kuvissa se kumminkin näyttää aika rotevalta kollilta. Joustava tyyppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita luonnossa riittääkin:D
   Onko Myrsky mielestäni kookas vai ei, en osaa sanoa. Luulen että se on ihan keskikokoinen ja pian keski-ikäistyvä kissa, keski-iän merkein: Vararavintoa on kertynyt aavistuksen verran keskikehoon. Tuo asento otetaan silloin kun toivotaan henkilökunnan poistuvan paikalta, tai ainakin olevan hiljaa. Sillä oma rauha se pitää kissallakin olla!

   Poista
 3. Myrsky on kyllä tuossa kääriytynyt aika tiukalle kerälle. Tuttu näky meilläkin. Luulisi ettei kissalla tuollaisessa tiukassa kerässä oleminen olisi kovinkaan lokoisaa, mutta ilmeisesti sillä on siinä hyvin levollinen ja turvallinen olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luulen että tuossa asennossa on turvallista olla. Joskus kissa tunkee itsensä mahdollisimman pieneen koloseen, kuten kaapissa olevaan sukkalaatikkoon missä tilaa on todella vähän. Mutta näyttää se itsensä kiepille asettaminen onnistuvan sängyn päälläkin!

   Poista
 4. Voi miten suloinen Myrskykäpynen!! <3 yhtäläisyyttä on havaittavissa! :)

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!