perjantai 23. joulukuuta 2011

Joulukuun päivä on lyhyt

Onneksi talvipäivän seisaus on takanapäin, se pantiin eilen merkille Saaripalstalla. Pian tuleekin siis jo kevät. Tai ainakin muutaman kuukauden kuluttua. Sitä ennen olisi vietettävä tätä joulujuhlaa. Sijaiskodissa on valmistauduttu jollain tapaa joulunviettoon. Itseni luokittelen kategoriaan ei-niin-jouluihminen. Jotain on kuitenkin yritettävä, ihan olosuhteiden pakosta ja ympäristön painostuksesta(!) Heikompihermoinen suistuu helposti stressin puolelle jos täydellisyyttä tavoittelee. Itse kuitenkin valmistaudun jouluun pienin panostuksin, en kuitenkaan mene siitä yli mistä aita on matalin.

Tänään olikin vapaapäivä, ja oli kiva puuhastella kotona valoisaan aikaan. Ensin pistäydyin valokuvaliikkeessä teettämässä viimehetken joulukortit naapureille. Ja kukapa korteissa komeilee? -No Myrsky tietysti! Ja hei hulinaa mikä meno kaupungilla olikin. Kauhistuksen paikka. Onneksi kaikki lahjat on hankittu, pari vielä kääräisen pakettiin. Kaupungilta kotiuduttuani ryhdyin lakanoiden vaihtoon. Sen olisin tehnyt jo aamulla, mutta lakanoissa kelli eräs komea herra, mitä en hennonut pois häätää.

Ai vaihtaisit lakanat vai...?

Käy ensin vaan siellä kaupungilla, mä torkun vielä hetken.

Tämän jälkeen tarkastimme miltä eilen metsästä haettu joulukuusi näytti. Ei suinkaan varastettu kuusi, vaan yhdessä metsänomistajan kanssa haettu ja kaadettu. En raaskinut kovin hienoa ottaa. Tämä yksilö ei olisi ikinä rahanarvoiseksi kasvanutkaan, joten se olisi pian laitettu harvennuksessa nurin. Isoa kuusta en olisi voinut kuvitellakaan. Ikinä minulla ei omassa kodissa ole joulukuusta ollut. Metsänomistajan itselleen valitsema kuusi sen sijaan oli, no, hieman toista luokkaa kuin tämä sijaiskodin kuusi. Laitetaanko kuusi sisälle vai jääkö se pihalle, siitä ei ole vielä tehty päätöstä. Ja nähtäväksi jää että kiipeääkö kissa kuuseen vai ei?

Oi kuusipuu!

Valoisaan aikaan kannoin vielä polttopuita sisälle ja pistäydyin isovanhempien luona viemässä muutaman paketin. Ehdin vielä valmistelemaan jälkiruoan jouluaterialle, ja valoisa aika olikin siinä. Hämärtyvässä illassa onkin hyvä siivota, sillä kaikkea ei näe hyvin (ei tarvitse tehdä niin tarkkaa jälkeä). Ja huomenna onkin jo jouluaatto.

8 kommenttia:

 1. Jep jep, pallonpuoliskomme on kääntynyt jo kohta valoa! Talvipäivän seisausta tulikin eilen pakanameiningillä juhlistettua.

  En ole jouluihmisiä enkä oikein suomalaisen jouluruoan fanikaan - kotonani joulu ei näy millään lailla. Olen viettänyt viisi tai kuusi totaalisen joulutonta joulua satsaamalla vain lepoon, lukemiseen ja liikuntaan. Viime joulut ovat taas olleet "klaanijouluja" ja mielestäni oikein mukavia, kun nuorimmatkin jäsenet ovat päässeet pahimmasta joulupöhinästä. Emme osta lahjoja, vaan satsaamme yhteiseen rauhalliseen "klaaniaikaan", kirjoihin, kissoihin ja kunnon keskusteluun. Tulikohan tuossa jo neljä tai viisi kunnon koota:) Tänäkin jouluna joudun ottamaan töitä mukaan, mutta vastapainona tulee sitten mahtavaa seuraa ja neljä ihanaa kissaa, sisarieni goldengirls (punatiikeritytöt) ja blueboys (venäjänsiniset pojat). Ja klaanimme nostaa maljan kaikille rakkaille edesmenneille kissoillemme Nekulle, Otolle, Louloulle, Minoulle, Äijälle, Auvolle, Jepelle ja Kookelle.

  Jep, rentoa aatonaattoa sijaiskotiin!

  VastaaPoista
 2. Vapaapäivää on vietetty täälläkin. Kuusta ei ole hankittu, eikä hankita. Teidän kuusi näyttää kyllä ihana persoonalliselta ja suloiselta!

  VastaaPoista
 3. Heidi: Kiitos samoin!

  Otto Kulta: Sinulla tuleekin olemaan laadukas joulu, ja seura ilmeisesti mitä parhainta:) Minunkin mielestäni on jouluna tärkeä muistaa rakkaita edesmenneitä kissaystäviä.

  Mamma: Siis olettaisin että sinullakin oli mukava päivä kissan seurassa, lääkärikäynnistä huolimatta!

  VastaaPoista
 4. Hieno kuusihan tuo on! Itse hain vain vintistä Lontoon-aikaisen pienen "kukkakuusen" joulurekvisiitaksi - saa kelvata ei-niin-jouluihmiselle.
  Leppoisaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
 5. Minni: Jaa, vai on sielläkin ei-niin-jouluihminen, kiva että en ole ainokainen:) Lokoisaa joulua sinnekin!

  VastaaPoista
 6. Kyllä tässä hämärässä kaudessa vaan onkin armeliaisuutta! Mutta aurinko, silloin kun se matalalta paistaa, on myös armoton paljastaja! Se paistaa niin viistosti, että sängyn alla olevan villakoira ovat valokeilassa :-D
  TIETYSTI Myrsky-kortit, ei kai muuta voi edes ajatella!
  Mukavaa ja rentoa joulua!

  VastaaPoista
 7. Saila: Hetken aikaa aurinko tosiaan suvaitsi aamupäivällä näyttäytyä, sitten se jo painui mailleen... Riemukasta Joulua!

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!