lauantai 3. syyskuuta 2011

Onko Myrskyn merkki lihonut?

Kysyi isäni minulta tässä päivänä muutamana. Hänellä oli taka-ajatuksena ottaa selville että onkohan matokuuri tepsinyt. On kissa ehkä hieman lihonut. Ainakin luulen niin. Myrsky oli melkoisen hoikassa kunnossa kun se muutti tänne sijaiskotiin. Itse olen mieltynyt pulskiin ja hyvinvoiviin ja suuriin kissoihin. Ja Myrsky oli poikkeus siinä suhteessa. Kissa tuntui kovin pieneltä ja laihalta. Kun sitä silitti selästä, hännän luona tuntui ihon alla kaksi luun päätä. Olisivatkohan lonkka/lantioluun päät?


Tätini päivitteli heinäkuun puolivälissä kun hän kävi kylässä että miten kissa onkaan laiha! "Täällähän ihan luut tuntuvat!" (Heidän kissansa on kookkaampi.) Samoin veljeni päivitteli elokuun alussa että onpa melkoisen hoikassa kunnossa oleva kollikissa. Nämä olivat siis vieraiden mielipiteitä.
Viime kuussa Myrskyn oikean perheen jäsen kävi täällä, ja hän oli sitä mieltä että kyllä kissa on hieman lihonut.

Jipii! Matokuuri on tehonnut. Tai siis se ensimmäinen kuuri ilman tehostusta. Ja se toinen, tehostuksen kanssa. Eli yhteensä kolme matokuuria on mennyt. Tosin vieläkin lonkka/lantioluun päät tuntuvat silittäessä, mutta eivät niin paljon kuin toukokuussa.

(Kalansilmäobjektiivi pulskistaa kenet tahansa.)

Kissan ruokahalukin vaihtelee melko paljon. Välillä tuntuu ettei sille mikään riitä. Varsinkin niinä päivinä kun sille antaa märkäruokaa. Pian heti perään on mentävä tankkaamaan lisää kuivamuonaa. Kuivamuonaa sille onkin koko ajan tarjolla. Tosin, jos vaikuttaa siltä ettei sille ruoka oikein maistu, herää epäilys, että mitähän se on oikein saanut saaliikseen ja syönyt suihinsa?

2 kommenttia:

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!