maanantai 9. helmikuuta 2015

Pelkotiloja?

Myrskyä ei ole ulkoilu suuremmin napannut tässä kuussa.


Syitä (ja tekosyitä) siihen lienee monia. 
Ensimmäisenä listalle nousevat pakkanen ja lumi.
Siis talvi ylipäätään.


Ja löytyy vielä yksi syy ulkoilun välttelyyn. Se on anopin ulkoiluttama koiruus. Erään kerran Myrsky ja koiruus osuivat aivan yllättäen kuonot vastakkain talon kulmalla. Ja kissa tietysti säikähti suunnattomasti. 

Myrsky tarkastaa Siran tekemiä tuhoja.

Anoppi pistäytyy meillä pari kertaa viikossa, ihan ohimennen. Suurin syy vierailuihin on tietysti vauva: Onhan se kiva käydä katsomassa pikkuista. Samalla keikalla tulee lenkitettyä koira. Koira jää ulos odottelemaan vierailun päättymistä. Kerran odotteleminen kävi jämtlanninpystykorvan hermoille ja koira nappasi kuistilta suurella vaivalla tekemäni pajupallon ja purki turhautumisensa siihen. Pallo pureskeltiin tuhannen palasiksi.

Voi Sira minkä menit tekemään! Vahinko ei onneksi ollut suuri, keväällä on minulla sitten hyvä syy askarrella pajuista uusi pallo. Suurempi haitta tästä saattoi koitua koiralle: Sira saattoi suoltaa pajunköyttä seuraavina päivänä...

Translation: FearFactor.

31 kommenttia:

 1. Samanlaista täällä. Kissat käyvät kuistilla kääntymässä, äkkiä kuusen alla paskalla ja äkkiä sisälle.

  VastaaPoista
 2. Voi Myrsky! Tosi kinkkinen tilanne, kun koira voi tulla milloin sattuu pihaan. Meille ilmestyi kerran syksyllä karannut koira pihaan häkin viereen haukkumaan, kun oltiin häkissä, eikä uskallettu mennä ulos hetkeen (1 päivänä). Sitten mentiin varovaisesti ja kun sitä ei enää ole näkynyt, niin uskalletaan täysillä käydä ulkona. Mutta jos se voisi tulla koska vaan uudestaan.. Ehkä joku osaa neuvoa sua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, koirakarkuri! Sehän on melkein kuin maailmanloppu pienelle kissalle. Onneksi teillä on kuitenkin se aita siinä välissä jos noin sattuisi toistekin käymään.

   Poista
 3. Kyllä se on parempi sitten pysyäkin sisätiloissa, jos vaarana on koiran kohtaaminen! Sitä paitsi sisällä on ihan hyvä, ainakin talvella.

  VastaaPoista
 4. Koirat ei oo kyllä kivoja. Meillä on naapurissa sellasia she...setlanninlammaskoiria. Kauhee meteli ku ne näki mut. Piti upottaa vähän kynsiä mamin olkapäähän. - Hannibal

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanotaan ettei haukkuva koira pure... Tiedä sitä sitten

   Poista
 5. Ei oo kivoja nuo haukkuvaiset!
  Edellisen postauksen seepra on paljon kivampi ;)

  VastaaPoista
 6. Kyllä on turvallisempi pysytellä sisätiloissa kun ulkona on kylmä ja vaara
  tilanteita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sitten keväämmällä maistuu ulkoilukin enemmän.

   Poista
 7. Meilläkin on tytöt arkailleet ulos menoa viime päivinä, mutta syynä on lähistöllä kiertelevä leikkaamaton kollikissa. On se kumma, vaikka meidän kaikki tytöt on leikattu jo vuosia sitten, niin kolleja vaan kiinnostais. Se on kevättä taas =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No justiinsa! Onneksi meillä ei ole noita leikkaamattomia. Tai ei ole yli vuoteen näkynyt.

   Poista
 8. Höh, mä en oo nähny yhtään koiraa pitkään aikaan paitsi ikkunan läpi, ihmisellä ei onneks oo sellasia koiratuttuja, jotka tulis kylään.

  VastaaPoista
 9. Tää kissamamma niin ymmärtää sua Myrsky.

  VastaaPoista
 10. Pakkasella ei kiinnosta täälläkään tarha.

  VastaaPoista
 11. Me kyl luatetaan siihen, että sä kuoamahyvä oon ripee tassuista ja pötkit täyttäkarkua pakoon ja turvaan. Tai sitten näytät koiralle vähän vitosta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nopeita ollaan. Ja puuhun tarvittaessa mennään.

   Poista
 12. Hui kun sulla on karvat pystyssä! Kunnon leijonanharja vaikka tiikeri ootkin! Koirat on koiria, ei niitä voi ymmärtää... Meillä Ekillä on joku terveyskausi menossa, kun varastaa ihmisten päärynät, siemenettömät viinirypäleet jne. ja syö ne kaikki. Viinirypaäleetkö koirille jopa myrkyllisiä...? Pah, sanoo Eki ja ahmii niitä salaa eikä tunnu missään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eki on ottanut kevyen linjan, kesäksi kuntoon dieetti:D

   Poista
 13. Sitäpaitsi sisällä on varmaan viihtyisää ja mukavaa, kun useimmiten siellä ovat myös sijaismamma ja pienokainen. Jospa Myrsky nauttii seurastanne. Tai jopa vahtii teidän turvallisuuttanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kotilieden lämpö on mukavampi kuin lumi ja jää:)

   Poista
 14. Meillä ulos kyllä kovastikin halutaan, mutta yhtä kiire on sitten myös sisälle. Ulko-ovi käy siis tiuhaan, kun kissakansa ei oikein osaa päättää olisiko parempi olla ulkona vai sisällä....

  VastaaPoista
 15. Minusta tuntuu, että mitä enemmän kissalle tulee vuosia, sitä vähemmän talviulkoilu kiinnostaa. Maalla voi ympärillä kyllä liikuskella moniakin vaarallisia olentoja, joskus Nero vaikuttaa sisälle tullessaan vähän säikyltä, pelästyy jokaista rapsahdusta.

  VastaaPoista

Sijaiskoti kiittää kommentistasi!